Şarkıcı Bergen'i öldüren eşi yıllar sonra suskunluğunu bozdu

Şarkılarıyla bir döneme damga vuran ünlü şarkıcı Bergen’in katili Halis Serbest, katıldığı TV programda "Bergen'i öldürdüğüm için pişman değilim. Ailesi de 'Ölümü hak etti' demişti" diye açıklama bulundu.

32 yıl önce eşi Halis Serbest tarafından öldürülen ünlü şarkıcı Bergen (Belgin Sarılmışer), hayatını anlatan sinema filmi haberleriyle sık sık gündeme geliyor. Bir TV kanalında katil Halis Serbest'e uzatılan mikrofon tepkilere yol açtı.

bergen

bergen

"Öldürdüğüm için pişman değilim" diyen Serbest, ailenin de "Bergen ölümü hak etti" dediğini öne sürdü. Bergen'in yakınları, yıllar sonra ilk kez Günaydın'a konuştu.

Bergen'in ailesi cinayetin perde arkasında olanları, ailece yaşadıkları büyük acıyı ve filmden beklentilerini anlattı. Bergen'in ablası Mukadder Terim: "Bergen'in ani ölümü bende çok büyük bir travma yarattı. Kardeşimizi kaybettik. Ciğerimiz yandı. Benim küçük güzel kardeşim artık yok. Benim de canımın bir parçası gitti. Hayatımın geri kalanını hep eksik yaşadım.

Bu korkunç yalanın içine bizi çekmeye çalışan bir katile mikrofon uzatılmış. Elbette ki hepsi yalan. Gerçek olan ise öldürdüğü ve hâlâ "Pişman değilim" dediğidir. Hâlâ da açık tehditler var. Ceza alması gerekirken, rahatça konuşup Türkiye'nin gözleri önünde kadını öldürmenin haklılığından söz ediyor. Ve hiç kimse de çıkıp "Ne yapıyorsunuz?" demiyor. Acı olan bu! Katil aramızda, çıkıp TV kanallarına konuşuyor. Yapacağımız film umarım tüm kadınlar için güç olur. Hangi kardeş, abi, anne, baba evladı için "Ölümü hak etti" der. Bu nasıl bir ifadedir, nasıl aşağılık sözlerdir. Acımız katlanarak devam ediyor. Belgin'in ölümünden 32 yıl sonra hâlâ büyük bir şiddete maruz kalıyoruz. dedi. 

Halis Serbest ve Bergen’in yaşamını anlatan senaryoyu sinema sanatçısı ve yapımcı Mahmut Hekimoğlu'nun da beyaz perdeye aktarmak üzere çalışmalarına başladığı öğrenildi. 

 

Okan Bayülgen'den fenomenlere: Hepsi zavallı, hepsi çöp!

İLİŞKİLİ HABER

Okan Bayülgen'den fenomenlere: Hepsi zavallı, hepsi çöp!
Milyoner'e damga vuran alfabe sorusu!

İLİŞKİLİ HABER

Milyoner'e damga vuran alfabe sorusu!

ETİKETLER

Gülşah Kerimoğlu Yasemin.com - Şef Editör
Yasemin - Gülşah Kerimoğlu

Editör Hakkında

Üsküdar Üniversitesi Yeni Medya ve Gazetecilik bölümünden 2019 yılında onur öğrencisi olarak diplomasını aldı. Okul gazetesinde birçok habere ve röportaja imza attı. Kanal 7 Medya Grubu bünyesinde Haber 7 ve Yasemin.com’da staj yaptı. Anadolu Ajansı’nda gönüllü stajyerlik yaptı. Yasemin.com’da mesleğe ilk adımını attı. 2019 yılında Kanal 7 Medya grubu bünyesinde yer alan Yasemin.com kadın sitesinde İçerik Editörü olarak çalışmaya başladı. Burada pek çok özel habere imza attı, kategori bazında SEO içerikler oluşturdu. 2023 yılında Yasemin.com'da Şef Editör olarak görev yapmaktadır.

BİR YORUM YAPIN 0