Ahmet Selçuk'tan Coşkun Sabah'a sitem dolu sözler!

Ahmet Selçuk ve Coşkun Sabah arasındaki telif iddiaları devam ediyor. İki eski dost arasında ipler gerildi. Ahmet Selçuk'tan Coşkun Sabah hakkında vefasızlık iddiası geldi.

Ünlü şair ve şarkı yazarı Ahmet Selçuk, geçtiğimiz gün Akşam gazetesine röportaj verdi. Selçuk, Coşkun Sabah ile arasında devam eden telif iddiası hakkında konuştu. Selçuk, Coşkun Sabah'ın kendisine ait parçaları kullandıktan sonra kendisine teşekkür etmediğini söyledi. Bunun yanı sıra şarkıların kendisine aitmiş gibi davranmasından rahatsız olduğunu belirti.

ahmet selçuk

ahmet selçuk

 Anılar, Aşk Kitabı ve Tahta Masa gibi şarkıları yazan Selçuk, eski dostunun bu davranışlarından dolayı rahatsız olduğunu belirtti. Selçuk, süreci işte bu sözlerle anlattı:

"İlk şarkılarını birlikte yaptık, birlikte yola çıktık o alkışı aldı, 1991 yılında Anılar adlı şarkımı seslendirdi ama onu uyarmama rağmen adımı bir kez olsun anmadığı için çok kırıldım, incindim ve bir daha ona söz yazmadım. 20 yıl sabırla bekledim. 2000'li yıllarda noterden yazı da yazıp gönderdim 'Ne olur bu en doğal hakkımız lütfen sahneye çıkıp şarkımızı söylediğinde adımızı söyle' dedik. Ben kendi derdimi çıkıp anlatabiliyorum ama Ali Tekintüre mesela 'Baharı Bekleyen Kumrular Gibi' dedi şarkısıyla onca alkış alan Coşkun Sabah bir kez olsun ismini dile getirmedi. Alkışı alan sen, şöhreti kazanan sen, filmleri çeken yine sen, biz bir tek vefa bekliyoruz. Bu şarkı Ahmet Selçuk İlkan'ın, Ali Tekintüre'nin, Tunç Kemal'in demek belki ona daha büyük alkış getirecekti ama o alkışı paylaşamadı. Bu durum beni hep yaraladı. Ve belki de bu yüzden şairliğim hep önde gitti, ona inat hep daha iyi şarkı sözü yazdım başkalarına verdim, hep daha iyi şarkılar ürettim. Gönül isterdi ki biz Coşkun Sabah'la el ele devam edebilseydik, daha iyi işler yapabilseydik. Ben 1990'lı yıllardan sonra küstüm, incindim, kırıldım ona yeni bir şarkı yazmadım. Ama bakın Coşkun Sabah sonrasında o kadar albüm yapmasına rağmen Bir Gülü Sevdim, Anılar, Aşk Kitabı'nı geçemedi insanın kendi kendini sorgulaması gerekmez mi? Ben olsaydım hangi şairin şiirini okusam, şarkısını seslendirsem gurur duyarak söylerdim. Coşkun Sabah, 'Bir şarkının sevilmesi için sadece sözleri yetmez bestesi de önemli' diyor. Bir sofra hazırlamışsınız ekmek gibi şarkıları insana sunuyorsunuz bunu birlikte yapıyorsunuz. Sadece sözle de olmaz besteyle de olmaz şarkının sevilmesi, ikisi birbirini tamamlar."

Bir daha kendisine şarkı vermeyeceğini belirten Selçuk, arkadaşının kendisinin gönlünü alması gerektiğini belirtti. 

Meryem Uzerli hayalini açıkladı: İki çocuğumla beraber

İLİŞKİLİ HABER

Meryem Uzerli hayalini açıkladı: İki çocuğumla beraber

BİR YORUM YAPIN 0