Coşkun Sabah ve Ahmet Selçuk İlkan kavgası yeniden alevlendi: O bir yalancı hayatta affetmem!

Ünlü sanatçı Coşkun Sabah ve Ahmet Selçuk İlkan arasındaki şarkı polemiği aylar sonra yeniden alevlendi. İlkan'a öfkesi dinmeyen Coşkun Sabah, "Kendini bulunmaz Hint kumaşı sanıyor. Yalancı, onun yaptığı kötülüğü bana kimse yapmadı" şeklinde sert açıklamalarda bulundu.

"Anılar", "Aşığım Sana", "Hatıram Olsun", "İşte Bizim Hikayemiz" ve "Aşk kitabı" gibi unutulmaz şarkılarla Türk müziğinin değerli isimlerinden biri haline gelen Coşkun Sabah ve ünlü söz yazarı Ahmet Selçuk İlkan, geçtiğimiz yıl 'telif krizi' nedeniyle karşı karşıya gelmişti. Ahmet Selçuk İlkan'ın "Şiirini yazdığım şarkıları yasaklasam sahneye çıkamaz" demesiyle tetiklenen tartışmada taraflar birbirlerine ağır suçlamalarda bulunurken Coşkun Sabah, konu hakkında yeni açıklamalarda bulundu. 

Coşkun Sabah ve Ahmet Selçuk İlkan

Coşkun Sabah ve Ahmet Selçuk İlkan

"KENDİNİ BULUNMAZ HİNT KUMAŞI SANIYOR"

Akşam Gazetesi Güneş Eki Haber Müdürü Yasemin İlan'a konuşan ünlü sanatçı, İlkan'ın yasaklama tehdidi hatırlatınca adeta çılgına döndü. İlkan'a öfkesi dinlemeyen Sabah, şöyle konuştu:

"Adamsan yap bunu, adam değilsin dedim, hala yapamadı adam değil demek ki bakın yapamadı! Böyle bir şeye yetkisi yok bir kere. Ben gece gündüz emek verdim o şarkılar için beste yaptım, benim de tazminat hakkım var onun üzerinde. Mahkemeye gitse zararlı çıkar, kanuni yetkisi yok. Keşke yapsa, keşke yeltense, hukukta ret olur da; ben de alırım bestemi, Hatıram Olsun müziğine yeniden söz yazarım mesela, yine olur dinlenilir. Kendini bulunmaz Hint kumaşı sanıyor. Ekranlara çıktı kendini müzik adamı, müzikolog hatta dahi tanıttı, hiç biri değil sadece iyi bir şair. Şairliğin bütün nimetlerini fazlasıyla aldı. Hayat boyu affetmem, o benim için bloklandı. Yalancı, onun yaptığı kötülüğü bana kimse yapmadı"

Coşkun Sabah Ahmet Selçuk İlkan hakkında konuştu

Coşkun Sabah Ahmet Selçuk İlkan hakkında konuştu

OLAYIN GEÇMİŞİ

Geçtiğimiz aylarda hit şarkılarının söz yazarı Ahmet Selçuk İlkan'la arası bozulan Coşkun Sabah, kitabında ünlü sanatçıya da yer verdi. Vefasızlıkla suçlanan Sabah, unutulmaz şarkısı Anılar'ı yazarken İlkan'dan nasıl yardım istediğini kitabında şu sözlerle anlattı:

"Coşkun Sabah’ın askerliğinin bitmesine 10 gün kalmıştır. Birdenbire üstelik de melodisiyle birlikte dökülüveren satırlar heyecan uyandırır Sabah’ta. Şarkının birinci bölümü hazırdır. İkinci bölümü için birkaç deneme yapar, fakat tıkanır kalır. Sonra Ahmet Selçuk İlkan’dan yardım alır. Evine gider ve yaptığı melodiyi büyük heyecanla arkadaşına dinletir. İlkan, Sabah’ın ruh halini çok iyi analiz etmiştir. Ayrıca askerdeyken yaşadığı ayrılığı da çok iyi bilmektedir. Sabah’ın başladığı sözlerin devamını onun yaşadıklarından beslenerek yazması hiç de zor olmaz."

Coşkun Sabah ve Ahmet Selçuk İlkan kavgası

Coşkun Sabah ve Ahmet Selçuk İlkan kavgası

AHMET SELÇUK İLKAN VE COŞKUN SABAH KAVGAYA TUTUŞMUŞTU!

Ünlü söz yazarı Ahmet Selçuk İlkan, önceki günlerde verdiği bir röportajda Coşkun Sabah için "Adımı bir kez olsun sahnede anmadı, ona çok kırıldım. Şarkılarımda cayma hakkımı kullansam sahneye çıkıp söyleyecek başka şarkısı yok" şeklinde sert eleştirilerde bulunmuştu. Geçtiğimiz gün 2.Sayfa programına konuk olan Coşkun Sabah, Ahmet Selçuk İlkan ile arasında devam eden "şarkı polemiği" hakkında açıklamalarda bulundu.

Coşkun Sabah 2.Sayfa programına konuk oldu

Coşkun Sabah 2.Sayfa programına konuk oldu

Coşkun Sabah'ın programa konuk olduğunu öğrenince sunuculara mesaj atan Ahmet Selçuk İlkan, "Yüreği yetiyorsa karşılıklı konuşalım, korkaklık yapmasın" ifadelerinin yer aldığı bir mesaj attı. Bunu duyan Coşkun Sabah, öfkelendi ve stüdyoyu terk etmek istedi. Coşkun Sabahı sinirlendiren anlar

Coşkun Sabahı sinirlendiren anlar

"AYIPTIR YA!"

Mesajı görünce çılgına dönen Coşkun Sabah, "Ahmet Selçuk İlkan sen belli ki gündem olmak istiyorsun. O zaman git şarkı yap, şiir yaz ya. Senin en son meşhur olmuş sözlerini yazdığın şarkı hangisi? Bulmuşsun bir Coşkun Sabah ayıptır ya" şeklinde İlkan'a ateş püskürdü.

Coşkun Sabah

Coşkun Sabah

"İSPATLAYIN BU MESLEĞİ BIRAKACAĞIM!"

Ahmet Selçuk İlkan'ın mesajına tepki gösteren Sabah, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Besteci ya da şarkıcı mecbur değildir her programda sahnede şarkının söz yazarını anmaya. Bakın Muazzez Abacı ve Seren Serengil'in seslendirdiği çok sevilen 'Beraber yürüdük biz bu yollarda' adlı şarkının sözlerini Aşkın Tuna yazdı. Ama onlar bir kez olsun sahnede Aşkın Tuna adını söylemedi. Şimdi gidin arşivleri karıştırın bir kez olsun Aşkın Tuna'nın ismini dile getirdiklerini ispatlayın, söz veriyorum ben bu mesleği, sanatçılığı bırakacağım. Bu kadar netim. Bunun derdi nedir ya, kural mıdır onun adını söylemem. Bu adam sadece şair, halkı kandırıyor, halk da zannediyor ki müzikli bir şekilde şarkıları bana verdi. Hayır sadece şiirini yazdı"

Coşkun Sabah ve Ahmet Selçuk İlkan olayı

Coşkun Sabah ve Ahmet Selçuk İlkan olayı

AHMET SELÇUK İLKAN VE COŞKUN SABAH BİRBİRİNE GİRDİ

Coşkun Sabah'ın Anılar, Aşk Kitabı, Bir Pazar Günü, Hatıram Olsun, Ne Seninle Ne Sensiz, Tahta Masa, Hayatımın Kadınısın, Düştün Gözümden Artık, Bir Gülü Sevdim gibi bir döneme damga vuran şarkılarının söz yazarı Ahmet Selçuk İlkan'la arası bozuldu.

Ahmet Selçuk İlkan ve Coşkun Sabah birbirine girdi

Ahmet Selçuk İlkan ve Coşkun Sabah birbirine girdi

"SÖYLEYECEK ŞARKISI YOK!"

Unutulmaz şarkıların söz yazarı Ahmet Selçuk İlkan, geçtiğimizde günlerde Akşam TV'ye verdiği bir röportajda Coşkun Sabah'ı hedef alarak "20 yıldır onu uyarmama rağmen sahnede adımı anmadı. Şarkılarımda cayma hakkımı kullansam sahneye çıkıp söyleyecek başka şarkısı yok" şeklinde konuştu.

Ahmet Selçuk İlkandan ağır sözler

Ahmet Selçuk İlkandan ağır sözler

Ünlü söz yazarının sert sözlerine karşı sosyal medya hesabında paylaşımda bulunan Coşkun Sabah, şu ifadeleri kullandı:

"Çok ayıp şiddetle kınıyorum, tamamen haber olması için röportaj kapmak için bana atılan bir iftira. Ne zaman besteci oldunuz siz de şarkım diyorsunuz. Şarkım sadece besteci diyebilir, siz ancak şiirini yazdığım şarkı dersiniz. Çok ayıp ve nankörlük şiddetle kınıyorum. Yıllardır üç beş ayda bir bana böyle fütursuzca saldırıyor, saldırmayı bırakın da üretim yapın Ahmet bey, hani nerede son yıllarda ne yaptınız ve beni kıskanmayı bırakın"

Coşkun Sabah

Coşkun Sabah

"BOY AYNASINA DEĞİL HUY AYNASINA DA BAKMALI"

Ahmet Selçuk İlkan ise, sosyal medya hesabından habere dair yaptığı paylaşımda "Bence her sanatçı yaşadığı kuşağa örnek olmalı ve önderlik vasfını taşımalıdır... O kişinin sadece boy aynasına değil huy aynasına da bakmalı... İkisinde de şık ve yakışıklı olmalı..." şeklinde konuşarak karşılık verdi.

Ahmet Selçuk İlkan

Ahmet Selçuk İlkan

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK VİDEO:

İbrahim Büyükak'ın gol sevinci! O anlar kameralara böyle yansıdı

Defalarca kez ölümden dönmüştü! Cansu Dere aylar sonra ortaya çıktı

İLİŞKİLİ HABER

Defalarca kez ölümden dönmüştü! Cansu Dere aylar sonra ortaya çıktı
Milyoner'de ter döktüren soru: Uruguay'ın resmi adı hangisidir?

İLİŞKİLİ HABER

Milyoner'de ter döktüren soru: Uruguay'ın resmi adı hangisidir?
Nursena Akbaba Yasemin.com - Editör
Yasemin - Nursena Akbaba

Editör Hakkında

1997 yılında İstanbul'da dünyaya geldi. İlk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da tamamladıktan sonra 2019 yılında Sakarya Üniversitesi Gazetecilik Bölümü'nden mezun oldu. 2018 yılında Hürriyet Gazetesi ve 2019 yılında TRT'de stajlarını tamamladı. 2021 yılından itibaren Kanal 7 Medya Grubu bünyesinde yer alan Yasemin.com'da İçerik Editörü olarak görev yapmaktadır.

BİR YORUM YAPIN 2

Mustafa ÖZ 1 yıl önce

Eserin Noter tasdikli onayı kime aitse, doğal olarak ve mantıken, eserin sahibi de odur.

aspnetturkiye.com 2 yıl önce

kayıkcı kavgası