Şarkıcı Maher Zain'den şaşırtan açıklama: Türkçe'yi öğrenmek istiyorum!

'Ya Nabi Salam Alayke' şarkısıyla büyük bir çıkış yakalayan şarkıcı Maher Zain hayatıyla ilgili samimi açıklamalarda bulundu.

Lübnan asıllı İsveçli  şarkıcı Maher Zain Akşam TV'ye verdiği röportajda Türkiye aşığı olduğunu ifade etti. "Ya Nabi Salam Alayka" "Maşaallah" "Assubhu Badaa" ve "For The Rest Of My Life" gibi eserleriyle popüler olan Zain: Türkçeye karşı ayrı bir sempatim var. Ve buraya sık sık gidip geliyorum. Türkçeyi öğrenmeyi çok istiyorum." dedi.

maher zain türkçe öğrenmek istiyorum

maher zain türkçe öğrenmek istiyorum

7 dilde şarkı söyleyen şarkıcı "Uzun zamandır müzik ile uğraşıyorum. Burada Türkiye'de olmaktan çok mutluyum. Özellikle İstanbul benim ikinci evim. Üç dilde konuşabiliyorum. Müzik benim için evrensel bir dil. Aslında yedi dilde şarkı söylüyorum. Malezya, Ürdün, Fransızca, Türkçe, İngilizce, Urduca gibi dillerde şarkı söyleyebilmek farklı bir duygu. Türkçeye karşı ayrı bir sempatim var. Ve buraya sık sık gidip geliyorum. Türkçeyi öğrenmeyi çok istiyorum." dedi.

ÇOCUKKEN DİNLEDİĞİM TÜRK MÜZİKLERİ, TÜRK YAPIMCILARLA ÇALIŞMAMI SAĞLADI

Türk müziğini yakından takip ettiğini belirten şarkıcı, "İstanbul gerçekten çok beğendiğim sevdiğim şehir. Türkiye geneli için bunu söyleyebilirim. Kendi kültürü kendi farklılığı olan emsalsiz bir şehir. Özellikle İstanbul'un köprüleri, yemeği, doğası bunlar kendine özgü çok sevdiğim şeyler. Ve Türk müziğini de yakından takip ediyorum seviyorum. Müzik gerçekten çok farklı, insanların ruhuna işleyen, konuşan bir olgu. Türk müziği de bu anlamda bana çok yakın ve beğenerek takip ediyorum. Çocukken İsveç'te severek yakından takip ediyordum. Bu sevgim ilerleyen zamanlarda Türk aranjör ve yapımcılarla çalışmama sebep oldu. Albümlerimde her zaman Türk aranjör ve yapımcılarla çalışmaya devam edeceğim. Pandemi dönemi ise bizim için oldukça uzun bir dönemdi. Dolayısıyla dinleyicimizle konserler gerçekleştiremedik. Pandemi sonrası ilk konserimizin burada İstanbul'da olması ekibimi ve beni oldukça heyecanlandırdı." ifadelerini kullandı.

KLİP ÇEKİMİ İÇİN KONYA'YA GİTTİ ETLİ EKMEK VAZGEÇİLMEZİ OLDU

Ev yemeklerini çok sevdiğini dile getiren Zain şöyle devam etti:

"Türk mutfağı benim olmazsa olmazım, hayranım. Özellikle ev yemeklerine bayılıyorum. Mantı ve kebap türü yemekleri seviyorum. En son Konya'da etli ekmeği tattım ve çok çok beğendim. Ve kestane kebap da vardı. 'Kestane kebap yemesi sevap' diyorlar dimi. (gülüyor)" kaydetti.

FİLİSTİN BENİM KIRMIZI ÇİZGİM, SESİ OLMAYA DEVAM EDECEĞİM

Assubhu Badaa" "Ya Nabi Salam Alayka" ve "Maşaallah" gibi eserleri ile dinlenme rekorları kıran sanatçı, dördüncü albümün müjdesini verdi. Arapça ve Türkçe olarak 'Nurul Nebi' eserinin klibinin bir kısmını Konya'da, diğer bir kısmını da Tuz Gölü'nde gerçekleştirdi.

İsveçli ünlü şarkıcı Maher Zain son olarak şunları kaydetti:

"Üçüncü albümümden sonra uzun bir ara geçti. Geçtiğimiz Ramazan ayında mini bir albüm yapmıştık. İnşallah bir aksilik çıkmazsa seneye dördüncü albümümü bitirmiş olacağız. Tabii bu süreçte Konya'da hem Arapça hem de Türkçe olarak 'Nurul Nebi' çalışmasını tamamladık. Ve önümüzdeki hafta dijital mecralarda dinleyicilerimizle buluşacak. Klibi bahsettiğim gibi Türkçe ve Arapça olarak iki versiyon da Tuz Gölü ve Konya'da çektik. Türkiye benim için her açıdan aşık olduğum bir şehir" dedi.

esenler belediyesinde maher zain konseri

esenler belediyesinde maher zain konseri

ESENLER’DE MAHER ZAİN COŞKUSU

Esenler Belediyesi, Süleyman Çelebi Kültür Sanat Sezonu açılışının 3. gününde dünyaca ünlü sanatçı Maher Zain’i ağırladı. İki yıl aradan sonra Türkiye’deki ilk konserini Esenler’de veren Zain, “Türkiye’deki sevenlerimle bir arada geldiğim için çok mutluyum” dedi.

Esenler Belediyesi, “2021-2022 Süleyman Çelebi Kültür Sanat Sezonu” açılışı kapsamında Lübnan asıllı ünlü Müslüman şarkıcı Maher Zain’i sevenleriyle buluşturdu. Esenler Dörtyol Meydanı’nda verdiği konserde Zain, “Ya Nabi Salam Alayka", “Assubhu Badaa", "Raditu" ve "For The Rest Of My Life" gibi şarkılarını İngilizce, Arapça ve Türkçe olarak seslendirdi. Dörtyol Meydanı’nı dolduran vatandaşlar, büyük bir coşkuyla Zain’in şarkılarına eşlik ederek hatıra fotoğrafları ve videolar çektirdi. Konsere gelen Esenler Belediye Başkanı M. Tevfik Göksu, vatandaşları selamlayarak Zain’e Esenler Sanat Evi (ESEV) öğrencileri tarafından yapılan bir tablo ve çiçek takdim etti.

ÇOK BÜYÜK HAYRANIYIM

Konsere gelen Regat Tanzo, "Çok seviyorum kendisini, bütün şarkılarını dinliyorum. Burada olduğum içinde çok mutluyum. Benim için gayet güzel geçiyor" diye konuştu. Konsere Pendik’ten gelen Hicret Güneş ise “Maher Zain’i çok seviyorum ve çok büyük hayranıyım. 18 yaşımdan beri dinliyorum. Pendik'ten onun için kalkıp buraya geldim. Çok mutluyum" ifadelerini kullandı.

Kıvanç Tatlıtuğ-Başak Dizer çiftinden romantik Kars paylaşımı!

İLİŞKİLİ HABER

Kıvanç Tatlıtuğ-Başak Dizer çiftinden romantik Kars paylaşımı!
Gülşah Kerimoğlu Yasemin.com - Şef Editör
Yasemin - Gülşah Kerimoğlu

Editör Hakkında

Üsküdar Üniversitesi Yeni Medya ve Gazetecilik bölümünden 2019 yılında onur öğrencisi olarak diplomasını aldı. Okul gazetesinde birçok habere ve röportaja imza attı. Kanal 7 Medya Grubu bünyesinde Haber 7 ve Yasemin.com’da staj yaptı. Anadolu Ajansı’nda gönüllü stajyerlik yaptı. Yasemin.com’da mesleğe ilk adımını attı. 2019 yılında Kanal 7 Medya grubu bünyesinde yer alan Yasemin.com kadın sitesinde İçerik Editörü olarak çalışmaya başladı. Burada pek çok özel habere imza attı, kategori bazında SEO içerikler oluşturdu. 2023 yılında Yasemin.com'da Şef Editör olarak görev yapmaktadır.

BİR YORUM YAPIN 0