Kraliçe Elizabeth'in 1050 saatini geri almak saatler sürdü!

İngiltere Kraliçesi II.Elizabeth'in Windsor Kalesi'nde yaşanan kış saati mesaisi için çalışanlar 1000 adet saati geri aldı.

İngiltere’de ekim ayının son pazar gününe denk gelen kış saatine geçiş uygulaması Kraliçe'nin sarayında çalışanların mesai yapmasına neden oldu. Kraliyet Ailesi resmi Instagram hesabından Windsor Kalesi’nde saat ayarlayan bir çalışanın fotoğrafını paylaştı. Gönderide "Saatlerinizi 1 saat geriye almayı unutmayın. Ayrıca Kraliçe'nin konutlarında toplam bin adet saat bulunduğunu biliyor muydunuz?" ifadeleri kullanıldı.

Windsor Kalesi'nde yer alan 400 saati geriye alan çalışanlar, saatlerce çalışarak işlerini tamamladılar. Yılda iki kez yapılan saat değişikliği için "Yazın saatler ileri, kışın geri alınır. Ancak, kışın saatleri geri alma işlemi, yazın yaptığımız ileri alma işleminden çok daha zor. Her saat için farklı bir işlem gerekiyor." açıklamalarına yer verildi.

Aynı zamanda Kraliçe'nin Londra’daki resmi konutu Buckingham Sarayı’nda 600, İskoçya’daki Holyroodhouse Sarayı’nda ise 50 saatin olduğu yapılan açıklamalar arasındaydı. Toplamda 1050 saatin geri alındığı saat uygulamasında kraliyet çalışanları büyük emek sarf etti. 

İngiltere Kraliçesi Elizabeth'e dinlenme tavsiyesi!

İLİŞKİLİ HABER

İngiltere Kraliçesi Elizabeth'e dinlenme tavsiyesi!
Nursena Akbaba Yasemin.com - Editör
Yasemin - Nursena Akbaba

Editör Hakkında

1997 yılında İstanbul'da dünyaya geldi. İlk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da tamamladıktan sonra 2019 yılında Sakarya Üniversitesi Gazetecilik Bölümü'nden mezun oldu. 2018 yılında Hürriyet Gazetesi ve 2019 yılında TRT'de stajlarını tamamladı. 2021 yılından itibaren Kanal 7 Medya Grubu bünyesinde yer alan Yasemin.com'da İçerik Editörü olarak görev yapmaktadır.

BİR YORUM YAPIN 0