Tapuda skandal iddia! 136 ünlü ismin adı var...

Fatih Tapu Müdürlüğü'nde görevli iki personelin 136 ünlü ismin taşınmaz mülklerini sorgulayarak elde ettikleri bilgileri çeşitli emlakçı ve iş takipçileriyle paylaştıkları ileri sürüldü. Personellerin 6 yıla kadar hapsi talep edildi.

Fatih Tapu Müdürlüğü'nde çalışan iki personel hakkında çıkan iddialar sosyal medyanın gündemine oturdu.

LİSTEDE YÜZLERCE ÜNLÜ İSİM YER ALIYOR

Gelen bir ihbar üzerine iki personelin Bensu Soral, Burcu Biricik, Mazhar Alanson, Serdar Ortaç, Nagehan Alçı, Bade İşcil, Yasmin Erbil, Serenay Sarıkaya, Berrak Tüzünataç, Hülya Avşar, Yıldız Tilbe, Engin Altan Düzyatan ve Şeyma Subaşı gibi 136 ünlü ismin taşınmaz mülklerini ve nüfus kayıtlarını sorguladığı ortaya çıktı.

Elde ettikleri bilgileri emlakçı ve iş takipçileriyle paylaştığı öğrenilen Rıza K. ve Yusuf D. isimli iki şüphelinin hakkında kişisel verilerin ele geçirilmesi suçundan 6 yıla kadar hapis cezası istendi. 

ŞÜPHELİLER SUÇLAMALARI KABUL ETMEDİLER!

Savcılık şüpheliler hakkında hazırlanan ön inceleme raporunu inceledikten sonra Rıza K. ve Yusuf D.'nin ifadeleri alındı. Savcıya ifade veren şüpheli personel Rıza K., tapuda tarama işleminin bilgisayar üzerinden yapıldığını, burada kendi sisteminin açık olduğunu kimlerin ne zaman sorgulama yaptıklarını bilmediğini ifade etti. Yapılan sorgulamalardan herhangi bir çıkarlarının olmadığını vurgulayan iki personel soruşturmanın ardından daha dikkatli davrandıklarını belirttiler.

6 YILA KADAR HAPİS CEZASI İSTENİYOR

Savcılık, yürütülen soruşturmayla beraber tapuda görevli bulunan iki şüphelinin bakanlık tarafından hazırlanan ön inceleme raporuyla yetkisi olmadığı halde kişisel verilere ulaştığını ve bundan dolayı cezalandırılmaları gerektiğine yönelik bir iddianame hazırladı. 6 yıla kadar hapis cezası istenen iki personel yakında İstanbul Asliye Ceza Mahkemesinde hakim karşısına çıkacağı öğrenildi.

Özge Ulusoy'dan rekor kırdı! 3 günde...

İLİŞKİLİ HABER

Özge Ulusoy'dan rekor kırdı! 3 günde...
Eser Yenenler ve Berfu Yenenler çiftinin Kuzey'i büyüdü!

İLİŞKİLİ HABER

Eser Yenenler ve Berfu Yenenler çiftinin Kuzey'i büyüdü!
Nursena Akbaba Yasemin.com - Editör
Yasemin - Nursena Akbaba

Editör Hakkında

1997 yılında İstanbul'da dünyaya geldi. İlk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da tamamladıktan sonra 2019 yılında Sakarya Üniversitesi Gazetecilik Bölümü'nden mezun oldu. 2018 yılında Hürriyet Gazetesi ve 2019 yılında TRT'de stajlarını tamamladı. 2021 yılından itibaren Kanal 7 Medya Grubu bünyesinde yer alan Yasemin.com'da İçerik Editörü olarak görev yapmaktadır.

BİR YORUM YAPIN 3

Mardin 2 yıl önce

Ne 6 senesi 30 ile 40 sene arasi net

Toplam 1 beğeni

WWW 2 yıl önce

Bankalarda avantasını almayan müdürler krediyi onaylamıyor bir yakınımın isyanı bu şekildeydi.

zafer gülten 2 yıl önce

aynı şeyi yapan çok var,hatta daha fazlasını...7 sene önce kadar önceki evimi satmış,parayı Garanti Bankası Soğanlı Şubesine yatırmış,emlakçıya yeni ev aramaya gitmiştim. bankaya parayı almaya emlakçıyla gidince bi gördüm bizim emlakçı bankada çalışan bi görevliyle sıkı fıkı ahbab,ve o zaman anladımki emlakçı bana bankadaki param kadar ev değeri biçmiş,yani banka çalışanı ne kadar param var kuruşu kuruşuna emlakçıya söylemiş.ayrıca emlakçının tapu dairesindede adamı vardı,hiç sıra kuyruk beklemeden gider gitmez işimizi hallettik.yani her kesimde rüşvet yiyen çok.

Toplam 1 beğeni