Napolyon'un eşi Josephine’in milyonluk taçları rekor fiyata satıldı!

Ünlü Fransız İmparator Napolyon Bonaparte'ın ilk eşi İmparatoriçe Josephine'e ait iki taç açık arttırmada rekor fiyata satıldı.

Fransa tarihinin en önemli İmparatorlarından Napolyon Bonaparte'ın ilk eşi Josephine'e ait olduğu düşünülen iki taç, Sotheby's Müzayede Evi tarafından açık artırmaya çıkarıldı. 150 yıldır Britanyalı bir koleksiyonerin özel koleksiyonunda yer alan iki taç, 576 bin sterline alıcı buldu.

Akik taşlarla bezenmiş altın emaya taç açık arttırmada 450 bin sterlin yani 8 milyon liraya satılırken; daha sade olan diğer taç ise 126 bin sterlin yani 2.2 milyon liraya satıldı. 

Milyonluk taçların "parure" adı verilen birbiriyle uyum içerisinde ve birlikte takılması amacıyla oluşturulan mücevher takımının parçası olduğu ifade edildi. Mavi vurgulu altın ve kırmızı akik oymalı taçların, uyumlu küpeleri, kemer süsü ve tarağıyla birlikte satın alan kişilere verileceği öğrenildi.

"Josephine antika koleksiyoncusu olmaktan daha fazlasıydı" şeklinde söze başlayan Sotheby's mücevher departmanı yöneticisi Kristian Spofforth, "Josephine, Paris'i ve dünyayı saran yepyeni bir moda yarattı" ifadelerini kullandı.

Taçları satın alan kişilerin kimliğine ilişkin ise henüz bir bilgi verilmedi.

Emine Karayılan 'Milyoner olacağım' derken hem eşinden hem de 300 bin liradan oldu!

İLİŞKİLİ HABER

Emine Karayılan 'Milyoner olacağım' derken hem eşinden hem de 300 bin liradan oldu!
Münir Özkul ve Halit Akçatepe'nin kızları öfkeden deliye döndü! 'Bunu yapan heykeltıraş olamaz'

İLİŞKİLİ HABER

Münir Özkul ve Halit Akçatepe'nin kızları öfkeden deliye döndü! 'Bunu yapan heykeltıraş olamaz'
Nursena Akbaba Yasemin.com - Editör
Yasemin - Nursena Akbaba

Editör Hakkında

1997 yılında İstanbul'da dünyaya geldi. İlk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da tamamladıktan sonra 2019 yılında Sakarya Üniversitesi Gazetecilik Bölümü'nden mezun oldu. 2018 yılında Hürriyet Gazetesi ve 2019 yılında TRT'de stajlarını tamamladı. 2021 yılından itibaren Kanal 7 Medya Grubu bünyesinde yer alan Yasemin.com'da İçerik Editörü olarak görev yapmaktadır.

BİR YORUM YAPIN 0