Jussie Smollett şöhret için adam tutup kendini dövdürmüştü! Mahkeme kararını verdi

Empire dizisinin yıldız oyuncusu Jussie Smollett meşhur olmak için kendisine yönelik saldırı organize ederek nefret suçu işlenmiş gibi göstermekten suçlu bulundu. ABD'li ünlü siyahi aktör Smollett kefaletle serbest bırakıldı.

Önceki senelerde ırkçı ve homofobik saldırıya uğradığını iddia eden "Empire" dizisi ile şöhret kazanan dünyaca ünlü Amerikalı oyuncu Jussie Smollett, açtığı dava sonucunda suçlu bulundu. Boynuna ip geçirilerek kimyasal maddelerle kendisine saldırıldığını iddia eden ünlü aktörün şikayeti üzerinden 1 ay sonra gerçek ortaya çıktı. Halkın sempatisini kazanmak için iki kardeşe kendisine saldırması için 3 bin 500 dolar ödediği polis baskını sonucunda öğrenilmişti. Bunun üzerine dünyaca ünlü aktör kendi başvurduğu mahkemede suçlu görünmüştü. Dava sonucu belli olan Smollett, kefaletle serbest bırakıldı.

 Jussie Smollett kefaletle serbest bırakıldı

Jussie Smollett kefaletle serbest bırakıldı

150 BİN DOLAR KEFALETLE SERBEST KALDI

Ünlü aktör Cook Bölge mahkemesi tarafından 150 bin dolar kefalet karşılığında salıverildi. Mahkeme, Smollett'a 11 Mart'ta 5 ayı hapis 30 ay da şartlı denetim cezası vermişti. Hapis cezası kararının "düşük seviyeli, şiddet içermeyen bir suç" için aşırı olduğunu savunan ABD'li aktörün avukatları, temyiz başvurusunda bulunarak cezanın kefalete dönüşmesini sağladı. Bunun üzerine Smollett 150 bin dolarlık kefaleti ödedikten sonra serbest bırakıldı.

DAHA ÖNCE NELER OLDU?

 Jussie Smollett mahkeme sonucu belli oldu

Jussie Smollett mahkeme sonucu belli oldu

Halkın sempatisini kazanmak için iki kardeşe para vererek kendisine saldırı düzenleten Smollett aleyhinde mahkeme çok sayıda delil olduğunu vurgulayarak planladığı bu eylemin Chicago polisinin zamanını ve kaynaklarını boşa harcamak olduğunu ifade etmişti. Aynı zamanda savcılık oyuncunun ülkede tarihi önem arz eden kelimeleri ve sembolleri de kullanarak nefret suçu gibi ciddi bir şeyi karaladığına söylemişti.

Jussie Smollett empire

Jussie Smollett empire

Smollett iddiaları reddetse de jüri ünlü oyuncunun suçlu olduğuna kanaat getirmiş henüz cezası belli olmayan Amerikalı aktörün şartlı tahliyeyle kamu hizmeti cezası alabileceği yönünde iddialar gündeme gelmişti. Ünlü oyuncunun hakkında çıkan iddialar oyunculuk kariyerini de çıkmaza soktu.

Jussie Smollett

Jussie Smollett

Burak Hakkı'dan Yunanistan hamlesi! The Bridge dizisinin kadrosuna dahil oldu

İLİŞKİLİ HABER

Burak Hakkı'dan Yunanistan hamlesi! The Bridge dizisinin kadrosuna dahil oldu
Destan'ın Akkız'ı Ebru Şahin'den dikkat çeken pozlar!

İLİŞKİLİ HABER

Destan'ın Akkız'ı Ebru Şahin'den dikkat çeken pozlar!
Nursena Akbaba Yasemin.com - Editör
Yasemin - Nursena Akbaba

Editör Hakkında

1997 yılında İstanbul'da dünyaya geldi. İlk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da tamamladıktan sonra 2019 yılında Sakarya Üniversitesi Gazetecilik Bölümü'nden mezun oldu. 2018 yılında Hürriyet Gazetesi ve 2019 yılında TRT'de stajlarını tamamladı. 2021 yılından itibaren Kanal 7 Medya Grubu bünyesinde yer alan Yasemin.com'da İçerik Editörü olarak görev yapmaktadır.

BİR YORUM YAPIN 2

ulucak 2 yıl önce

Bizde ki solculardan rol çalmış . bir aralar ip ve chp de aynı tiyatrolarla gündem oluşturuyor du ama onların tiyatrolarına ceza veren bir mahkeme göremedik

hakan 2 yıl önce

adam en azından istihdam oluşturmuş.