Örümcek Adam'ın efsane sahnesi meğer gerçekmiş! Kantin sahnesi yeniden gündemde

Örümcek Adam serisinin 2002 yılında vizyona giren versiyonunda başrolleri Tobey Maguire ve Kristen Dunst paylaşıyordu. Peter Parker ve Mary Jane Watson’un hikayesini anlatan filmde ikonik hale gelen öğle yemeği tepsisi sahnesi Tom Holland'ın No Way Home galasının arifesinde yeniden ortaya çıktı. Sahnenin ayrıntıları yıllar sonra bile dikkatleri çekmeyi başardı.

HABERE AİT VİDEO İÇİN TIKLAYIN İZLE

2002 yılında beyaz perdede yer alan Örümcek Adam’ın ilk filmi olarak seyircisiyle buluşan yapım gişe rekorlarını alt üst etmişti. İlk filmde Peter Parker ve Mary Jane Watson’un kafeterya sahnesi izleyicilerden tam not almıştı. Peter Parker karakterine hayat veren Tobey Maguire’in Kirsten Dunst tarafından canlandırılan Mary Jane’in yanından geçerken yerde bulunan sıvı nedeniyle ayağı kayar. Peter Parker'ın yeni güçleriyle tanıştığı ilk anı anlatan bu sahnede, Mary Jane’in düşmesini engellerken aynı zamanda ustaca yemek tepsi ile üzerindeki her şeyi yakalar. Yıllar sonra çekim ekibi bu sahnenin 156 kez çekildiğini ve hiçbir animasyon kullanılmadığını dile getirdi.

"FİLMİ MÜKEMMELLEŞTİRMEK İSTEDİ"

Günümüzde bu tür sahneler genellikle bilgisayar programlarının nimetlerinden yararlanarak yeniden tasarlanıyor. Ancak Tobey Maguire bu sahne için 156 kez tekrar yaptı ve en sonunda ikonik sahnenin çekilmesini sağladı. Özel efekt sanatçısı John Dykstra, şunları ifade etti:

“Tüm bunları 156 kez denedik. Doğrusunu söylemek gerekirse 50-60 tekrardan sonra sıkılacağını ve sahneyi çıkartmayı teklif edeceğini düşünmüştüm. Açıkça Tobey, filmi mükemmelleştirmek istedi ve kesinlikle başardı.”

BİR YORUM YAPIN 0