İngiltere’nin en pahalı boşanma davası: Dubai Emiri, Prenses’e rekor tazminat ödeyecek!

Birleşik Arap Emirlikleri'nin Dubai Emiri, İngiltere'de görülen boşanma davası sonucunda eşine rekor tazminat ödeyecek. Mahkeme, Dubai Emiri Al Maktum'un eski karısına ve çocuklarına toplamda 554 milyon pound tazminat ödemesine hükmetti.

Dubai Emiri Şeyh Muhammed El Maktum ve Ürdünlü Prenses Haya’nın İngiltere'de görülen boşanma davasında mahkeme, Şeyh Maktum'un üç ay içinde eski eşine toplam 251,5 milyon sterlin tazminat ödemesine karar verdi.

“İngiltere tarihinin en büyük boşanma davası” olarak tanımlanan davada Yüksek Mahkeme, prensese tatiller, bakıcı masrafları, ailenin kullandığı zırhlı araçlar ve diğer masraflar için de “güvenlik bütçesi” ödenmesine hükmetti.

72 yaşındaki Dubai Emiri Al Maktum, Prenses Haya'ya 251 milyon 500 bin pound, 14 ve 9 yaşlarındaki iki çocuğunun eğitim ve bakım masraflarını karşılamak için de 290 milyon pound ödeyecek.

PRENS HAYA 2019'DA İNGİLTERE'YE SIĞINDI!

Hakim kararını açıklarken, aileye yönelik asıl tehdidin dış kaynaklardan değil, Dubai Emiri'nden geldiğini belirtti ve "Daha fazla güvenliğe ihtiyaçları var." dedi.

Ürdün Kralı Abdullah'ın kardeşi olan 47 yaşındaki Prenses Haya, 2019'da Birleşik Arap Emirliklerinden kaçıp İngiltere'ye sığınmıştı.

Mahkeme Dubai Emiri'nin eski eşinin telefonunu dinlettiğine hükmetmişti. Prenses Haya kendisi ve çocukları için koruma talep etmişti.

ETİKETLER

Gülşah Kerimoğlu Yasemin.com - Şef Editör
Yasemin - Gülşah Kerimoğlu

Editör Hakkında

Üsküdar Üniversitesi Yeni Medya ve Gazetecilik bölümünden 2019 yılında onur öğrencisi olarak diplomasını aldı. Okul gazetesinde birçok habere ve röportaja imza attı. Kanal 7 Medya Grubu bünyesinde Haber 7 ve Yasemin.com’da staj yaptı. Anadolu Ajansı’nda gönüllü stajyerlik yaptı. Yasemin.com’da mesleğe ilk adımını attı. 2019 yılında Kanal 7 Medya grubu bünyesinde yer alan Yasemin.com kadın sitesinde İçerik Editörü olarak çalışmaya başladı. Burada pek çok özel habere imza attı, kategori bazında SEO içerikler oluşturdu. 2023 yılında Yasemin.com'da Şef Editör olarak görev yapmaktadır.

BİR YORUM YAPIN 2

izmirkartalı 2 yıl önce

Emirin dütüğü durma bakar mısın fotr şapkalı ve fraglı .... Allahım aklımıza ve imanımıza mukayyet ol.Yönetemezsen yönetirsin sözüne en açık delil.

ben 2 yıl önce

adam arap kadın arap ama asıl sorun şu kararı veren ingiliz sonra dolar neden 18 tl. işte bunun için.