Türk müziğinin çınarı Alaeddin Yavaşca hayatını kaybetti! Alaeddin Yavaşca neden öldü?

Türk müziğinin çınarı Prof. Dr. Alaeddin Yavaşca, 95 yaşında yaşama gözlerini yumdu. Aynı zamanda doktor olan ünlü sanatçı, 652 beste ve 256 ödül ile Türk müziğinin unutulmazları arasında yer alıyordu.

Bir süredir tedavi gören Türk Müziğinin büyük bestekârları Prof. Dr. Alaeddin Yavaşça, yaşamını yitirdi. TRT Müzik Koordinatörü Kenan Bölükbaş, sosyal medya hesabından yaptığı "Sanatkar, icracı, bestekar Prof. Dr. Alaeddin Yavaşca, bugün hayata gözlerini yumdu. Allah rahmet eylesin." şeklindeki paylaşımıyla usta sanatçının hayatını kaybettiğini duyurdu. 

Sanat dünyasını yasa boğan haber sonrasında Cumhurbaşkanlığı klasik Türk müziği ses sanatçısı İbrahim Suat Erbay da paylaşımda bulunarak "Türk müziğinin bir devri daha bitti. Türk musikisinin önde gelen fem-i muhsinlerinden Prof. Dr. Alaeddin Yavaşça hocamızın irtihal haberini aldım. Sevenlerine baş sağlığı diliyorum" ifadelerini kullandı.

Pek çok ünlü isim sosyal medya hesabından taziye mesajları yayınlarken, Ankara Devlet Türk Müziği Korosu da Twitter hesabından, "Türk Müziğinin en önemli besteci, ses sanatçısı, duayen hocası Prof. Dr. Alaeddin Yavaşça hocamız hakkın rahmetine kavuşmuştur." şeklinde paylaşımda bulundu.

4 yaşındaki Asiye Ateş hayat mücadelesi verirken Ayça Tekindor'un paylaşımı herkesi kızdırdı!

İLİŞKİLİ HABER

4 yaşındaki Asiye Ateş hayat mücadelesi verirken Ayça Tekindor'un paylaşımı herkesi kızdırdı!
Nursena Akbaba Yasemin.com - Editör
Yasemin - Nursena Akbaba

Editör Hakkında

1997 yılında İstanbul'da dünyaya geldi. İlk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da tamamladıktan sonra 2019 yılında Sakarya Üniversitesi Gazetecilik Bölümü'nden mezun oldu. 2018 yılında Hürriyet Gazetesi ve 2019 yılında TRT'de stajlarını tamamladı. 2021 yılından itibaren Kanal 7 Medya Grubu bünyesinde yer alan Yasemin.com'da İçerik Editörü olarak görev yapmaktadır.

BİR YORUM YAPIN 0