Leonardo DiCaprio'nun dikkatini çeken balık Batman'da görüldü

Dünyanın en çok aranılanlar listesinde olan balık 47 yıldır aranıyordu. Kayıp balık sonunda bulundu. Batman Bantlı Çöpçü Balık'ı, Batman iline bağlı Sason Çayı'nda görüldü. Neslinin tükendiği düşünülen Batman Bantlı Çöpçü Balık'ı, Leonardo DiCaprio'nun bile dikkatini çekti.

Neslinin tükendiğine inanılan Batman Bantlı Çöpçü Balık kırmızı listeye alınmıştı. Dünya Doğayı ve Doğal Kaynakları Koruma Birliği (IUCN) tarafından kırmızı listeye alınan balık en çok aranılan 10 balık türü arasındaydı. 47 yıl sonra tekrar karşımıza çıktı ve dünya çapınca ünlü olan DiCaprio'nun bile dikkatini çekmeyi başardı.

BU BALIK KIRMIZI LİSTEDE ARANIYORDU!

Araştırmacılar için mutluluk verici olduğu söylendi. Doç. Dr. Kaya, duygularını aktarırken mutluluğunu gizleyemedi. "Gerçekten çok mutluluk verici bir andı. Bundan sonraki amacımız bu balığı koruyup, gelecek nesillere aktarabilmek. Çünkü çok dar bir alanda yaşıyor, kritik düzeyde bir balık, dünya örgütleri tarafından kırmızı listeye alınmış bir balıktan bahsediyoruz. Bu balığı korumak için bölgede farkındalık çalışmaları yapmayı planladık. Şu anda da bölgedeyiz" diyen Kaya, 47 yıldır görmeyi bekledikleri Batman Bantlı Çöpçü Balık’ın ortaya çıkmasının "sevindirici ve önemli bir durum" olduğunu da ifade etti.

LEONARDO DİCAPRİO SOSYAL MEDYASINDA BU BALIĞI PAYLAŞTI

DiCaprio, Twitter hesabından takipçilerini bu balıktan haberdar etti. 7 dilde yayın yapan Mongabey gazetesinin Batman Bantlı Çöpçü Balık haberi Leonardo DiCaprio'nun ilgisini çekti. Sosyal medya hesabında bu haberi paylaşan DiCaprio, Batman'da günün konusu oldu.

LEONARDO BATMAN'A DAVET EDİLDİ

Batman şehri, Batman Bantlı Çöpçü Balık'ının bulunma mucizesinin ilk gözlemini Leonardo DiCaprio ile yapmak istediklerini iletti. Leonardo'nun paylaşımının altına, Batman'ın güzelliklerine de tanık olması için şehre davet edildi.

Emine Erdoğan: 2030 için hedefimiz engelsiz bir Türkiye

İLİŞKİLİ HABER

Emine Erdoğan: 2030 için hedefimiz engelsiz bir Türkiye

BİR YORUM YAPIN 0