Kraliçe II.Elizabeth gelini Camilla'ya hak tanıdı! Prenses Diana hayranları çıldırdı

Dünyanın en yaşlı ve en uzun süre tahtta kalan hükümdarı olarak bilinen İngiltere Kraliçesi II.Elizabeth'in tahta çıkışının 70. yıl dönümünde şaşırtan bir açıklamada bulundu. Kraliçe yaptığı açıklamada Cornwall Düşesi Camilla'nın, eşi Prens Charles'ın kral olması durumunda kraliçe unvanı almasını istediğini söyledi.

Tahta geçişinin 70. yıldönümünde bir mesaj yayımlayan İngiltere Kraliçesi II.Elizabeth, oğlu Prens Charles'ın kral olması durumunda gelini Camilla'nın da kraliçe olarak anılmasının "samimi dileği" olduğunu belirti.

Britanya monarşi tarihinde 70. yıldönümünü kutlayan ilk hükümdar olma unvanını elinde tutan Kraliçe Elizabeth'in bu kararı Prenses Diana hayranlarını kızdırdı.

KRALİÇE TAHTTA 70'İNCİ YILINI DOLDURDU!

İngiltere Kraliçesi II.Elizabeth bu yıl tahta çıkışının 70'inci yılını kutlamak için gün sayıyor. 95 yaşındaki Kraliçe için İngiltere'de düzenlenecek olan Platin Jübile programına monarşi karşıtlarından tepki yağdı. İngiltere'de monarşinin sona ermesini isteyen Republic adlı grup "Platin Yıl Dönümü" sırasında monarşinin kaldırılması adına kampanya yapacaklarını söylediler. 

Dört gözle yeni yılı bekleyen II.ElizabethİLİŞKİLİ HABERDört gözle yeni yılı bekleyen II.Elizabeth'ten kötü haber! Kraliçe yeni yıla giremeyecek!

"BAŞKA BİR 70 YIL DAHA İSTEMİYORUZ!"

Monarşiye son verilmesi çağrısında bulunan grup kampanyanın isminin "Başka Bir 70 yıl Daha İstemiyoruz" olacağını ifade etti. Monarşi ile yönetilen bir ülkenin geleceğinin parlak olmayacağını savunan gruptan Graham Smith, yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı:

"Bir azınlık, Kraliçenin yetmiş yıllık saltanatını kutlamak isteyecek olsa da, hepimiz artık geleceğe bakmalıyız. Prens Charles’ın geleceği de pek parlak değil. Bu tür durumlarda her zaman demokratik bir alternatif vardır. Anayasamız hakkında ciddi bir tartışma başlamanın, Prens Charles’ın ülkenin sunabildiği en iyi yönetici olmadığının ve bir ulus olarak devlet başkanımızı seçme konusunda oldukça yetenekli olduğumuzu kabul etmenin zamanı geldi."

Tarkan'ın koronavirüs önlemi! Özel hemşire tuttu

İLİŞKİLİ HABER

Tarkan'ın koronavirüs önlemi! Özel hemşire tuttu
Çok Güzel Hareketler 2'nin oyuncularından Safa Sarı sessiz sedasız evlendi!

İLİŞKİLİ HABER

Çok Güzel Hareketler 2'nin oyuncularından Safa Sarı sessiz sedasız evlendi!
Survivor'ın son bölümünde sürgün adasına giden isim belli oldu!

İLİŞKİLİ HABER

Survivor'ın son bölümünde sürgün adasına giden isim belli oldu!
Hande Yener'in konsere bastonla çıkmasının nedeni belli oldu!

İLİŞKİLİ HABER

Hande Yener'in konsere bastonla çıkmasının nedeni belli oldu!
Nursena Akbaba Yasemin.com - Editör
Yasemin - Nursena Akbaba

Editör Hakkında

1997 yılında İstanbul'da dünyaya geldi. İlk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da tamamladıktan sonra 2019 yılında Sakarya Üniversitesi Gazetecilik Bölümü'nden mezun oldu. 2018 yılında Hürriyet Gazetesi ve 2019 yılında TRT'de stajlarını tamamladı. 2021 yılından itibaren Kanal 7 Medya Grubu bünyesinde yer alan Yasemin.com'da İçerik Editörü olarak görev yapmaktadır.

BİR YORUM YAPIN 1

Hyr 2 yıl önce

mason olmadığı için