Murat Kekilli'den Sezen Aksu'ya 'Özgür Sanat (!)' göndermesi!

53 yaşındaki ünlü şarkıcı Murat Kekilli, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, Hz. Adem ve Havva'ya hakaret içeren şarkıyı okuyan Sezen Aksu hakkında yaptığı konuşma sonrası başlatılan "Özgür Sanat" adı altında yapılan paylaşımlarına tepki gösterdi.

Geçtiğimiz gün Sezen Aksu'nun "Şahane Bir Şey Yaşamak" adlı şarkısında geçen "Binmişiz bir alamete. Gidiyoruz kıyamete. Selam söyleyin o cahil Havva ile Adem'e..." sözleri tepki topladı. Son olarak Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Hz. Adem efendimize kimsenin dili uzanamaz. O uzanan dilleri yeri geldiğinde koparmak bizim görevimizdir" dedi. İnanç ve Milli değerlere hakaret içeren hiçbir şey sanat değildir. İnsanlığın ilk insanı ve ilk Peygamber olan Hz. Adem, hakkında ağza alınmayacak sözlere tepki gösteren Başkan Erdoğan'ın açıklaması sonrası sosyal medyada "Özgür sanat" gönderisiyle paylaşımlar yapılmaya başlandı. Ancak Murat Kekilli, daha önce şarkı sözlerine tepki gösterdiği gibi "özgür sanat(!)" kisvesi adı altında halen Aksu'yu savunanlara tokat gibi bir cevap daha verdi:

SÖZDE SANATA KUR'AN-I KERİM EN BÜYÜK CEVAP!

İslami değerlere hakaret içeren sözler hakkında Aksu'ya dava açılması gereken yerde Seda Sayan, Demet Akalın ve Mustafa Sandal gibi bir çok sanatçı destek verdi. Sosyal medyada ise adına sözde sanat dedikleri şarkıyı söyleyen Sezen Aksu'ya Kur'an-i Kerim'deki Tevbe Süresi 65. Ayet ile cevap verildi.

kuranı kerim ayeti

kuranı kerim ayeti

İslamiyet'in ilk Peygamberi Hz. Adem ve Hz. Havva annemize yapılan bu büyük saygısızlığa ise şarkıcı Murat Kekilli sessiz kalmadı.

murat kekilliden sezen aksu paylaşımı

murat kekilliden sezen aksu paylaşımı

Kekilli sosyal medyada "Bazıları Havva İle Adem’den Geldiğini Kabul Etmeyebilir" sözlerini paylaştı. Kekilli'nin gönderisine destek mesajları yağmaya başladı. 

BİR YORUM YAPIN 60

Mert hakkı 2 yıl önce

Murat Kekilli adamdır.

Toplam 3 beğeni

Serap 2 yıl önce

Cansın adamsın seni seviyoruz murat Kekilli

Toplam 2 beğeni

Alperen 2 yıl önce

Sezen hanım biz seni şarkılarınla aşık olduk ağladık onun için bende inanıyorum ki siz Hz Adem babamizla Ve Hz Havva anamızın değilde onlardan gelen insan oğluna hitap ettiğinizi inanıyorum.Yok ben doğru söyledim diyorsaniz lütfen Bizlersden özür dilemen gerekiyor

Toplam 2 beğeni

Abdullah 2 yıl önce

Helal olsun Murat beye. Ayet de tam bu güruhu özetlemiş.

Toplam 4 beğeni

Mustafa Akın 2 yıl önce

Kekilli her zaman adamdı zaten, yine adamlığını göstermiş.

Toplam 5 beğeni
Yorumların Tümünü Okuyun