Türk dizilerinden etkilenen Suriyeli Shavaf Burak Özçivit'in soyadını aldı!

4 yıl önce eğitim almak için Türkiye'ye gelen Suriyeli genç Obadah Shavaf, Türk dizilerinden etkilenerek adını mahkeme kararıyla 'Kıvanç Özçivit' olarak değiştirdi.

23 yaşındaki Suriyeli Shavaf, 2017 yılında Türkiye'ye gelip dört yıl sonra Türk vatandaşı oldu. Genç adam, ismini değiştirmek için bir süre önce mahkemeye başvurdu. Shavaf soyadını, hayranı olduğu Kuruluş Osman dizisinin başrol oyuncusu Burak Özçivit'ten aldı.

MAHKEME DAVAYI KABUL ETTİ

Beykoz 1. Asliye Hukuk Mahkemesi'nde görülen 'Ad ve soyadı düzeltilmesi istemli' davada Obadah Shavaf 'davacı' Beykoz Nüfus Müdürlüğü de 'davalı' sıfatıyla yer aldı. Shavaf'ın tanık olarak getirdiği komşusu V.E. duruşmada Shavaf hakkında "Kendisi Türkiye'deki yaşamında adıyla zorluk çektiğini, bu nedenle adını değiştirmek istediğini biliyorum. Kıvanç Özçivit ismini kullanmak istediğini biliyorum ancak neden kullanmak istediğini bilmiyorum" dedi. Davayı karara bağlayan mahkeme, davacının talebini ve tanık beyanını dikkate aldı. Davacının haklı nedenle isim düzeltilmesi davasını ispat ettiğine kanaat getiren mahkeme, davayı kabul ederek Shavaf'ın adı ve soyadının Kıvanç Özçivit olarak değiştirilmesine karar verdi. 

Suriyeli adamın, adını " #KıvançÖzçivit " yaptırması ile ilgili ne düşünüyorsunuz?

TÜRK DİZİLERİNDEN ETKİLENMİŞ

"Benim adım Obadah'tı ama burada bana 'Obama' diyorlardı" dedi. Adını değiştirmeye karar verdiğini belirten Özçivit, yeni ismi seçme nedeni olarak ise şöyle konuştu: "Kıvanç adının manasını çok beğendim. Özçivit soyadını da 'Kuruluş Osman' isimli dizide oynayan sayın Burak Özçivit'i çok beğendim, hoşuma gitti yani. Özçivit kelimesinin manasını da çok beğendim. İnşallah bir gün sayın Burak Özçivit'le de görüşebiliriz" dedi. Söz konusu diziyi çok beğendiğini vurgulayan Özçivit, bu nedenle adını Özçivit soyadını tercih ettiğini belirtti. Mahkemenin tek celsede karar verdiğini de kaydeden Kıvanç Özçivit, eski arkadaşlarının halen kendisine 'Obama' dediğini, yeni tanıştığı insanların ise Kıvanç Özçivit olarak hitap ettiğini belirtti. Kıvanç Özçivit yeni kimliğini de kameralara gösterdi. 

BURAK ÖZÇİVİT: O KARDEŞİMİZLE TANIŞMAK BENİ MUTLU EDER

Ünlü oyuncu Burak Özçivit, konuyla ilgili GÜNAYDIN'a konuştu: "O kardeşimizin, soyadımı alması beni çok duygulandırdı. Türk dizilerinin dünyada etkisinin büyük olduğunu biliyorum. Bu kardeşimin de benim soyadımı alması yaptığımız işin ne kadar doğru ve güzel olduğunun kanıtı. Kendisiyle tanışmak beni mutlu eder."

Erol Evgin vefat eden abisi Arif Hikmet Evgin'e veda etti!

İLİŞKİLİ HABER

Erol Evgin vefat eden abisi Arif Hikmet Evgin'e veda etti!
Oyuncu Emre Karayel'in acı günü! Babası son yolculuğuna uğurlandı

İLİŞKİLİ HABER

Oyuncu Emre Karayel'in acı günü! Babası son yolculuğuna uğurlandı
Jackie Chan meşaleyle Çin Seddi'nden geçti! Çin'in meşalesi olay oldu

İLİŞKİLİ HABER

Jackie Chan meşaleyle Çin Seddi'nden geçti! Çin'in meşalesi olay oldu
Gülşah Kerimoğlu Yasemin.com - Şef Editör
Yasemin - Gülşah Kerimoğlu

Editör Hakkında

Üsküdar Üniversitesi Yeni Medya ve Gazetecilik bölümünden 2019 yılında onur öğrencisi olarak diplomasını aldı. Okul gazetesinde birçok habere ve röportaja imza attı. Kanal 7 Medya Grubu bünyesinde Haber 7 ve Yasemin.com’da staj yaptı. Anadolu Ajansı’nda gönüllü stajyerlik yaptı. Yasemin.com’da mesleğe ilk adımını attı. 2019 yılında Kanal 7 Medya grubu bünyesinde yer alan Yasemin.com kadın sitesinde İçerik Editörü olarak çalışmaya başladı. Burada pek çok özel habere imza attı, kategori bazında SEO içerikler oluşturdu. 2023 yılında Yasemin.com'da Şef Editör olarak görev yapmaktadır.

BİR YORUM YAPIN 3

Akıl 2 yıl önce

Kıvanç ya da Burak olmuyorsun tabi o isimleri alınca, olsan ne olur ayrıca. Neyse bize ne de, ilginç. En azından kütüğe almamışlar.

Cesaret 2 yıl önce

diziden etkilendiyse neden Osman ismini almadı

HADE LEN 2 yıl önce

ÜLKEMİZ ASİMİLE EDİLİYOR KİMSE FARKINDA DEĞİLMİ ACABA Bu nedir