Burcu Kıratlı'nın dolandırılma davasında şoke eden karar!

Geçtiğimiz yıl oyuncu Burcu Kıratlı kısa sürede kar vadeden Ponzi Piramit isimli saadet zinciri sistemi ile dolandırıldığı iddiasıyla Mine Mumcu'ya dava açtı. Sonuçlanan davada Burcu Kıratlı'nın yanı sıra birçok ünlüyü dolandıran Mine Mumcu hakkında şoke eden karar açıklandı.

Geçtiğimiz yıl kendisine yüksek kazanç vadeden Ponzi Piramit isimli saadet zinciri sistemi ile dolandırıldığı iddiasıyla Burcu Kıratlı, Mine Mumcu'ya dava açtı. İstanbul 7. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmaya iki taraf da katılmazken, Kıratlı'nın avukatı ve sanık avukatı Merve Bahadır duruşmada hazır bulundu.

Burcu Kıratlı

Burcu Kıratlı

Duruşmada esas hakkındaki mütalaasını açıklayan savcı, Mine Mumcu'nun "Nitelikli dolandırıcılık" suçundan 3 yıldan 10 yıla kadar hapisle cezalandırılmasını talel etti.

"MÜVEKKİLİMİN DOLANDIRICILIK KASTI BULUNMAMAKTADIR"

Mütalaaya karşı savunma yapan sanık avukatı Merve Bahadır, "Müvekkilimin dolandırıcılık kastı bulunmamaktadır. Şayet dolandırıcılık kastıyla hareket etseydi ilk aldığı paraları geri vermez veya çok fazla miktar da talep edebilirdi. Ortada bir ticaret vardır. Müvekkilimin beraatına karar verilmesini talep ederiz" şeklinde konuştu.

Mine Mumcu

Mine Mumcu

Mahkeme bunun üzerine, sanık Mine Mumcu'nun şikayetçi Burcu Kıratlı'ya karşı dolandırma kastı ile hareket ettiğinin sabit olmadığı gerekçesiyle beraatına karar verdi.

Mine Mumcu'dan şikayetçi olan ünlü oyuncu Burcu Kıratlı konu hakkında, "Kendisine para gönderecektim. O da benim gönderdiğim para ile hat satın alacaktı. Daha sonra satış yapınca satıştan kar alacaktım. Ben de bunun için banka aracılığıyla Mine'ye üç sefer para gönderdim. Bu paraları sanığın söylemiş olduğu banka hesabına ilk seferde 300 bin daha sonra 450 bin gönderdim. Bana kar olarak tam miktarını hatırlamıyorum ama 100 bin civarında para gönderdi. En son kendisine 550 bin lira para gönderdim. Ben basında yer alan haberleri okuyunca sanığı aradım. Kendisine 'Mesele nedir' diye sordum. Eğer böyle bir şey varsa bunun içinde yer almak istemiyorum. Benim göndermiş olduğum ana parayı gönder kar payını istemiyorum' dedim. Ancak sonrasında sanığa ulaşamadım. Toplam zararım 550 bin lira. Benim paramı bana söylediğinden farklı şekilde kullanıp benim paramı geri vermemiştir" ifadelerini kullanmıştı.

Burcu Kıratlı dolandırıldığı iddiası

Burcu Kıratlı dolandırıldığı iddiası

İDDİANAME

Müşteki Burcu Kıratlı’nın şikayeti üzerine İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturma kapsamında hazırlanan iddianamede, şüpheli Mine Mumcu’nun 'nitelikli dolandırıcılık' suçundan 3 yıldan 10 yıla kadar hapisle cezalandırılması talep edildi.

Hülya Avşar'dan hamilelik esprisi

İLİŞKİLİ HABER

Hülya Avşar'dan hamilelik esprisi

ETİKETLER

BİR YORUM YAPIN 0