Türkücü Aydın Aydın Hakkari'de kar suyu ile enerji içeceğini tanıttı

Kar Festivaline katılan türkücü Aydın Aydın, kar suyu ile enerji içeceğinin tanıtımını yaptı.

HABERE AİT VİDEO İÇİN TIKLAYIN İZLE

Ünlü türkücü Aydın Aydın, geçtiğimiz günlerde Hakkari'de düzenlenen 4'üncü Kar Festivaline katıldı. Hakkari'de yetişen ve kurutulmuş ekşi elmalardan yapılan enerji içeceğini kar suyuyla yaparak katılımcılara tanıttı. Bestelediği ekşi elmalar enerji içeceği türküsünü Hakkari Valisi İdris Akbıyık ile söyleyerek tanıtan ünlü türkücü, kazandan kar suyuyla ekşi elmaları kaynatarak elde ettiği enerji içeceğini katılımcılara ikram etmeyi ihmal etmedi.

Ekşi elmalardan yaptığı enerji içeceğini kendi bestesiyle tanıtan Aydın, "İnşallah Valimizin desteğiyle enerji içeceğini hayatta geçireceğiz. Hakkari’nin asıl kendisine ait bir içeceği oldu. Aslında yüzyıllardır dedelerimizin içtiği organik ve sağlıklı bir içecektir. Bugün festival vesilesiyle bunu hayata geçirdik. İçeceğimizin ismi ekşi elmalar enerji içeceğidir." şeklinde konuştu.

Hakkari’nin organik içeceklerin merkezi olduğunu vurgulayan ünlü isim, sözlerinin devamında şu ifadeleri kullandı:

"Küresel ısınmadan en az etkilenen bölgedir. Doğasıyla tabiatıyla, buzullarıyla, endemik bitkileriyle, şifalı otlarıyla, balıyla, uçkunuyla, Zap Suyu ve Berçelan Yaylası’yla bambaşka bir yerdir. Gelin Hakkari’yi görün ondan sonra yorum yapın"

Nursena Akbaba Yasemin.com - Editör
Yasemin - Nursena Akbaba

Editör Hakkında

1997 yılında İstanbul'da dünyaya geldi. İlk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da tamamladıktan sonra 2019 yılında Sakarya Üniversitesi Gazetecilik Bölümü'nden mezun oldu. 2018 yılında Hürriyet Gazetesi ve 2019 yılında TRT'de stajlarını tamamladı. 2021 yılından itibaren Kanal 7 Medya Grubu bünyesinde yer alan Yasemin.com'da İçerik Editörü olarak görev yapmaktadır.

BİR YORUM YAPIN 0