Yalnız Kurt’un başrol oyuncusu Cihan Ünal'dan samimi açıklamalar!

İlk bölümü ile oldukça beğenilen ve ilgi gören yeni ATV dizisi Yalnız Kurt'un Davut'u Cihan Ünal, zamanının çoğunu geçirdiği Kıbrıs ve yeni dizisi Yalnız Kurt hakkında samimi açıklamalarda bulundu.

Ünlü oyuncu Cihan Ünal, samimi açıklamalar yaptı. Osman Sınav imzalı 'Yalnız Kurt' dizisinde vatansever asker 'Davut Bahadır' karakterini canlandıran Ünal; "Karakterin, yılmadan doğru yolda kalma ve aynı kararlılıkla yoluna devam etme mücadelesi beni çok etkiledi. Böyle vatansever bir askeri oynamak beni hem heyecanlandırıyor hem de gururlandırıyor" diyor.

'Yalnız Kurt' ile izleyici karşısına çıkan Ünal, bu dizide oynamaya karar vermesinde etkili olanları şu şekilde anlattı:

"Pandemi öncesi, hem tiyatro sahnesinde hem de kamera önünde oyunculuğumu ve bunun yanında oyunculuk, sahne, diksiyon dersleriyle öğretmenliğimi sürdürüyordum. Pandemi sürecinin başlaması ile ben de herkes gibi durağan bir hayata geçtim, setlere ara verdim. Gelen teklifleri değerlendirmek istesem de süreçten dolayı risk almak istemedim. Sevgili Osman Sınav, yıllardır tanıdığım değerli bir yapımcı ve yönetmen, zaten kendisi ile birlikte çalışma arzum hep vardı. O kadar özel bir proje sundu ki, ben de riskleri göze alarak bu güzel projeye evet dedim. İyi ki de demişim."

Oynadığı karakter 'Davut Bahadır'a nasıl hazırlandığını anlatan ünlü oyuncu şu ifadelere yer verdi:

"Dijital platformda keyifle izlediğim uzun soluklu bir proje vardı, adı Homeland. Oradaki 'Saul' karakteri beni çok etkilemişti. Yalnız, sert ve bir o kadar da merhametli bir karakterdi, ona benzer bir kişiliği canlandırmayı her zaman istemişimdir. Osman Sınav'dan senaryo geldiğinde kendimi karaktere yakın hissettim. 'Davut' karakterinin, yılmadan doğru yolda kalma ve aynı kararlılıkla yoluna devam etme mücadelesi beni çok etkiledi. Arkadaşlarımın arasında istihbarattan emekli çok saygın kişi var. Rolüme hazırlanırken, senaryo sürecinde o dostlarımın fikirlerinden, yaşadıklarından ve hayata karşı duruşlarından yararlandım."

Türkiye'nin yakın tarihine de ışık tutan Yalnız Kurt dizisi hakkında düşüncelerini ise şöyle dile getirdi:

"Evet, hem yakın tarihine, hem bugüne, hem de yarına ışık tutuyor. Neleri yapıp yapmamamız konusunda uyarı niteliği taşıyan bir senaryo...
4. Murad, Osman Gazi gibi tarihimize damga vuran isimleri canlandırdınız. 'Keşke canlandırsam' dediğiniz başka bir tarihi kişilik var mı?
'4. Murad', 'Osman Gazi' projeleri, hayatımın dönüm noktaları ve içinde bulunmaktan keyif aldığım son derece önemli dizilerdir. Bu dizilerdeki karakterlere hayat vermek beni her zaman mutlu etmiştir. Eğer sarışın ve mavi gözlü olsaydım, Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk'ü canlandırmayı çok isterdim. Beni etkileyen bir diğer karakter ise Toros lakaplı, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nin kurucusu ve ilk Cumhurbaşkanı Rauf Denktaş'tır."

"YALNIZ KURT YOL GÖSTERİCİ VE AYDINLATICI BİR DİZİ"

Ünal, kendisine yöneltilen "Dizide eski bir asker ve istihbaratçıyı canlandırıyorsunuz. 1963'den 2022'ye kadar yaşanan darbelere, cinayetlere ve terör olaylarına ışık tutuyor dizi. Dizinin bu açıdan sizce önemi nedir?" sorusunu şu şekilde yanıtladı:

Bence 1963'ten öncesi, 1950'li yıllar da, bu olayların fitilini ateşleyen yıllar. Seyirci tarihimizle ilgili önemli ipuçlarını bir belgesel gibi öğrenebilir, gençlerimiz için de yol gösterici ve aydınlatıcı bir dizi olacak eminim.

 

Kaynak: Sabah

BİR YORUM YAPIN 0