Meriç Erkan tövbe edip adını değiştirmişti! Eski manken hayatının nasıl değiştiğini anlattı

Bir dönem realty show dünyasının en meşhur isimlerinden biri olan Meriç Erkan tövbe ettiğini ve adının bundan sonra ‘Mahmut’ olduğunu açıklamıştı. Söylemezsem Olmaz adlı programa konuk olan Erkan, hayatını nasıl değiştirdiğini anlattı.

Esra Erol'un izdivaç programına katılan, bir dönem danslarıyla gündem olan Meriç Erkan'ın son halini görenler gözlerine inanamadı.

Meriç Erkan maneviyata yöneldikten sonra giyim tarzını, imajını değiştirdi, yetmedi adını da 'Mahmut' olarak değiştirdi. "Ben aynı adamım ama hayat insanı başka taraflara geçiyor. İslamiyet'e daha uygun şekildeyim. Bu şekilde çıkmak istemedim. Görüntümüzden mutluluk duyuyoruz. Bu Rabbimle aramdaki hesaplaşma" diyen Meriç Erkan "Nasıl yaşamışız böyle? Kimseyi yadırgamıyorum biz de bu yoldan geçtik" dedi.

"PİŞMAN OLACAĞI ŞEYLERİ YAPMASIN KİMSE"

Mahmut Erkan yeni hayatına dair açıklamalarda bulundu "Rabbim diyor ki; "Bir günahına tövbe edip, onu bir daha tekrar etmeyeni ben affettim." Ben de diyorum ki, Rabbim beni affedebilir demiyorum. O sözünden dönmez kurban olduğum Allah'ım. O beni affetti.

Mahmut Erkan olarak doğmak ve öyle yaşamak isterdim. Pişman olacağı şeyleri yapmasın kimse, sonra çok üzülürler. Allah'tan böyle rahmetli bir Rabbimiz var. Başka hiçbir şey demiyorum. Daha önce bazı yayın kuruluşları görüşmek istediler. Ancak bu son görüntümden, daha doğrusu İslamiyet'e daha uygun bir görüntüdeyiz. Görüntümüzde bir şey yok, görüntümüzden mutluluk duyuyoruz onur duyuyoruz. Bu şekilde pek çıkmak istemedim. Çünkü daha önceki konseptim yani ekranda bulunduğum konsept, showman'lik vs. E tabi insan, bu bir konsept değil bu başka bir şey. Rabbimle aramdaki bir hesaplaşma, bir Nasuh tövbesi var. Bütün her şeye tövbe edip bambaşka bir hayata geçiyorsunuz. Bir şeyin farkına varıyorsunuz ve bunu son nefes gelmeden yapıyorsunuz ve Rabbim diyor ki; "Bir günahına tövbe edip, onu bir daha tekrar etmeyeni ben affettim." Ben de diyorum ki, Rabbim beni affedebilir demiyorum. O sözünden dönmez kurban olduğum Allah'ım. O beni affetti. Ama ben bundan sonra haylazlık yaparım o günahlarıma devam ederim veya tövbemi bozarım. O zaman da Rabbim'in Kahhar ismi de var başka isimleri de var. Cezayı da hak ederim o zaman.

"HERKES KENDİNİ DÜZELTİRSE DÜNYA DÜZELECEK"

Herkes dünyanın kötüye gittiğini söylüyor, insanların kötüye gittiğini söylüyor ama hiç kendinin kötüye gittiğini söylemiyor. İnsanlığı düzeltmek gerektiğini söylüyor ama kendini düzeltmeyi geri plana atıyor. Herkes kendini düzeltirse, dünya düzelecek zaten.

MANEVİYATA NASIL YÖNELDİĞİNİ ANLATTI

Söylemezsem Olmaz programına konuk olan Mahmut Meriç Erkan, bir rüya üzerine maneviyata yöneldiğini belirtti ve "Gördüğüm rüya hayatımı değiştirdi. Aslında tam rüya da değildi. Yani yaşantımda her şey yolunda gidiyor ama hep bir doyumsuzluk var. İnsan bu dünyada sınandığını farkına varmalı gerek şükürle gerek sabırla sınanıyoruz. Şunu düşündüm, yok olup gideceğim beni yaratan bu performansımdan memnun mu? Mümkün değil. Çünkü ben hazlarıma yenik düşmüş şöhretin paranın peşine düşmüştüm. Tanınmak ve beğenilmek insanın hoşuna gidiyordu. Bunların hepsinin geçici olduğunu gerçek mutluluğun bu olmadığını asıl mutluluğun sonsuzluktan bahseden diğer alemde olduğunu düşündüm." şeklinde konuştu.

ETİKETLER

Busenur Karakaya Yasemin.com - Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumlusu
Yasemin - Busenur Karakaya

Editör Hakkında

2015 yılında Kanal 7 Medya Grubu'nun Haber7.com bünyesinde stajyerlik yaptı. 2016 yılında Haber7.com Kurumsal İletişim Sorumlusu olarak mesleğe ilk adımını atarak sonrasında İçerik Editörü ve Sosyal Medya Uzmanı olarak görev aldı. 2018 yılında yeni kurulan Yasemin.com Kadın Sitesinde önce SEO editörü sonrasında Haber Şefi olarak görev yaptı. 2021 yılında Yasemin.com'un Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumluluğu ünvanını alarak çalışmalarına devam ediyor.

BİR YORUM YAPIN 0