Amerika yönetiminden U dönüşü açıklama: Eminem'e müdahale etmedik

Dünyaca ünlü rap yıldızı Eminem, önceki gün başlayan 2022 Super Bowl için sahne aldı. NFL tarafından düzenlenen final karşılaşmasının devre arasında sahne alan Eminem, tüm uyarılara rağmen Amerika'da ırkçılığa karşı simgesel bir hareket olan "diz çökme" eylemini gerçekleştirdi. Daha sonra günlerce konuşulan rap yıldızının bu hareketi konusunda NFL herhangi olumsuz bir durum yaşamadıklarını açıkladı.

Amerika  Futbol ligi karşılaşmalarında devre aralarında yapılan büyük organizasyon da Eminem'in ırkçılığa dur demesi için yaptığı diz çökme eylemine ilişkin yönetimden açıklama geldi. Yönetim açıkça bunun yasak olduğunu söylemeden üstü kapalı bir şekilde yapılana müdahale etmediklerini söyledi. NFL sözcüsü Brian McCarthy yaptığı açıklamada "Bu hafta pek çok provada şovun tüm öğelerini izledik ve Eminem’in bu hareketi yapacağının farkındaydık" dedi. Ancak bunun için sahnede bir engelleme olmadığını söyleyerek arka planda yaptıkları yasaklamanın üstünü kapatmaya çalıştı. Diz çökme hareketi Amerikalı polislerin şiddeti sonrası ilk kez  2016’da Ulusal Marş esnasında futbolcu Colin Kaepernick'in diz çökmesiyle ortaya çıktı. Kaepernick, daha sonra maçı oynamayarak futbolu bırakmıştı. O günden bu yana diz çökme hareketi ırkçılık karşıtı bir eylem oldu. Amerika'da bunu yapanların çoğu tutuklu ya da şiddete maruz kalarak öldürüldü. 

Colin Kaepernick

Colin Kaepernick

NE OLMUŞTU?

NFL'in şampiyonunu belirleyen final karşılaşması Super Bowl'un geleneksel devre arası konserini bu sezon Dr. Dre, Snoop Dogg ve Eminem gibi dünyaca önemli rap yıldızları yaptı. 43 Grammy ödülü alan yıldızlar ilk kez bir arada sahne aldı.

amerika yönetimine kafa tuttu

amerika yönetimine kafa tuttu

Coşkulu anlara sahne olan yıldızlar şovlarına bir de kimliklerini ekledi. Sahneye ilk Eminem çıktı. 

amerika yönetimine kafa tuttu

amerika yönetimine kafa tuttu

Lose Yourself şarkısıyla seyirciyle buluşan Eminem, NFL'nin ırkçılığın simgesi olan diz çökmeyi yasaklamasını duyması üzerine şovunu yaparak sahneden indi.

ırkçılığa karşı düz çöktü

ırkçılığa karşı düz çöktü

Şarkının sonunda diz çöken Eminem dakikalarca başı önünde bekledi. Tüm dünya önünde bir baş kaldırışa imza atan Eminem sosyal medyada gündem oldu. 

İŞTE YÖNETİME KAFA TUTAN EMİNEM'İN O ANLARI!

Orhan Gencebay yine ‘babalığını’ gösterdi! "Tek şartla affederim" dedi

İLİŞKİLİ HABER

Orhan Gencebay yine ‘babalığını’ gösterdi! "Tek şartla affederim" dedi

BİR YORUM YAPIN 5

Sami 2 yıl önce

İnşallah ırkçılığa karşı çıktığı kadar kültür emperyalizminede karşı çıkar

Toplam 1 beğeni

gökhan 2 yıl önce

eminemi iyi değil ama fadimem öylemi çok çok daha iyi.heleki nuriyem 1 numaradır

Erdem 2 yıl önce

Adamin dibi!

Toplam 3 beğeni

Ali 2 yıl önce

Şakamısın sen.

Toplam 0 Beğeni

deli 2 yıl önce

adi gavur hem gittiği yeri kurutuyor. hem de yazıp konuşmayı yasaklıyor.