Hayatını kaybeden Arif Şentürk'ün son görüntüsü ortaya çıktı

Rumeli türküleriyle sevenlerinin gönlünde taht kuran müzisyen Arif Şentürk, 81 yaşında hayata gözlerini yumdu. İstanbul'da son yolculuğuna uğurlanan Şentürk'ün ölmeden önceki son görüntüleri ortaya çıktı.

HABERE AİT VİDEO İÇİN TIKLAYIN İZLE

Rahatsızlanarak hastaneye kaldırılan usta sanatçı Arif Şentürk, yoğun bakımda tedavi altına alınmıştı. Akşam saatlerinde kalbi durarak vefat eden Şentürk'ün cenaze namazı ikindi namazına müteakip Zeytinburnu Seyyid Nizam Camii'nde kılındı.

'Deryalar', 'Ramize' ve 'Safiye' gibi türküleriyle tanınan Şentürk, Anadolu Ajansı'na son verdiği röportajında 2. Dünya Savaşı sonrası Makedonya'dan Türkiye'ye gelişini, çocukluğunu, türkülere olan sevdasını ve sanat yolculuğunu anlatmıştı.

Türkücü Arif Şentürk, sağlık durumu ağırlaşması üzerine pazar günü kaldırıldığı hastanede yoğun bakıma alındı, ardından hastanede hayatını kaybetti. Şentürk için Zeytinburnu Seyitnizam Camii'nde ikindi namazı sonrası cenaze töreni düzenlendi.

Oğulları Ercan ve Uğur Şentürk ile kızı İnci Kilimci taziyeleri kabul etti. Törene ailesi ve yakınlarının yanısıra sanatçı dostları da katıldı. Arif Şentürk'ün tabutunun üzerine Türk bayrağı ve Zeytinburnu Amatör Spor Kulübü Yıldızspor'un forması konuldu.

"ÇINARIMIZ GİTTİ"

Oğlu Ercan Şentürk, "Bizim çınarımız gitti. Herkesten Allah razı olsun, kimse yalnız bırakmadı. Ne mutlu bize. Yapacak bir şey yok, son dakikaya kadar yanındaydık. By-pass oldu, pil takıldı. Yaş itibariyle kaldıramıyor bünye" dedi.

Şentürk'ün arkadaşı sanatçı Soner Özbilen ise şunları ifade etti:

"Arif benim arkadaşımdan öte can dostumdu. Televizyonun siyah beyaz olduğu dönemden beri Rumeli'yi temsil eden iki sanatçı vardı. Arif Şentürk ve Soner Özbilen. Ne mutlu bize ki biz camiamızı temsil etmekte başarılı olduk. Arif bayrağı çekti birlikte yürüttük o bayrağı. Ben kolumun bir tanesini vermiş oldum. Arif hiç unutmayacağımız türküleriyle aramızda olan bir dostumuz."

SON GÖRÜNTÜSÜ ORTAYA ÇIKTI

Son yolculuğuna uğurlanan 81 yaşındaki şarkıcı Arif Şentürk'ün hastanede çekilen son videosu ortaya çıktı. Görüntüde şarkıcının oksijen desteği aldığı, bilincinin açık olduğu ve konuşabildiği görülüyor.

ARİF ŞENTÜRK KİMDİR?

Şentürk, 1941 yılında Makedonya'nın Kumanova kasabasında dünyaya geldi. İlk ve ortaöğretimini buradaki bir Türk okulunda tamamladıktan sonra 1956 yılında ailesiyle birlikte Türkiye'ye yerleşti. Aile önce Kırklareli'ye sonrasında da İstanbul'un Zeytinburnu semtine taşındı.

Bakırköy ve Yeşilköy Halkevi Müzik Okulu'nda müzik eğitimi alan Şentürk 1975 yılında TRT Amatör Sesler Sınavı'nda başarılı oldu ve Nida Tüfekçi tarafından destek gördü. Toplam 12 albüm dolduran Şentürk Makedonya, Kosova, Bulgaristan, Bosna Hersek, Yunanistan gibi bölgelerden derlediği özellikle 'Deryalar', 'Ramize', 'Safiye' gibi Rumeli türküleriyle beğeni kazandı.

Arif Şentürk, sağlık durumunun ağırlaşması üzerine pazar günü kaldırıldığı hastanede yoğun bakıma alındı. 81 yaşındaki Şentürk hayata gözlerini yumdu.

BİR YORUM YAPIN 0