Bağış karşılığı vatandaşlık verdiği iddia edilen Prens Charles'ın başı büyük dertte!

İngiltere tahtının varisi Prens Charles'a ait olan Prince's Foundation (Prens'in Derneği) isimli derneğin bağış karşılığında unvan ve vatandaşlık verdiği iddiaları gündeme bomba gibi düştü. Yapılan ihbar sonucu Prens'in derneğine soruşturma başlatıldı.

Prens Andrew'un 'cinsel taciz' skandalından sonra İngiliz Kraliyet Ailesi'nin başı Prens Charles yüzünden derde girdi. Prens Charles'ın yardım kuruluşu olan Prince's Foundation (Prens'in Derneği) isimli derneğin bir Suudi Arabistan vatandaşı olan iş insanına ayrıcalıklı konum elde etmesini sağlayacak şekilde yardım ettiği iddia edildi.

Prens Charles

Prens Charles

Yapılan ihbar sonucu hemen harekete geçen Londra Emniyet Teşkilatı, olayla ilgili soruşturma başlattı. Eylül 2021 tarihli bir mektuptan hareketle bu karar alan Londra polisi The Prince's Foundation adlı vakfın bağış toplama yöntemlerinin özel bir birim tarafından inceleme kararı aldı.

Prens Charles ve eşi Camilla

Prens Charles ve eşi Camilla

1925 tarihli Ayrıcalıklar Kanunu'nda istismarı önleme hükümleri altında başlatılan incelemede henüz kimse sorgulanmadı.

İngiltere tahtının varisi Prens Charles

İngiltere tahtının varisi Prens Charles

Vakfın yöneticisi Michael Fawcett tarafından 2017 yılında bir Suudi bağışçıya hitaben yazılan mektupta Fawcett'in 10 milyon sterlin değerindeki bağış karşılığında kraliyet onur unvanı vermekten mutluluk duyacağına dair ifadeler İngiliz basınında büyük yankı uyandırmıştı. Fawcett'in Dr. Mahfuz Marei Mübarek bin Mahfuz olarak açıklanan Suudi iş insanının İngiliz vatandaşlığı almasına da yardımcı olacağı iddialar arasında yer alıyor.

Prens Charles'ın 40 yıl boyunca en yakın yardımcısı olarak hafızalara kazınan Michael Fawcett, geçtiğimiz sene ortaya atılan iddialar sonrası istifa etmiş ve Prens ve eşi Camilla'nın yaşadığı Clarence House'dan şu açıklamalar gelmişti:

"Derneğe bağış karşılığında İngiliz vatandaşlığı veya ülkede herhangi bir ayrıcalık tanınma teklifi yapılmasıyla ilgili hiçbir bilgisi yoktur"

Demet Özdemir ve Oğuzhan Koç'un görüntülendiği araba 18 milyon TL çıktı!Lüks aracın sahibi kim?

İLİŞKİLİ HABER

Demet Özdemir ve Oğuzhan Koç'un görüntülendiği araba 18 milyon TL çıktı!Lüks aracın sahibi kim?
Nursena Akbaba Yasemin.com - Editör
Yasemin - Nursena Akbaba

Editör Hakkında

1997 yılında İstanbul'da dünyaya geldi. İlk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da tamamladıktan sonra 2019 yılında Sakarya Üniversitesi Gazetecilik Bölümü'nden mezun oldu. 2018 yılında Hürriyet Gazetesi ve 2019 yılında TRT'de stajlarını tamamladı. 2021 yılından itibaren Kanal 7 Medya Grubu bünyesinde yer alan Yasemin.com'da İçerik Editörü olarak görev yapmaktadır.

BİR YORUM YAPIN 0