Devlet Bahçeli’nin sözünü ettiği Tarkan’ın büyük amcası Fethi Tevetoğlu kimdir?

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli Grup Toplantısında Tarkan’ın büyük amcası Fethi Tevetoğlu’ndan söz etti. Peki Devlet Bahçeli’nin sözünü ettiği Tarkan’ın büyük amcası Fethi Tevetoğlu kimdir?

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, grup toplantısında gündeme yönelik açıklamalarda bulundu. Tarkan'ın yazdığı 'Geççek' isimli şarkının gündemde oldukça geniş yer edinmesine değinen Devlet Bahçeli, meselenin bakmak değil görmek olduğunu söyledi. Tarkan'ın şarkısının muhalefet tarafından ısrarla iktidara karşı yazıldığının söylenmesi üzerine şarkıya musallat olunduğu yorumunda bulunan Bahçeli, 6 rakamı ile gönderme yaptı.

TarkanİLİŞKİLİ HABERTarkan'ın 'Geççek' şarkısı politik mesaj mı içeriyor? Ünlü şarkıcıdan açıklama

"6'YI TERS ÇEVİRDİĞİNİZDE 9 RAKAMI ORTAYA ÇIKAR"

Şarkıya yönelik açıklamasında, "Türk müziğinin meşhur yorumcusu Tarkan, bir şarkı yazıp bunu seslendirdi. Akbabalar leşe nasıl üşüşürse bu şarkıya da aynen musallat olanlar çıkmıştır. Tarkan geçecek diyor, bunu da Anadolu'ya yakın bir şiveyle söylüyor. Elbet geçecek, zor günler geçecek, zillet geçecek, sorunlar bitecek, salgın geçecek, felaketler geçecek, dertler bitecektir. 6 rakamına lütfen dikkat buyurunuz.

Devlet Bahçeli

Devlet Bahçeli

Bu rakamı terse çevirdiğinizde tabiatıyla 9 rakamı ortaya çıkar. Terse çevirirseniz 9 rakamı. Mesele bakmak değil görmektir. Görüleni tüm berraklığıyla görmektir. Biz 6'ya bakınca gördüğümüz 6 oktur. Yuvarlak masa çerevesinde kurulan tuzaktır, kumpastır. Türkiye'nin sırtına bindirilmek istenen ağır külfettir. 6'yı çevirip 9'a bakınca gördüğünüz huzurdur, havaya kaldırılan 9 tuğdur, 9 ışıktır, sosyal ve ekonomik sorunlarının süratle geçeceğinin müjdesidir. Cumhur İttifakı'nın 2023'te açık ara öne geçeceğinin simgesidir." dedi.

Tarkan'ın koronavirüsü kastettiğini söylemesine rağmen ısrarla farklı anlam çıkaranlara seslenen Bahçeli, "Hayır diyorlar sen iktidarı kastettin. Fitne yayıyorlar, ayıptır ayıp. Bu saptırmanın kime ne faydası vardır. İktidar şarkıyla kurulmadı, hükümet şarkıyla oluşmadı. Velevki iddialar doğru olsun iktidar bir şarkıyla yıkılamaz. Bu tekerlek, bu tümsekte kalamaz." açıklamasında bulundu.

FETHİ TEVETOĞLU'NUN ŞİİRİNİ OKUDU

Bahçeli, Fethi Tevetoğlu'nun kaleme aldığı şiire de konuşmasında yer verdi. Şiiri kaleme alan Fethi Tevetoğlu için "Bu şiiri kaleme alan saygın büyüğümüz merhum Fethi Tevetoğlu'dur ve onun kardeş torunu Tarkan'dan başkası değildir." ifadelerini kullanan Bahçeli, şu mısraları seslendirdi:

"Çiçek açar güneş soldursun diye

Ben de Türklük için kurban doğmuşum

Anamdan Tanrı'ya son bir hediye

Ben de Türklük için kuban doğmuşum

Dedem değirmenci,babam kaptanmış

Ninem tarlalarda kavrulmuş, yanmış

Bir çift ağam yurda sunulan kanmış

Ben de Türklük için kurban doğmuşum."

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Tarkan’ın şarkısının muhalif bir yönü olmadığını söyleyerek, grup toplantısında amcası Fethi Tevetoğlu’ndan bahsetti. Peki Tarkan’ın büyük amcası Fethi Tevetoğlu kimdir?

Fethi Tevetoğlu ve Tarkan

Fethi Tevetoğlu ve Tarkan

  • Cihat Fethi Tevetoğlu 1916 yılında İstanbul’da doğmuştur.
  • Aslen Rizeli olan ailesi, babasının asker olması nedeniyle İstanbul’da yaşamıştır.
  • Küçüklüğünde babasının etkisiyle Türkçülüğe yönelen Tevetoğlu, özellikle lise eğitimi esnasında bu ilgiyi aktif bir şekle dönüştürmüştür.
  • Türkçülüğünü, şiire olan düşkünlüğü sayesinde gençlik yıllarında şiirleriyle ifade etmişti.
  • Bu şiirleri dönemin Türkçülerinin dergilerinde sık sık yayınlanmış, bu sayede Nihal Atsız’la tanışmış ve Türkçü mücadeleye katılmıştır.

Yazarlığa Türkçü dergilerde başladı. Kopuz, Atsız Mecmua, Türk Kültürü, Orhun, Türk Sazı, Çınaraltı, Ülkü, Toprak, Hayat Tarih dergilerinde ve Tasvir, Yeni İstanbul, Son Havadis gazetelerinde yazdı. 

ETİKETLER

Busenur Karakaya Yasemin.com - Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumlusu
Yasemin - Busenur Karakaya

Editör Hakkında

2015 yılında Kanal 7 Medya Grubu'nun Haber7.com bünyesinde stajyerlik yaptı. 2016 yılında Haber7.com Kurumsal İletişim Sorumlusu olarak mesleğe ilk adımını atarak sonrasında İçerik Editörü ve Sosyal Medya Uzmanı olarak görev aldı. 2018 yılında yeni kurulan Yasemin.com Kadın Sitesinde önce SEO editörü sonrasında Haber Şefi olarak görev yaptı. 2021 yılında Yasemin.com'un Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumluluğu ünvanını alarak çalışmalarına devam ediyor.

BİR YORUM YAPIN 0