Yıldız Tilbe'nin "sokak hayvanlarını zehirleyin" sözlerine Ajda Pekkan'dan cevap!

Yıldız Tilbe önceki gün sosyal medya hesabından sokak köpeklerinin saldırılarına sert sözlerle tepki verdi. Tilbe, köpeklerin zehirlenmesi gerektiğine yönelik paylaşımlarını eleştirenlere ise saldırıya uğrayanları örnek vererek ölen ve ağır yaralananları hatırlattı. Daha sonra "zehir verme" sözlerinden dolayı özür diledi ancak tepkiler ardı sıra geldi. İlk tepkiyi Ajda Pekkan verdi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, geçtiğimiz aylarda sokak köpekleri nedeniyle saldırıya uğrayan insanların sayısı artınca ciddi önlemler alınması için Belediyelere talimat verdi. Özellikle çocukların bu konuda mağdur olmasına ilişkin harekete geçen Erdoğan, barınaklarda toplanmaları gerektiğini açıkladı. Belediyelerin tüm müdahalelerine rağmen halen sokak köpekleri nedeniyle saldırıya uğrayan ve ölen insan sayısında ciddi artışlar devam ediyor.

yıldız tilbe

yıldız tilbe

"YANLIŞ ANLAŞILDIM"

Saldırgan köpekler en son 20 yaşındaki bir genç kıza saldırdı. Saldırıdan kaçmaya çalışan genç kız bir arabanın çarpmasıyla hayatını kaybetti. Ailesi sosyal medyada sokak hayvanlarının acilen toplanması gerektiğine dair paylaşımlar yaptı. Yıldız Tilbe'de bu paylaşımlara destek verdi. Tilbe, aşırı duygu durumundan dolayı paylaşımlarından birinde "Köpeklerin zehirlenmesi" gerektiğini söyledi.

yıldız tilbe

yıldız tilbe

Sert eleştiriler alan Tilbe, açıklamasının yanlış olduğunu ancak söylemek istediğinin çarpıtıldığının altını çizen paylaşımlara devam etti. Tilbe, ölen insanları hatırlatarak başı boş köpeklerin neden olduğu felaketler üzerinden duyar kasanlara sert tepki verdi. Evinde kedi besleyen ve bahçesindeki köpeklere her gün yemek verdiğini söyleyen Tilbe açıklamalarında bu sözlere yer verdi:

"Saldırıp insanları parçalayan hayvanlar katledilsin, infaz edilsin, insan öldüren insanlar gibi cezalandırılsın dedim. Beni kimse hayvan düşmanı ilan edemez. Madem bu kadar hayvan seviyorsunuz hadi alın evinize birer tane. Hepsi ölecek şimdi soğukta sokakta. Bir bakmışsınız hepsi ölmüş sabah, hadi hayvan severler size sesleniyorum. Öyle beslemekle hayvan sever olunmuyor!"

Daha sonra ise Tilbe, açıklamalarına yazılı paylaşımlara devam ederek "hayvan düşmanı" ilan edilmesine öfkesini gösterdi. 

yıldız tilbe

yıldız tilbe

ajda pekkan

ajda pekkan

SOKAK HAYVANLARI YALNIZ DEĞİLDİR!

Her ne kadar Yıldız Tilbe açıklamalarının yanlış anlaşıldığını ifade etse de sosyal medyada yer alan açıklamalar sonrası Tilbe'ye sert tepkiler geldi. Bunlar arasında Ajda Pekkan'da yer alıyor. Pekkan, Tilbe'nin sözlerine karşılık "Savaşa karşı ve şiddete karşı duruşumuzu hayatın her alanında ve her canlıya yapılacak vahşete ve baskıya karşıda göstermemiz gerekiyor.  Gerçekten çok üzgünüm. Mazlumları hedef alan hiç bir ölüm fermanına sessiz kalamam. Bizler yaşatmak için varız. Sokak hayvanları sahipsiz değildir" şeklinde açıklamada bulundu. 

Kıvanç Tatlıtuğ'a bebek uğurlu geldi! Ünlü oyuncuya 6 milyonluk reklam teklifi

İLİŞKİLİ HABER

Kıvanç Tatlıtuğ'a bebek uğurlu geldi! Ünlü oyuncuya 6 milyonluk reklam teklifi

ETİKETLER

BİR YORUM YAPIN 1

Toygun 2 yıl önce

Hayvan Sevmeyen insan Sevemez