Mehmet Öz senatörlük için Türk vatandaşlığından çıkmayı kabul etti!

ABD Başkanı Joe Biden, ünlü kalp cerrahı ve televizyon programı sunucusu Mehmet Öz'ün Başkanlık Spor, Fitness ve Beslenme Konseyi'ndeki görevinden istifa etmesini istedi.

Uzun yıllardır Amerika'da yaptığı Dr.Oz programıyla adından söz ettiren ünlü kalp cerrahı Mehmet Öz, sağlık alanının dışına çıkarak Cumhuriyetçi Parti'den senatör adayı olarak seçim yarışına girmişti. Senatörlük için Türk Vatandaşlığından vazgeçme kararı alan Öz'e kötü bir haber geldi. 

Mehmet Öz

Mehmet Öz

ABD Başkanı Joe Biden, Öz'ü Başkanlık Spor, Fitness ve Beslenme Konseyi'ndeki görevinden almaya karar verdi. Şoke eden kararın ardından ünlü cerraha önceki gün gönderilen mektupta, saat 18.00'e kadar üyelikten istifa etmesi gerektiği belirtildi. Eğer belirtilen süre içerisinde Öz istifa etmezse görevden alınacağı da bildirildi.

Mehmet Öz

Mehmet Öz

Biden'ın mektubunu alan ünlü cerrah, sosyal medya hesabından paylaşımda bulunarak "Sağlık gibi önemli bir konunun politize edilmesi üzücü. Bu prestijli ve önemli pozisyon bana Başkan Trump tarafından verildi. Çalışma arkadaşlarıma minnettarım ve başardığımız her şeyle gurur duyuyorum. İstifa etmeye niyetim yok" ifadelerini kullandı. 

Mehmet Öz, Biden

Mehmet Öz, Biden

"Biden sağlığı siyasete alet etmek istiyorsa beni görevden almak zorunda" diyen Öz, ABD baş tıbbi danışmanı Anthony Fauci'nin istifa etmesi gerektiğini vurguladı. 

TÜRK VATANDAŞLIĞINDAN ÇIKMAYI KABUL ETMİŞTİ!

Uzun yıllardır Amerika'da sunduğu "Dr.Oz" programıyla büyük beğeni toplayan ünlü kalp cerrahı Mehmet Öz, Cumhuriyetçi Parti'den Pensilvanya Senatörü olmak için Aralık ayında adaylığını açıklamıştı. 

Dr. Mehmet ÖzİLİŞKİLİ HABERDr. Mehmet Öz'ün televizyon programına adaylık engel oldu!

Mehmet Öz,

Mehmet Öz, "Dr.Oz" programı

İddialara göre Öz'ün aynı partiden rakibi olan David McCormick, ünlü doktoru Türk kökenleri sebebiyle hedef alıyor. Independent gazetesinin aktardığına göre; ünlü sağlık programı Dr. Oz Show'un sunucusu Mehmet Öz seçilirse Senato'ya giren ilk Müslüman olacağı ancak kendisinin seçim kampanyasında bunu ön plana çıkarmadığı öne sürüldü. 

Mehmet Öz Türk Vatandaşlığından çıkacağını açıkladı

Mehmet Öz Türk Vatandaşlığından çıkacağını açıkladı

Yaşananların ardından Öz, çarşamba günü yaptığı açıklamada seçilmesi halinde Türk vatandaşlığından çıkacağını ifade etti.  Türk vatandaşlığının seçimlerde kendisi için "dikkat dağıtıcı" olduğunu belirten Öz, Türkiye vatandaşlığından şimdiye kadar çıkmamasının en büyük nedeninin Türkiye'de Alzheimer tedavisi gören annesi olduğunu açıklamıştı.

Mehmet Öz

Mehmet Öz

İvana Sert'ten tepki çeken paylaşım! Evsiz bir adamın fotoğrafını...

İLİŞKİLİ HABER

İvana Sert'ten tepki çeken paylaşım! Evsiz bir adamın fotoğrafını...
Aytaç Şaşmaz hayatının anlamını paylaştı! Herkes oğlu sandı ama...

İLİŞKİLİ HABER

Aytaç Şaşmaz hayatının anlamını paylaştı! Herkes oğlu sandı ama...
Hande Soral'dan karnı burnunda pozlar! Bensu Soral'ı da yanına alıp...

İLİŞKİLİ HABER

Hande Soral'dan karnı burnunda pozlar! Bensu Soral'ı da yanına alıp...
Nursena Akbaba Yasemin.com - Editör
Yasemin - Nursena Akbaba

Editör Hakkında

1997 yılında İstanbul'da dünyaya geldi. İlk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da tamamladıktan sonra 2019 yılında Sakarya Üniversitesi Gazetecilik Bölümü'nden mezun oldu. 2018 yılında Hürriyet Gazetesi ve 2019 yılında TRT'de stajlarını tamamladı. 2021 yılından itibaren Kanal 7 Medya Grubu bünyesinde yer alan Yasemin.com'da İçerik Editörü olarak görev yapmaktadır.

BİR YORUM YAPIN 13

İbrahim 2 yıl önce

Allahın bahşettiği Türklük onurunu Kabul etmeyene biz şeref verecek degiliz. Ebulfeyz Elçibey ne güzel söylemiş bunun gibi aslını inkar edenlere

Salih 2 yıl önce

covid döneminde siyonizme yaptığı hizmetlerde durduğu pozisyon belliydi.

Erol 2 yıl önce

Önce adını değiştir mesele bidon biden

Ertuğrul 2 yıl önce

Tam bir medya maymunu. Zaten seni hiçbir zaman Türk ve Müslüman görmedim. Adını da değiştir kesin kazanırsın. Mesela sam yakışır

Toplam 1 beğeni

Okan24 2 yıl önce

Bugün kendi ülkesine ihanet eden yarın abd ye ve halkına neler yapmaz ki

Toplam 2 beğeni
Yorumların Tümünü Okuyun