Prens William protestolar sonrası ilk kez konuştu!

İngiltere Kraliçesi II. Elizabeth'in tahttaki 70'inci yılı sebebiyle Karayip Turuna çıkan ve tur kapsamında Jamaika'ya giden Prens William ve eşi Kate Middleton protestolara maruz kaldı.

Kraliçe II. Elizabeth'in tahtta 70'inci yılı sebebiyle Karayipler turuna çıkan ve protestoların odağı haline gelen Prens William ve eşi Kate Middleton, geçtiğimiz gün King's House'da düzenlenen akşam yemeğine katıldı. 

Prens William ve Kate Middleton Karayip Turu

Prens William ve Kate Middleton Karayip Turu

Gecede konuşma yapan Prens William, büyük bir üzüntü duyduğunun altını çizerken yaşanan acıların çok derinlere indiğini ve Jamaika halkının kararlılık, cesaret ve dayanıklılık ile yeni bir gelecek çizebileceğini umduğunu ifade etti. 

Prens William protestolar hakkında ilk kez konuştu

Prens William protestolar hakkında ilk kez konuştu

Prens William sözlerinin devamında ise şu ifadelere yer verdi:

"Geçen yıl Barbados’ta konuşma yapan Wales Prensi babamın köleliğin tarihimizde sonsuza dek kara bir leke olarak kalacağı düşüncesine kesinlikle katılıyorum. Bu konuyla ilgili üzüntümü dile getirmek istiyorum."

Prens William ve Kate Middleton

Prens William ve Kate Middleton

Gecede Jenny Packham tasarımı zümrüt yeşili bir elbise giymeyi tercih eden Kate Middleton'ın mücevherleriyle birleştirdiği tarzı dikkatleri üzerine çekti.

Kate Middleton

Kate Middleton

DAHA ÖNCE NE OLMUŞTU?

Prens William ve Kate Middleton, Kraliçe Elizabeth’in tahtta 70'inci yılını kutlayan Platinium Jübile kapsamında Karayip ülkelerini ziyaret ediyor. Tur sırasında "sömürgecilik" karşıtı grupların tepkisine maruz kalan ünlü çiftin gezisi diplomatik açıdan büyük bir hassasiyet gösteriyor. 

Prens William ve eşi Kate Middleton

Prens William ve eşi Kate Middleton

Turun ilk durağı olan Belize'de tepkilerle karşı karşıya kalan Prens William ve Kate Middleton'ın Jamaika gezisinde protestolar daha da arttı. Prens ve eşinin Jamaika ziyaretini yersiz ve yanlış  düşünülmüş olarak nitelendiren protestocular İngiliz kraliyetinin kölelik ticaretindeki rolünü kınadı. 

Prens William ve Kate Middleton Karayip turu

Prens William ve Kate Middleton Karayip turu

Çiftten resmi özür talebinde bulunan protestocular, Kraliçe Elizabeth’in Devlet Başkanı unvanını elinden almak için Prens Williams ve Kate Middleton’a açık bir mektup göndererek ciddiyetlerini ortaya koydular. Mektupta "Jamaika’yı prangalarından kurtarmayı" amaçladıklarını belirten Jamaikalılar, geçmişte yaşananlar için İngiliz Kraliyet Ailesinden özür talep etti. 

Prens William ve Kate Middleton

Prens William ve Kate Middleton

PROTESTOLARA MARUZ KALMIŞLARDI!

İngiliz Kraliyet Ailesinin sevilen çifti Prens William ve eşi Kate Middleton, salgından bu yana ilk yurt dışı seyahatleri olan sekiz günlük Karayip Turuna çıktılar. Jamaika ve Bahamalar'ı da kapsayan turun ilk durağı Orta Amerika ülkesi Belize oldu. 

Prens William ve Kate Middleton

Prens William ve Kate Middleton

Cumhuriyetçi duyarlılığın arttığı bir dönemde Prens William ve Kate Middleton'ın bu ziyareti halk tarafından büyük tepki topladı. Üniformalı askerler ve vali Froyla Tzalam tarafından karşılanan çift, halkın öfkesiyle karşı karşıya kaldı. 

İngiltere’nin 'sömürgeci' olduğunu söyleyen dövizler taşıyan halk, "Prens William ülkemizi terk et", "Hırsızlığın sömürgeci mirası Prens William ile devam ediyor" gibi yazılı mesajlarla tepkisini ortaya koydu. 

Belize halkı Prens William

Belize halkı Prens William

Büyük Britanya’nın bağlarını güçlendirmek için tasarlanan ziyaret, daha ilk durağında bekleneni karşılayamadı.

Belize halkı İngiliz Kraliyet Ailesi

Belize halkı İngiliz Kraliyet Ailesi

Nursena Akbaba Yasemin.com - Editör
Yasemin - Nursena Akbaba

Editör Hakkında

1997 yılında İstanbul'da dünyaya geldi. İlk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da tamamladıktan sonra 2019 yılında Sakarya Üniversitesi Gazetecilik Bölümü'nden mezun oldu. 2018 yılında Hürriyet Gazetesi ve 2019 yılında TRT'de stajlarını tamamladı. 2021 yılından itibaren Kanal 7 Medya Grubu bünyesinde yer alan Yasemin.com'da İçerik Editörü olarak görev yapmaktadır.

BİR YORUM YAPIN 4

Hicri 1388' Gelen 2 yıl önce

Ha Şunu bileydin ingiliz. İstenmiyorsunuz artık kapı açık ardını bakmadan ÇIK.

HIDIR BUDUR 2 yıl önce

Türkiye'de "diktatörr varr..!!" diye yırtınırlarr, "Halifelik Meclisin ukdesinde mi acaba?" dendiğinde şeytan görmüş gibi itiraz ederler amaaaaaa..İngiltere kral ve kraliçesi ile fotoğraf raf çektirmede, at arabalarına binmek için yarışırlar. Kraliyet ailesinin çocuklarını torunlarını kendi akrabalarından daha yakın takip ederler..Buna çifte standart denmez mi???

Müslüman 2 yıl önce

Hiç bu kadar birbirine yakışan çift görmedim çok güzeller 2'si de İnşaAllah Müslüman olurlar Amin

Sultan Solomon 2 yıl önce

Prensesin kız kardeşinin adı neydi ya. Gece karanlıkta Kate Middleton niyetine yemekte yenir. Tanrım baştan yarat.