Meghan Markle şimdi de Antik Yunan döneminin peşinde! 'Arketip' adını tescilletmek istiyor

İngiliz Kraliyet Ailesi'nin olaylı çifti Prens Harry ve Meghan Markle, kurdukları prodüksiyon şirketiyle kadın rolleri üzerine podcast yayınlayacağını duyurmuştu. Heyecanla beklenen podcast için hazırlıklarını sürdüren Markle, podcast’inin adı olan "Arketip" kelimesini ticari bir marka olarak tescil ettirmek istiyor.

2020 yılında İngiliz Kraliyet Ailesi'nden ayrılma kararı alarak önce Kanada'ya ardından Amerika'ya taşınan Prens Harry ve Meghan Markle, kurdukları prodüksiyon şirketiyle duyarlılık oluşturmak için kadın rolleri üzerine podcast yayınlayacaklarını duyurmuşlardı. 

Prens Harry ve Meghan Markle SpotifyİLİŞKİLİ HABERPrens Harry ve Meghan Markle Spotify'a savaş açtı!

Prens Harry ve Meghan Markle

Prens Harry ve Meghan Markle

Meghan Markle’ın kadınların tarih boyunca büründüğü roller üzerine konuşacağı podcast'i için Archetype (Arketip) ismini seçtiği öğrenildi. Kökeni Antik Yunan’a dayanan 'arketip' kelimesini tescil ettirmek isteyen Kraliyet Ailesinin olaylı gelini, Amerika Birleşik Devleti Patent Enstitüsüne başvuru yaptı. Eğer Markle 'Belli davranış kalıplarına oturmuş ve nesillere aktarılmış roller ve şablonlar' anlamını taşıyan 'arketip' kelimesini tescil ettirirse bu kelimeyi kullanan şirketler tarafından yasal sorunlarla karşılaşabilir.

Meghan Markle poscast yayını için arketip kelimesini seçti

Meghan Markle poscast yayını için arketip kelimesini seçti

NE OLMUŞTU?

"Kadın ve kadın hakları" konusuna her fırsatta değinmeye özen gösteren Meghan Markle, Spotify'da kadınların tarih boyunca büründüğü roller üzerine yeni bir podcast yayınlayacak. Markle, yeni projesinde tarih boyunca kadınlara dayatılan roller ve kalıplaştırılan algılar üzerine 'sansüzsüz sohbetler' yapmayı planlıyor. Gelecek yaz yayınlanması beklenen podcast'e Kraliçe II. Elizabeth'in vereceği tepki merak konusu haline geldi.

Prens Harry ve eşi Meghan Markle

Prens Harry ve eşi Meghan Markle

ETİKETLER

Nursena Akbaba Yasemin.com - Editör
Yasemin - Nursena Akbaba

Editör Hakkında

1997 yılında İstanbul'da dünyaya geldi. İlk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da tamamladıktan sonra 2019 yılında Sakarya Üniversitesi Gazetecilik Bölümü'nden mezun oldu. 2018 yılında Hürriyet Gazetesi ve 2019 yılında TRT'de stajlarını tamamladı. 2021 yılından itibaren Kanal 7 Medya Grubu bünyesinde yer alan Yasemin.com'da İçerik Editörü olarak görev yapmaktadır.

BİR YORUM YAPIN 0