Şarkıcı Yıldız Tilbe'ye bir suç duyurusu daha!

Şarkıcı Yıldız Tilbe, sosyal medyadan sahipsiz saldırgan köpekler için yaptığı "Bölge halkı zehirli et versin, hepsi gebersin!" şeklindeki paylaşımıyla tepki çekmişti. İstanbul Barosu Hayvan Hakları Merkezi'nin ardından Türkiye Hayvanları Koruma Vakfı da Tilbe hakkında suç duyurusunda bulundu.

Yıldız Tilbe, 12 Mart'ta sosyal medya hesabından sokak köpekleriyle ilgili paylaşımlarda bulunmuş, gönderisinde "Saldıran köpek gruplarına bulundukları bölgenin halkı zehirli et versin, hepsi gebersin, insan parçalamak nedir ya!" ifadelerini kullanmıştı. Konuya ilişkin Hayvanları Koruma Vakfı Başkanlığı, avukatı Özlem Yazıcıoğlu aracılığıyla İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyurusunda bulundu.

yıldız tilbeye suç duyurusu

yıldız tilbeye suç duyurusu

Savcılığa sunulan suç duyurusu dilekçesinde, şüpheli Yıldız Tilbe'nin paylaşımındaki sözleriyle insanları galeyana getirerek suça teşvik ettiği, şüphelinin mesajında sokak hayvanlarına yönelik ciddi tehlike oluşturduğu belirtildi. Sunulan dilekçede, söz konusu paylaşımın hayvansever olmayan pek çok insanı hayvanları katletmeye yönelttiği, bir hayvanın zehir verilerek acılar içinde öldürülmesine yönelik kışkırtıcı bir söylem olduğu ve bunun kin ve düşmanlığa bir sevk olduğu kaydedildi.

Dilekçede şüpheli Yıldız Tilbe'nin "Suç işlemeye tahrik", "Halkı kin ve düşmanlığa tahrik veya aşağılama" ve "Kanunlara uymamaya tahrik" suçlarından cezalandırılması talep edildi.

PAYLAŞIM SONRASI OLUMSUZ YORUMLAR TESPİT EDİLDİ

Suç duyurusunun ardından yazılı açıklama yapan avukat Özlem Yazıcıoğlu, Tilbe'nin bu paylaşımının son derece talihsiz olduğunu, hayvansever vatandaşlara yönelik hedef gösterici ve kışkırtıcı olduğunu belirtti. Avukat Yazıcıoğlu açıklamasının devamında, Yıldız Tilbe'nin yayınladığı mesaj sonrası hayvanları zehirleyerek öldürmeyi hedefleyen pek çok olumsuz yorumların yer aldığını da tespit ettiklerini söylediği aktarıldı.

"BÖLGE HALKI ZEHİRLİ ET VERSİN" DEMİŞTİ

55 yaşındaki şarkıcı, son dönemde yaşanan köpek saldırılarının ardından yaptığı "Bölge halkı zehirli et versin, hepsi gebersin!" şeklindeki paylaşımla eleştiri oklarının hedefi haline gelmişti.

"MASUM KÖPEKLERDEN ÖZÜR DİLİYORUM"

Ünlü şarkıcının bu açıklamaları "yıldıztilbehaddinibil" hashtag'i ile tepki toplamıştı. Kısa sürede sosyal medyada gündem olan Tilbe, daha sonra masum köpeklerden özür dilediğini belirterek, hakkında yapılan yorumlara yanıt vermişti.

İSTANBUL BAROSU HAYVAN HAKLARI MERKEZİ DE HAREKTE GEÇTİ

Yıldız Tilbe'nin paylaşımlarına karşı harekete geçen İstanbul Barosu Hayvan Hakları Merkezi, ünlü sanatçı hakkında suç duyurusunda bulunduklarını açıklamıştı.

yıldız tilbe sokak hayvanları

yıldız tilbe sokak hayvanları

KONSER LİSTESİNDEN ÇIKARILDI

Suç duyurusunun ardından Kıbrıs'taki bir otel de şarkıcıyı konser listesinden çıkardıklarını belirtmişti. Otelden yapılan açıklamada, "Tilbe, hayvanlar hakkında verdiği utanç verici demeçten ötürü bünyemize ait tüm otellerimizin ve tesislerimizin konser listesinden süresiz olarak çıkarılmıştır." ifadelerine yer verilmişti.

ETİKETLER

Gülşah Kerimoğlu Yasemin.com - Şef Editör
Yasemin - Gülşah Kerimoğlu

Editör Hakkında

Üsküdar Üniversitesi Yeni Medya ve Gazetecilik bölümünden 2019 yılında onur öğrencisi olarak diplomasını aldı. Okul gazetesinde birçok habere ve röportaja imza attı. Kanal 7 Medya Grubu bünyesinde Haber 7 ve Yasemin.com’da staj yaptı. Anadolu Ajansı’nda gönüllü stajyerlik yaptı. Yasemin.com’da mesleğe ilk adımını attı. 2019 yılında Kanal 7 Medya grubu bünyesinde yer alan Yasemin.com kadın sitesinde İçerik Editörü olarak çalışmaya başladı. Burada pek çok özel habere imza attı, kategori bazında SEO içerikler oluşturdu. 2023 yılında Yasemin.com'da Şef Editör olarak görev yapmaktadır.

BİR YORUM YAPIN 15

Ramazan 2 yıl önce

Daha yeni bir çocuk öldü köpekler yüzünden sosyal medyada hiç paylaşım yok birisi bı köpeğe taş atsaydi yer yerinden oynardı yazıklar olsun... Yetkililer artık bu köpek işine el atmalı kanun değişikliği istiyoruz

Toplam 1 beğeni

sert can 2 yıl önce

yıldız tilbe ne dese haklıdır. o halk insanı halktan biri.... fakir semtlerde fakirlerin çocuklarına köpek saldırsın herkes sussun he... pendik kurtköy aydos köpekler 100 lerce

zafer gülten 2 yıl önce

bir sanatçı olup gençlere kötü örnek olacak şekilde uyuşturucu kullanmak nedir peki,bence köpeklerden önce uyuşturucu kullanıp gençlerimizi uyuşturucu kullanmaya özendiren sanatçıları ortadan kaldırmak lazım. köpeklerden daha tehlikeler çünki,kim bilir onlara özenip kaç kişi uyuşturucu batağına düştü.

Melek 2 yıl önce

Amma toplumuz ya napmista suç duyurusu yapılmış haklı sizden bizden daha iyi bilir hayvanların kıymetini ne çok seviyoruz linç etmeyi biraz Sevgi ve saygı lütfen

HaliliboRize 2 yıl önce

Bence de Yıldız Tilbe haklıdır. Dinimizde de muzir olan zarar veren hayvanın katlı vaciptir. İnsanları çocukları parçalayan köpekler itlaf edilmelidir. Nokta

Yorumların Tümünü Okuyun