Gürcistanlı öğrenci Gıunel Gasanova annesinden etkilenip Müslümanlığı seçti

Kütahya Dumlupınar Üniversitesinde eğitim gören Gürcistan uyruklu öğrenci Gıunel Gasanova, annesinin Müslüman olmasından etkilenip dinini değiştirdi.

Türkiye'ye 3 sene önce annesiyle göç eden Gıunel Gasanova, Kütahya Dumlupınar Üniversitesi Spor Bilimleri Fakültesi'nde öğrenimine devam ederken, annesinin Müslümanlığı tercih etmesiyle araştırmaya koyuldu. İslamiyet'le ilgili araştırmalar yapan Gasanova, Müslüman olmaya karar verdi.

Kütahya Müftülüğüne gelerek kararını açıklayan Gasanova için İl Müftüsü Hüseyin Demirtaş tarafından ihtida töreni düzenlendi. Demirtaş'ın, İslam'ın temel esaslarıyla ilgili verdiği bilgilerin ardından şahitler huzurunda kelime-i şehadet getiren Gasanova, dinini değiştirip Müslüman oldu.

Gıunel Gasanova

Gıunel Gasanova

"DİNİ BİLGİLERİNİ ZENGİNLEŞTİRMESİNİ TEMENNİ EDİYORUZ"

Demirtaş, Gürcistanlı Gasanova'nın ismini değiştirerek Rana ismini koydu. Sözlerine devam ederken "Kardeşimizin, bu iman ve ikrardan sonra güzel dinimizin temel ibadetleri olan namaz, oruç gibi ibadetleri ifa etmek için dini bilgilerini geliştirip zenginleştirerek İslamiyet'i yaşamasını temenni ediyoruz. Rabbim yeni hayatında rızasına uygun bir hayat sürmeyi nasip etsin." ifadesini kullandı.

Gıunel Gasanova

Gıunel Gasanova

“KELİME-İ ŞEHADET GETİRİRKEN ÇOK FERAHLADIM”

Ailesinin Müslüman olduğu için mutlu olduğunu ifade eden Rana, "Annem biz Türkiye'ye geldikten sonra Müslüman oldu. Dedem de sonradan Müslüman olmuştu. Onu hep Kur'an okurken görüyordum. Ama dedem hiçbir zaman bana Müslüman olmam için baskı yapmadı. Dedemin Kur’an-ı Kerim’i okuyuşunu her gördüğümde İslam’ı merak etmeye başladım. Her geçen gün merakım arttı. İslamiyet'i daha da çok araştırdım ve Müslüman olmaya karar verdim. Bugün kelime-i şehadet getirirken çok ferahladım."

Demirtaş, tören sonrasında Rana Gasanova’ya, Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından basılan Rusça dini eserler hediye etti.

Ilgaz, Metin ve Çınar’ın büyük sırrını öğrendi! Yargı 26. bölüm fragmanı

İLİŞKİLİ HABER

Ilgaz, Metin ve Çınar’ın büyük sırrını öğrendi! Yargı 26. bölüm fragmanı
DJ Burak Yeter'in lüks aracını görenler şoke oldu! Tam 6 milyon TL...

İLİŞKİLİ HABER

DJ Burak Yeter'in lüks aracını görenler şoke oldu! Tam 6 milyon TL...

BİR YORUM YAPIN 0