Dünyaca ünlü İranlı yönetmen Asghar Farhadi'ye hırsızlık suçlaması! "A Hero" filmi çalıntı mı?

Dünyaca ünlü İranlı yönetmen Asghar Farhadi, 2021 yılında Cannes Film Festivali'nde ödül kazandığı "A Hero" filminin fikrini bir öğrencisinden çalmakla suçlanıyor. Hakkındaki intihal suçlaması nedeniyle ifade vermek üzere İran'da mahkemeye çağrılan Farhadi, hapis cezası alabilir.

"Herkes Biliyor", "Satıcı" ve "Bir Ayrılık" gibi birbirinden başarılı yapımlarla dünya çapında büyük ün kazanan İranlı Yönetmen Asghar Farhadi, hırsızlıkla suçlanıyor. Yönetmenin eski bir öğrencisi olan Azadeh Masihzadeh, Farhadi'nin "A Hero" filminin senaryosunu kendisinin oluşturmadığını ve "All Winner All Losers" adlı belgeselinden çaldığını ileri sürerek suç duyurusunda bulundu. 

İranlı Yönetmen Asghar Farhadi

İranlı Yönetmen Asghar Farhadi

 2 milyon dolar gişe elde eden ve Cannes Film Festivali’nde Büyük Jüri Ödülü'ne layık görülen filmin çalıntı olmadığını iddia eden Asghar Farhadi, filmin konusunun kendi araştırması olduğunu söyledi. Ancak İran mahkemesi yönetmeni suçlu bulursa hapishaneye girebilir veya filmden elde edilen kazancı Masihzadeh'e vermek zorunda kalabilir.

 İranlı Yönetmen Asghar Farhadinin A Hero filmi

İranlı Yönetmen Asghar Farhadinin A Hero filmi

Emine Erdoğan iftarını Ankara Sabancı Kız Öğrenci Yurdu'ndaki öğrencilerle birlikte yaptı

İLİŞKİLİ HABER

Emine Erdoğan iftarını Ankara Sabancı Kız Öğrenci Yurdu'ndaki öğrencilerle birlikte yaptı

ETİKETLER

Nursena Akbaba Yasemin.com - Editör
Yasemin - Nursena Akbaba

Editör Hakkında

1997 yılında İstanbul'da dünyaya geldi. İlk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da tamamladıktan sonra 2019 yılında Sakarya Üniversitesi Gazetecilik Bölümü'nden mezun oldu. 2018 yılında Hürriyet Gazetesi ve 2019 yılında TRT'de stajlarını tamamladı. 2021 yılından itibaren Kanal 7 Medya Grubu bünyesinde yer alan Yasemin.com'da İçerik Editörü olarak görev yapmaktadır.

BİR YORUM YAPIN 0