Başak Dizer Tatlıtuğ Kurt isminin sırrını ilk kez açıkladı

Stil danışmanlığı yapan başarılı oyuncu Kıvanç Tatlıtuğ'un eşi Başak Dizer Tatlıtuğ, verdiği bir röportajda mesleği hakkında konuştu. Tatlıtuğ, yıllar önce başladıkları dizilere stil danışmanlığının önünü açtıklarını ve daha çok yerli markaları desteklediklerini belirtti. Öte yandan bebeklerinin adının neden Kurt olacağını ilk kez açıkladı.

Kıvanç Tatlıtuğ ile olan evliliğinden mutluluk kareleri paylaşan Başak Tatlıtuğ Dizer, bugünlerde anne olmaya geri sayıma girmişken, oğullarına koydukları Kurt isminin nedenini de açıkladı. Hamilelik sürecinden bahseden Tatlıtuğ, başarılı stilist hayatına nasıl adım attığını ve stil danışmanlığı hakkında bilinmeyenleri ortaya koydu.

başak dizer tatlıtuğ ve eşi kıvanç tatlıtuğ

başak dizer tatlıtuğ ve eşi kıvanç tatlıtuğ

SEKTÖRDE YENİ BİR KULVAR AÇTI

Stilistliğe başlama hikayesini anlatan Tatlıtuğ "Deniz Marşan yakın iş arkadaşımdı, onunla birlikte alışveriş danışmanlığı ve stil danışmanlığı üzerine bir internet sitesi kurduk. İş insanlarına, siyasetçilere ve ünlü isimlere gardırop oluşturuyorduk, giyim tarzlarını düzenliyorduk. O yıllarda Türkiye'de böyle bir hizmet yoktu, bu açıdan ilktik. Sonrasında moda üzerine program yapmak için Kerem Çatay ile görüştük. Kerem Bey de "Yeni bir diziye başlıyorum, diziye stil danışmanlığı yapın" diye teklifte bulundu bize. Açıkçası Deniz'le dizi işine girmek istemiyorduk. Ama sonra "Tamam" dedik. Ve böylece 'Aşk-ı Memnu'ya moda danışmanlığı yapmaya başladık. Dizilerde kullanılan tüm markalar orijinaldi, mücevherler gerçekti. Biz kostümler için dünyaca ünlü markalarla iş birliği yaptık. Oradaki kostümler içerik gereği abartılıydı. Bizim için büyük bir deneyim oldu. 'Aşkı Memnu'nun kostümleri de dizi kadar konuşuldu. Türkiye'de ilk defa bu dizide stil danışmanlarıyla çalışıldı. Bu da bir kulvar açtı sektöre. Şimdi her dizinin stil danışmanı var." ifadesini kullandı.

başak dizer tatlıtuğ

başak dizer tatlıtuğ

YERLİ MARKALARI DESTEKLİYORUZ

Türk dizileri arasında en başarılılar sınıfında bulunan Reşat Nuri Güntekin'in eserinden uyarlanan Aşk-ı Memnu dizisi stil danışmanlığında, tamamen yerli markalarla anlaşmaya çalıştıklarının altını çizen Tatlıtuğ, Türk tasarımcıları kullandıklarını ve bundan gurur duyduklarını söyledi. "Aşk-ı Memnu' sonrası da çok izlenen dizilere danışmanlık hizmeti verdik. 2013'te Deniz ile showroom kurduk. Şimdi hem stil danışmanlığı yapıyoruz hem de tasarımcılarla, markalarla moda editörlerini ve stilistleri bir araya getiriyoruz. Yurt dışından da takipçilerimiz var, Orta Doğu'da Türk tasarımcılar, markalarımız ve dizilerimiz büyük ilgi görüyor." 

başak dizer tatlıtuğ

başak dizer tatlıtuğ

DİJİTAL STİL DANIŞMANLIĞI

Hamilelik sürecinde kurduğu şirketinden bahseden Başak Dizer Tatlıtuğ, yaptığı işin uzantısı olduğunu belirtti. Dijital ortama taşınan stil danışmanlığı ile ilgili açıklama yaparken, 2007'de kişilerle buluşup yaptığı işi tamamen dijitale taşınmış hali olduğunu açıkladı. Sitesinde yerli markalara yer verirken, kullanıcılara stil testi uygulayan bir yazılım barındırdığını belirtti. Stilistlerinin hazırladığı kombinleri evlerinde rahat rahat deneme imkanı bulan kullanıcılar için kolaylık olduğunun altını çizerken, üreticileri ve danışman için de büyük bir avantaj olduğunu ifade etti. "Aslında bu uygulamanın en büyük avantajı, tüketiciye evinde deneme rahatlığı sağlıyor, çok vakti olmayanlara alışverişten zaman kazandırıyor."

başak dizer tatlıtuğ

başak dizer tatlıtuğ

HAMİLELİĞİM ÇOK RAHAT GEÇİYOR

Oğlu Kurt ismini koydukları oğullarını kucaklarına almak için heyecanla geri sayım yapan çift, hamilelik sürecinde de birbirlerine desteklerinin tam olduğunun altını çizdi. Başak Dizer Tatlıtuğ,"Son haftalar. Çok heyecanlıyız tabii ki. Hamileliğimi çok rahat geçirdim. Pandemiden dolayı biraz daha dikkat ettim, izole oldum fakat yine de Türkiye içinde seyahat de edebildik. Çalışma hayatım rahat ve kendi işim olduğu için hamilelik süresinde işlerimi de rahatlıkla devam ettirdim." ifadesini kullandı.

Baba olmaya gün sayan Kıvanç TatlıtuğİLİŞKİLİ HABERBaba olmaya gün sayan Kıvanç Tatlıtuğ'tan yeni paylaşım!

başak dizer tatlıtuğ ve eşi kıvanç tatlıtuğ

başak dizer tatlıtuğ ve eşi kıvanç tatlıtuğ

"TELEFONUMDA KURT DİYE KAYITLIYDI"

Kıvanç Tatlıtuğ ve Başak Dizer Tatlıtuğ'un oğullarına koydukları isim Kurt'un anlamını açıklarken, Kurt Seyit Ve Şura dizisinden aldıklarını çünkü ilk o dizi zamanında tanıştıklarını ifade eden Başak Tatlıtuğ, "Dizideki karakter ismi de hoşuma gidiyordu. Telefonumda Kıvanç, 'Kurt' diye kayıtlıydı. Dizideki lakabını biz de oğlumuza lakap olarak koymak istedik, bizim için anısı var. Yanına da Efe'yi koyduk. Kurt bana maskülen ve güçlü bir isim geliyor. Kurt tarihimiz açısından da bir sembol. Birçok Türk destanında da kurt ismi kavimlerin yol göstericisi olarak geçiyor. Hayvanların arketiplerini de araştırdım. Kurt; öğretici, yol gösterici, takımla hareket eden, tek eşli, aile kuran ve onu koruyan güçlü karakteri temsil ediyor." şeklinde açıklama yaptı.

Sunucu Ezgi Sertel'in büyük heyecanı! İkizlerini...

İLİŞKİLİ HABER

Sunucu Ezgi Sertel'in büyük heyecanı! İkizlerini...

ETİKETLER

BİR YORUM YAPIN 0