Murat Kekilli'den şoke eden paylaşım! Almanya'daki krizi gözler önüne serdi

Bir döneme damgasını vuran şarkıcı Murat Kekilli sosyal medya hesabından Almanya'da yaşanan ekonomik krize ilişkin paylaşımda bulundu. Kekilli'nin, "Yeğenim tatilini bitirip Almanya’ya dönerken valizini yağ, un ve makarna ile doldurdu" şeklindeki ifadeleri herkesi şaşkına çevirdi.

Avrupa'nın en büyük ekonomisine sahip olduğu bilinen Almanya'da 1981'den bu yana en büyük kıtlık krizi kapıya dayandı. En yüksek enflasyon oranlarını gören Almanya'da fiyatlar tavan seviyeye ulaştı. Pandemi ve savaşın etkisiyle gıda fiyatları Almanya'da yaşayan vatandaşların cebini yakmaya başladı. Gün geçtikçe fiyatların daha fazla artma ihtimaline karşı vatandaşlar market raflarını boşalttı. Un, makarna, deterjan, temizlik ürünleri, kağıt mendil, peçete gibi temel ihtiyaç maddelerinin fiyatları tırmanışa geçerken, sadece 1 litre Ayçiçek yağı 5 Euro'ya yani yaklaşık 80 TL`ye yükseldi. Bu durum, Türkiye'deki geçim şartlarının Avrupa'ya göre çok daha iyi olduğunu gösterirken, geçtiğimiz günlerde şarkıcı Murat Kekilli'den konu hakkında gelen paylaşım da Avrupa'nın ekonomisini gözler önüne seriyor.

Murat Kekilli Almanya

Murat Kekilli Almanya

"VALİZİNİ AYÇİÇEK YAĞLARI İLE DOLDURDU"

Kekilli yeğeninin Almanya'ya dönerken Türkiye'de valizini Ayçiçek yağlarıyla doldurduğunu belirten bir paylaşım yaptı.

Murat Kekilli

Murat Kekilli

ENFLASYON YÜKSELDİ

Şubat ayında yıllık enflasyonu yüzde 5.1 olan Almanya'da Mart ayında yüzde 7.3'e yükseldi. Bu, 1981'deki İran-Irak savaşından bu yana ülkede görülen en yüksek fiyat artışı. Ukrayna-Rusya savaşının körüklenmesi gaz, kalorifer yakıtı ve petrol fiyatlarının tavan yapmasıyla enflasyonun yükselmesine neden oluyor.

Sunucu Zuhal Topal vatandaşlıktan çıkarılan eşiyle Dubai'ye gitti!

İLİŞKİLİ HABER

Sunucu Zuhal Topal vatandaşlıktan çıkarılan eşiyle Dubai'ye gitti!
Kıvanç Tatlıtuğ'un yeni oyuncağının fiyatı dudak uçuklattı!

İLİŞKİLİ HABER

Kıvanç Tatlıtuğ'un yeni oyuncağının fiyatı dudak uçuklattı!
Nané grubunun vokalisti Daniel Sahad 29 yaşında hayatını kaybetti

İLİŞKİLİ HABER

Nané grubunun vokalisti Daniel Sahad 29 yaşında hayatını kaybetti
Teşkilat dizisindeki oyuncuların keyifli halleri!

İLİŞKİLİ HABER

Teşkilat dizisindeki oyuncuların keyifli halleri!

ETİKETLER

BİR YORUM YAPIN 8

Ahmet 2 yıl önce

Yalan, 1 litre yağ 1,80 Euro, Almanlar çok korkak ve şu an fazla aldıkları için çabuk tükeniyor stoklar, ama 1-2 ay sonra herşey normale dönecektir, Türkiyeye nazaran çok çok daha iyi durumda Almanya

Gölge YOZGAT. 2 yıl önce

Inanmayana resimlerle anlatirim,artik tüm marketlerde aycicek yagi kalmadi un seker cokpahali,ayciccek yagi 1 litre 7 euro oldu,o da her müsteriye yalnizca 1 litre .Brisi yazmis bu kadar aylik alana koyarmi diye,ev kirasi 1000 euro,elektrik 300euro diger giderler 700 euro,ay bitmeden para bitiyor,koymus koyacagi kadar.Oturun oturdugunuz yerde,Türkiye su anda avrupadan iyidurumda.fetöcüler pkk lilar ve diger hainler icinbior sey degismedi,onlar her halukarda Türkiye düsmanlaridir.

Toplam 3 beğeni

VATANDAŞ 2 yıl önce

Euro TL. olarak filme tersinden bakın. Alım gücünü karşılaştırın. Hala toz pembe ekonomi resimleri çiziyorsunuz. Adamların ülkesinde benzin 1.98 Euro. Olay alım gücüyle ilgili fiyatlar.

Toplam 2 beğeni

vatandaş 2 yıl önce

1 litre 5 euro ise =80 peki 2000 euro maaş alan alman 2000*16=32 bin tl koyarmı adama

Toplam 2 beğeni

VEFA 2 yıl önce

Almanya da 1 litre yağ 5 euro ama adamların asgari ücreti 1250 euro normal maaşı insanların 5000 euro alım gücü önemli olan

Toplam 2 beğeni
Yorumların Tümünü Okuyun