90'lı yıllara damga vurmuştu! Yıllar sonra Tuğçe San'dan şaşırtan itiraflar...

90'larda tekno müziği halka kavuşturan ünlü isim Tuğçe San, 98'de müziği bırakarak Amerika'ya yerleşmişti. Amerika'da nasıl bir hayat sürdüğünü, müziği neden bıraktığını açıkladı.

Tuğçe San, 1996 yılında Türkiye’de tekno müziğin ana akımda yer almasını sağlayacak kendi adını taşıyan ilk albümünü yayınlamıştı. "Neredesin"le albümün çıkışını yapan şarkıcı San, piton yılanla dans ettiği anları o döneme damgasını vururken akıllara kazınmıştı. Daha önce Michael Jackson'ın sahnesinde dans etme şansı yakalayan şanatçı, müzik dünyasına neden veda ettiğini yıllar sonra itiraf etti.

tuğçe san

tuğçe san

"Güneşten Sıcak" ve "Tempo" şarkıları da oldukça dikkat çekerken, San'ın imzası niteliği taşıyan "Ha Ha Ha" şarkısında "Tuğçe San geliyor ha ha ha" diye kahkaha attığı giriş olay olmuştu. 

tuğçe san

tuğçe san

"CIVIL CIVIL BİR AİLEDE BÜYÜDÜM!"

Büyüdüğü aile hakkında açıklama yapan San, "Annem ve babam İç Anadolu ve Karadeniz kökenli insanlar. Ama gençlik yıllarında İzmir’e göç ediyorlar. Ben İzmir’de doğup büyüdüm. 5 kardeşimle çok rahat, çok mutlu, cıvıl cıvıl bir ailede büyüdük. Bizim gelişmemiz için kapılar açtılar. Sesimi ilkokul yıllarında fark ettim. Fakir bir aile olduğumuz için öğretmenim folklor, koro, ulusal bayramlardaki etkinliklerde bütün masraflarımı üzerine alır bana yardımcı olurdu. İlkokul sonrası liseye kadar bu böyle devam etti. Koronun ve folklorun önde gidenlerinden biriydim." şeklinde ifade etti.

tuğçe san

tuğçe san

"15 YAŞINDA İLK PROGRAMIMA TRT'DE ÇIKTIM"

Ünlü şarkıcı o dönemdeki keşfedilmesi hikayesini şu şekilde açıklıyor: "Beni İzmir’de kimse keşfetmedi ben kendi kendime bazı kapıları açmaya çalıştım. Çünkü 80’ler çok zor yıllardı. Sadece TRT vardı ve özel TV’ler yoktu. Petrol ofislerinin hafta sonu yaptığı ralliler olurdu. Orası için dansçılar gerekiyordu. Ben de Ogün Yıldırım’ın dans grubunu buldum ve 'Çok iyi dans ediyorum, size ait olmak zorundayım' dedim. Ardından rallilerde dans etmeye başladım.  TRT’nin İzmir’de yaptığı bir program vardı. Oradaki dansçılardan biri de bendim. 15 yaşımda TRT’de ilk programıma çıktım. Ardından Mithat Körler, Nilüfer gibi birçok sanatçıya turnelerde eşlik ettim. Çok kısa bir dönemde profesyonel oldum."

tuğçe san

tuğçe san

18 SAAT YILANLA ÇEKİM YAPMIŞ

Sanatçı San, yılanlı klibin nasıl ortaya çıktığıyla alakalı açıklamasını sürdürürken, küçükken köy evinde yılanları sevdiğini açıkladı. Annesinin de korkmadığını ifade eden San, "O zaman yılanlı bir klip çekelim" önerisine tamam dediğini belirtti. Ardından 18 saat süren çekim boyunca boynunda yılanla kaldığını itiraf eden San, korkmadığını ama bir garip his içinde barındırdığını belirtti.

tuğçe san

tuğçe san

"KORKUSUZ MÜZİK YAPTIK"

Sözlerine devam eden San, "Arkadaşım, 'Niçin hem dansı hem müziği bir arada sunmuyorsun' dedi. Denemelere başladık. Tekno ve underground müziği sevdiğim için birleştirdik. 'Çok uçta şeyler yapıyorsun. Bu Türkiye için çok erken, Avrupa bile yeni alışırken Türkiye’ye gitme' dediler. Ben kabul etmedim. Biraz dominant bir karakterimdir. Korkak asla olmadım. İyi şeyler yapmam gerekiyorsa risk almak gerektiğini düşünürüm. Sony Music’in Türkiye’ye geldiğini duyduğum andan itibaren işlerimi hızlandırdım. Yaklaşık 5-6 örnek şarkı hazırladım ve İstanbul’a gelip bunları sunduk. Sony Music dinlediği an hiç korkmadan, ‘Türkiye hazır olmayabilir ama biz bunu sunacağız’ dedi. Korkusuz bir müzik yaptık. Büyük rakamlara klipler çektik. Yılanlı olan!" şeklinde açıkladı.

tuğçe san

tuğçe san

"MÜZİĞİ NEDEN BIRAKTIM?"

Tuğçe San, 1998 yılında çıkardığı "Devam Devam" albümünden sonra ise müziği bırakıyor. Sebebini açıklayan San, "Birkaç sebebi var. İlk sebebi 90’lı yıllardaki maddi zorluklar. Albümlerden kazanç sağlayamadım. Aşırı derecede marjinal bir imajım olduğu için sahne alacak yerler de kısıtlıydı. Türkiye buna hazır değildi. Çok ileride bir sound yakalamıştım. Tekno müziğime yakışan ve sahne ihtiyacımı karşılayacak yer yoktu. Diğer sebep evlendim. Almanya’da kalmaya devam ettim ve anne oldum. Kızım doğdu ve o 2 yaşındayken de Amerika’ya yerleştim." şeklinde ifade etti.

tuğçe san ve kızı

tuğçe san ve kızı

ARTIK AMERİKA'DA GÜZELLİK MERKEZİ VAR

Tuğçe San, şu an 2 çocuğuyla Amerika’da yaşıyor. 50 yaşındaki sanatçı bir güzellik merkezinin de sahibi. San, "Şu an Amerika’da biraz daha enerjisi düşük bir hayatım var. Çok güzel bir köy evi yaptırdım kendime orada yaşıyoruz. Estetik üzerine bir güzellik salonum var. İş kadınıyım Amerika’da. Hayatımda spor ve dans var. Kızım üniversitede okuyor, oğlumsa lise 2'de" açıklamasını yapan San, sahneyi özlediğini, en çok da Türkiye'yi özlediğini, tatillerde sık sık gelmeye çalıştığını ifade etti.

Diriliş Ertuğrul oyuncusu Celal Al Ermenilerin karşısına dikildi!

İLİŞKİLİ HABER

Diriliş Ertuğrul oyuncusu Celal Al Ermenilerin karşısına dikildi!

BİR YORUM YAPIN 0