Japon akademisyen Kawanishi takdir toplayan hareket: İslam'ı tanıtmak istiyorum

Müslümanlığı seçen Japon akademisyen Kawanishi, Müslüman olma sürecinde yaşadıklarını anlattı. "Bir gün uyandım ve Müslüman olmaya karar verdim" diyen akademisyen, "Allah'ın dilemediği hiçbir şey gerçekleşmez" ifadesini kullandı.

Ali Hiroaki Kawanishi, Japonya'da din eğitimi alırken İslamiyet ile tanıştı. Yolculuğunu dile getiren Japon akademisyen Kawanishi, İslam'ın tanıtımına katkıda bulunmak istediğini söyledi.

Doshisha Üniversitesi Hristiyan İlahiyatı bölümünde lisans eğitimini tamamlayan Kawanishi, Müslüman olduktan sonra Almanya'da kelam alanında doktora çalışması yaptığını kaydetti.

Kawanishi

Kawanishi

"HRİSTİYANLIK OKURKEN..."

Kawanishi, "Hristiyanlık okurken İslamiyet, Yahudilik gibi farklı dinlerde asgari bilgiler de vermek için fakültede dersler veriliyordu. Ben de bu derslere katıldım. Benim bildiğim İslam'dan bambaşka şeyleri burada öğrendim." dedi.

Müslüman olma hikayesini "ilginç" olarak değerlendiren Kawanishi, yaşadığı süreci şu sözlerle anlattı:

"BİR GÜN UYANDIM, MÜSLÜMAN OLMAYA KARAR VERDİM"

"İslam'ı öğrenirken fakültedeki dersler bir yere kadar yardımcı oldu. Hristiyanlık da ruhuma hitap etmiyordu. Tabiri caizse tarifsiz bir duygu içerisindeydim. Bir gün uyandım ve Müslüman olmaya karar verdim.

Ali Hiroaki Kawanishi müslüman oldu

Ali Hiroaki Kawanishi müslüman oldu

"MÜSLÜMANLIK BANA NASİP OLDU"

O gün hiç tereddütsüz kimseye de danışmadan camiye gittim Müslüman oldum. Gerçek anlamda Allah'ın dilemediği hiçbir şey gerçekleşmez. 'Müslümanlık bana nasip oldu' diyebilirim."

DAHA SAĞLIKLI YAŞIYOR

Ali Hiroaki Kawanishi, Müslüman olmasının ardından, 2015'te İbn Haldun Üniversitesi'nde Medeniyet Araştırmaları programında yüksek lisans eğitimine başladığını ve İstanbul Araştırma ve Eğitim Vakfı'nda (İSAR) İslami ilimlerle ilgili eğitim gördüğünü söyledi.

Doktora eğitimini Almanya Tübingen Üniversitesi'nde kelam alanında sürdüren Kawanishi, Müslüman olduktan sonra alışkanlıklarının çok değişmediğini ancak daha sağlıklı yaşadığını kaydetti.

Kawanishi, kelam ilminin insanlara hitap eden çok güçlü bir "silah" olduğunu vurguladı.

Dünyaca ünlü yıldız Katy Perry canlı yayında yere kapaklandı!

İLİŞKİLİ HABER

Dünyaca ünlü yıldız Katy Perry canlı yayında yere kapaklandı!
Gülşah Kerimoğlu Yasemin.com - Şef Editör
Yasemin - Gülşah Kerimoğlu

Editör Hakkında

Üsküdar Üniversitesi Yeni Medya ve Gazetecilik bölümünden 2019 yılında onur öğrencisi olarak diplomasını aldı. Okul gazetesinde birçok habere ve röportaja imza attı. Kanal 7 Medya Grubu bünyesinde Haber 7 ve Yasemin.com’da staj yaptı. Anadolu Ajansı’nda gönüllü stajyerlik yaptı. Yasemin.com’da mesleğe ilk adımını attı. 2019 yılında Kanal 7 Medya grubu bünyesinde yer alan Yasemin.com kadın sitesinde İçerik Editörü olarak çalışmaya başladı. Burada pek çok özel habere imza attı, kategori bazında SEO içerikler oluşturdu. 2023 yılında Yasemin.com'da Şef Editör olarak görev yapmaktadır.

BİR YORUM YAPIN 0