Kraliçe II. Elizabeth 59 yıllık geleneği bozdu! Prens Charles annesinin yerine geçti

İngiltere'de Parlamento'nun yeni yasama yılı açılış törenine bu yıl katılamayan Kraliçe II. Elizabeth'in yerini oğlu ve tahtın varisi Prens Charles doldurdu.

Kraliçe II. Elizabeth, İngiltere Parlamentosu'nun resmi açılış törenine bu yıl sağlık sorunları nedeniyle katılım sağlayamadı. 59 yılın ardından ilk kez törene katılamayan Kraliçe'nin yerini ise oğlu Prens Charles doldurdu. 73 yaşındaki Prense tören boyunca eşi Camilla ve oğlu Prens William eşlik etti. 

Kraliçe II. Elizabeth ve Prens Charles

Kraliçe II. Elizabeth ve Prens Charles

Kraliçe Elizabeth'in oturması gereken yere temsilen tacı yerleştirilirken Prens Charles'ın endişeli halleri gözlerden kaçmadı. Açılış konuşması yapan Prens Charles annesinin yokluğunda zorlu dakikalar yaşadı.

Prens Charles

Prens Charles

KRALİÇE II. ELİZABETH 59 YIL SONRA PARLAMENTO'NUN AÇILIŞINA KATILMADI!

İngiltere Kraliçesi II. Elizabeth, bir süredir yaşadığı sağlık sorunları nedeniyle pek çok etkinlik ve ziyarete katılım sağlayamıyor. Geçtiğimiz günlerde İsviçre Başbakanı Ignazio Cassis ve eşi Paola ile bir araya gelen Kraliçe'nin 59 yıl sonra bir ilke imza atacağı öğrenildi. 

Kraliçe II. Elizabeth

Kraliçe II. Elizabeth

59 YIL SONRA BİR İLK!

İngiltere Parlamentosu'nun resmi açılış törenine bu yıl katılamayacağını duyurulan 96 yaşındaki Kraliçe'nin resmi törende yapması planlanan geleneksel konuşmasını yapamayacağı belirtildi. Buckingham Sarayı yaptığı açıklamada "Kraliçe epizodik hareketlilik sorunları yaşamaya devam ediyor. Doktorlarıyla istişare ederek, yarın için isteksizce Parlamentonun resmi açılışına katılmamaya karar verdi" ifadelerine yer verdi.

Kraliçe II. Elizabeth Parlamento açılışına katılım sağlayamayacak

Kraliçe II. Elizabeth Parlamento açılışına katılım sağlayamayacak

Yarın gerçekleşmesi beklenen Parlamento açılış töreninde Kraliçe Elizabeth'in yerine oğlu Prens Charles'ın katılacağı açıklandı. 

Prens Charles

Prens Charles

Gişe rekortmeni Bergen dijitale geliyor!

İLİŞKİLİ HABER

Gişe rekortmeni Bergen dijitale geliyor!
Nursena Akbaba Yasemin.com - Editör
Yasemin - Nursena Akbaba

Editör Hakkında

1997 yılında İstanbul'da dünyaya geldi. İlk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da tamamladıktan sonra 2019 yılında Sakarya Üniversitesi Gazetecilik Bölümü'nden mezun oldu. 2018 yılında Hürriyet Gazetesi ve 2019 yılında TRT'de stajlarını tamamladı. 2021 yılından itibaren Kanal 7 Medya Grubu bünyesinde yer alan Yasemin.com'da İçerik Editörü olarak görev yapmaktadır.

BİR YORUM YAPIN 5

temel 1 yıl önce

adam nerde ise diger tarafa gidecek yakin da bunak kari geberir gitmedi daha

İngiliz düşmanı 1 yıl önce

Ehh artık öl.amma direttin .ama ölümün kolay olmasın.Aminn

Toplam 2 beğeni

Bende yalan yok 1 yıl önce

geber artık gebeeerr bu kadın büyük Türkiye düşmanıdır, dianayıda bu öldürttü

Toplam 2 beğeni

tepki 1 yıl önce

zor haraket ediyor nefes aliyor ustelik super gucleri bile yok bundan umut bekliyorlar daha zaten son dk yasiyor hic olmaz ise icine robot koyun o konusur haraket eder oturan gitmiyor zaten bir is yapmiyor araplara geldimi krallik olur mu diktatør bunlarin yaptigi ne sanki

Toplam 2 beğeni

fatih 1 yıl önce

geberiyo galiba

Toplam 1 beğeni