Fazıl Say'dan babası Ahmet Say'a duygusal bestesiyle veda!

Ünlü besteci ve piyanist Fazıl Say, Twitter üzerinde yaptığı paylaşımla babasını kaybettiğini duyurmuştu. Ankara’da hayatını kaybeden, piyanist Fazıl Say’ın babası müzikolog ve yazar Ahmet Say için düzenlediği anma töreninde 'Babam Ahmet Say'ı ilk kez törende çaldı.

Klasik Türk piyanisti ve bestecisi olan Fazıl Say, dünya üzerinde beğeni ve takdir toplayan isimler arasında yer almaktadır. 52 yaşındaki usta sanatçı Say'ın babası Ahmet Say, oğlunun hayatını yönlendirmede gerek mesleki bilgisi, gerekse tecrübesiyle destek çıkmıştır. Ahmet Say, yazar olmasıyla birlikte müzikolog olmasıyla bir çok yüreğe kelimeleriyle dokunmayı başarmış önemli isimler arasındadır.

fazıl say ve babası ahmet say

fazıl say ve babası ahmet say

"BAŞIMIZ SAĞOLSUN"

Fazıl Say, geçtiğimiz günlerde babasının yasına boğuldu. Ünlü sanatçı babasının vefat haberini Twitter hesabından duyurdu. Fazıl Say paylaşımında, "Babamı kaybettik. Üzüntüm sonsuz. Ahmet Say, Türkiye'nin en değerli aydınlarından biriydi, tüm müzik ve edebiyat çevresinin de başı sağ olsun. 86 yıllık ömründe ne çok eser bıraktı. Ve çok özel çok güzel bir baba oğul ilişkisidir, son anına kadar. Başımız sağ olsun…" ifadelerini kullandı.

ahmet say anma töreni

ahmet say anma töreni

ANMA TÖRENİ DÜZENLENDİ

Dünyaca ünlü piyanist Fazıl Say’ın 87 yaşında hayatını kaybeden babası, müzikolog ve yazar Ahmet Say için Çankaya Belediyesi Doğan Taşdelen Çağdaş Sanatlar Merkezi'nde anma töreni düzenlendi. Törene Fazıl Say ve eşi Ece Dağıstanlı, Ahmet Say'ın eşi Handan Say, yazar ve şair Ahmet Telli, Çankaya Belediye Başkanı Alper Taşdelen, CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu, oyuncular Fırat Tanış, Mustafa Alabora, siyasetçiler, sanat camiasından isimler ve çok sayıda kişi katıldı.

ahmet say anam töreni

ahmet say anam töreni

"ÖLÜMSÜZDÜR VE ÖYLE DE KALACAK"

Fazıl Say babası Ahmet Say’ın pek çok insana dokunduğunu belirterek, "Pek çok insana dokunmuş edebiyat ve tüm müzikçilerin Ahmet ağabeyiydi. Beraber büyüdüğüm evimde bu müzik yazarlığı, müzik tarihi; o kadar çok çalıştık ki babamla. Günde 16 saat çalışırdı, ben böyle bir adanmışlık görmedim. Bütün o müzikler o dönemin eserleridir. Biz o kitapları yeniden revize ederek tekrar basıyoruz. Babamın eserleri ölümsüzdür ve öyle de kalacaktır. Hem edebiyat hem müzik eserleri. Türkiye’de babamı tanımayan bir müzik adamı yoktur. Handan’a büyük bir şükran borçluyum. 12 Eylül günü eve jandarmalar geldi. Son dakika gelmeden önce solculuk adına bütün kitapları duvar piyanosu içine koydular. Jandarmalar evi aradı sonra baktılar piyanoya ‘Bu ne’ dediler. Babam ‘Piyano, oğlum çalıyor’ dedi. ‘Bize bir mastika çalsın oğlunuz’ dediler. Ben de mastikayı çaldım. Piyano içindeki kitaplardan dolayı avangart müzik sesi geliyor" açıklamasında bulundu.

ahmet say anma töreni

ahmet say anma töreni

"İNSAN BABASI İÇİN NASIL BESTE YAPAR?"

Fazıl Say, babası için bestelediği eseri ilk kez çalacağını da belirterek, "Bugün burada ilk kez dinleyeceğiniz bir müzik eseri çalınacak. Eserin adı 'Babam Ahmet Say'. Aralık ayında besteledim. Kaydı hazır olduğunda ona dinletebilir miydim? İnsan babası için nasıl beste yapar? Küçük bir piyano parçası ile onu anmak istedim. Önümüzdeki ay albümü de çıkacak" ifadelerini kullandı. Piyano eşliğinde babasına veda eden Fazıl Say, törenin ardından babası Ahmet Say'ın cenaze namazı için Kocatepe Camisi'ne doğru yola koyuldu.

BİR YORUM YAPIN 0