Bakanlık'tan sinema sektörüne 3 milyon 957 bin lira destek!

Her sene olduğu gibi bu senede Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından sinema sektörüne 46 belgesel film projesi için 3 milyon 957 bin lira destek sağlandı.

Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından yapılan yazılı açıklamaya göre, bu yılın üçüncü destekleme kurulunda; belgesel film yapım türündeki 218 proje, sinema sektör temsilcilerinden oluşan 8 kişilik destekleme kurulunca değerlendirildi, 46 projenin desteklenmesine karar verildi.

Belgesel dünyasının duayen isimlerinin yanı sıra genç belgesel sinemacıların da desteklendiği kurulda sektöre 3 milyon 957 bin lira destek sağlandı. Bu destekle birlikte 2022 yılı içinde bakanlık tarafından sektöre aktarılan toplam destek miktarı 32 milyon liranın üzerine çıktı.

Bakanlık tarafından bu yılın ilk destekleme kurulunda senaryo, kısa film ve animasyon film türlerindeki 65 projeye 1 milyon 814 bin lira, ikinci destekleme kurulunda ilk uzun metrajlı kurgu film yapım, uzun metrajlı sinema film yapım, çekim sonrası ve ortak yapım türlerindeki 23 projeye 26 milyon 450 bin lira destek verilmişti.

'İlk uzun metrajlı kurgu film yapım', 'uzun metrajlı sinema film yapım', 'ortak yapım', 'çekim sonrası ve dağıtım tanıtım' türündeki başvurular, 27 Haziran'a kadar kabul edilecek. Başvuruların değerlendirmesi ise eylül ayında, yılın son Sinema Destekleme Kurulu’nda yapılacak.

Aleyna Tilki ile Demet Akalın kapışmasına Mustafa Topaloğlu'da katıldı! Sinirden küplere bindi

İLİŞKİLİ HABER

Aleyna Tilki ile Demet Akalın kapışmasına Mustafa Topaloğlu'da katıldı! Sinirden küplere bindi
Gülşah Kerimoğlu Yasemin.com - Şef Editör
Yasemin - Gülşah Kerimoğlu

Editör Hakkında

Üsküdar Üniversitesi Yeni Medya ve Gazetecilik bölümünden 2019 yılında onur öğrencisi olarak diplomasını aldı. Okul gazetesinde birçok habere ve röportaja imza attı. Kanal 7 Medya Grubu bünyesinde Haber 7 ve Yasemin.com’da staj yaptı. Anadolu Ajansı’nda gönüllü stajyerlik yaptı. Yasemin.com’da mesleğe ilk adımını attı. 2019 yılında Kanal 7 Medya grubu bünyesinde yer alan Yasemin.com kadın sitesinde İçerik Editörü olarak çalışmaya başladı. Burada pek çok özel habere imza attı, kategori bazında SEO içerikler oluşturdu. 2023 yılında Yasemin.com'da Şef Editör olarak görev yapmaktadır.

BİR YORUM YAPIN 1

zafer gülten 1 yıl önce

İstanbul dayım,eski sinemalar kaldırılıp yerine AVM lerde lüx,tek filme kişi başı 25-35 tl alan ,bir gazozun,patlamış mısırın 20-30 tl gibi fahiş fiata satıldığı sinemalar eski sinemaların yerini aldıktan sonra sinemaya gidemedim.giriş ücreti 5-10 tl olan,gazozun bakklal fiatına satıldığı eski sinemalarımızı geri istiyoruz.