Destan'ın Ulu Ece'si Deniz Barut'tan dikkat çeken "Türkçe dili" açıklaması!

Gündemin sevilen dizileri arasında yer alan Destan dizisinin sevilen güzel oyuncusu Deniz Barut, katıldığı bir programda itiraflarda bulunurken, oynadığı dizi hakkındaki samimi açıklamaları dikkat çekti. Ünlü oyuncu hayatının bir parçası gibi olan diziden çok şey öğrendiğini ve özellikle atlarla arasındaki bağının çok ilerlediğinin altını çizdi. Özellikle kullanılan eski Türkçe'ye dair hayranlık duyduğunu belirtti.

2021 yılında yayınlanmaya başlayan "Destan", eski Türk hayatına ilişkin bilgiler ve tarihin gizemli olaylarına ışık tutmaya çalışırken, kurgusal nitelikli içeriği dikkat çekmeye devam ediyor. Başrollerini Ebru Şahin ve Edip Tepeli'nin aldığı dizide "Ulu Ece" karakteriyle Deniz Barut, güzelliğinin yanında oyunculuktaki performansıyla takdir topladı. 

ulu ece karakteri deniz barut

ulu ece karakteri deniz barut

"RUHUNU YAKALADIK"

Ünlü oyuncu Deniz Barut, geçtiğimiz günlerde katıldığı bir programda özel açıklamalarda bulundu. Barut, dizide kullandıkları eski Türkçe diline ait özgün kelimelere hayran kaldığını bildirdi. Dizinin hem bu yönden hem de yoğunluğu açısından çok yorucu olduğunu söyleyen Barut "Dizi çok yoğun ama keyifli gidiyor. Seyirciden de güzel karşılık aldı. Uzun bir eğitim dönemi geçirdik. Kılıç aksesuar kullanımı, at binme dersleri ve aynı zamanda kıymetli danışmanlardan tarih dersleri aldık. O dönemin ruhunu yakaladığımızı düşünüyorum." şeklinde açıkladı.

ulu ece karakteri deniz barut

ulu ece karakteri deniz barut

"ÇOCUKLARIMA ÖĞRETİYORUM"

İki erkek çocuğu sahibi olan Fransızca öğretmenliği yapan Barut "Dizide kullandığımız eski Türkçe kelimeleri çok beğenip hayatıma kattım. Bunları çocuklarıma da öğretiyorum" açıklamasında bulundu.

deniz barut

deniz barut

"BİR TEDAVİ YÖNTEMİ"

Atlara ilgisinin diziden sonra arttığını belirten güzel oyuncu "Atla sahnelerim var. At hepimize çok iyi geldi. Artık hayatımdan çıkaramam sanırım. Beni bu kadar anlayabileceğini düşünemezdim. Gerginliğinizi hissediyor, anında yansıtıyor ve rehabilite ediyor. Atla terapi diye bir şey var. Bir tedavi yöntemi bu." şeklinde konuştu.

ETİKETLER

BİR YORUM YAPIN 1

konuk 1 yıl önce

Yaşadığı her şeyden kendisine iyi şeyler çıkarabilen insanlara ne mutlu, Deniz hanımı kutluyorum.