Yeşilçam'ın efsaneleri Türkan Şoray ve Kadir İnanır yıllar sonra Eskişehir'de buluştu!

Türk sinemasının efsanevi isimlerinden Türkan Şoray ve Kadir İnanır yıllar sonra Eskişehir'deki İmren Erşen Oya Müzesi'nin açılışında bir araya geldi. "Biz Türkan Hanımla hiç ayrılmadık" diyen Kadir İnanır'ın yakın arkadaşı Türkan Şoray'la keyif dolu dakikaları gözlerden kaçmadı.

Yeşilçam filmlerinin en çok yakışan çiftlerinden biri olarak gösterilen Türkan Şoray ve Kadir İnanır, İmren Erşen Oya Müzesi'nin açılışı için uzun bir aradan sonra tekrar bir araya geldi. Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen'in davetiyle Eskişehir'e gelen iki usta sanatçı halk tarafından büyük bir coşkuyla karşılandı.

Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen'in yakın arkadaşı, gecekondu ve çiçekli kadın resimleri ile ün kazanan ressam İmren Erşen'in köy köy gezerek bir araya getirdiği 5 bin parçadan oluşan oya örnekleri ve yazmalar başta olmak üzere Anadolu kültürünün somut örneklerinin yer aldığı "İmren Erşen Oya Müzesi" usta sanatçıların da katılım sağladığı törenle açıldı.

Türkan Şoray ve Kadir İnanır

Türkan Şoray ve Kadir İnanır

KADİR İNANIR VE TÜRKAN ŞORAY'IN BALMUMU HEYKELLERİ YAPILACAK!

Açılış sırasında konuşma yapan Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen, Türkan Şoray ve Kadir İnanır'ın balmumu heykellerinin yapılacağı müjdesini vererek şöyle konuştu:

"Türk sinemasının iki değerli ismi, hayranı olduğumuz Türkan Şoray ve Kadir İnanır'a burada olmalarından dolayı çok teşekkür ediyorum. Aynı zamanda Şoray ve İnanır'ın balmumu heykellerini de ilerleyen zamanda yapacağız. Yakında Oya Müzesi'nin ardından Eskişehir'in 13'üncü müzesi Hamam Müzesi'ni açacağız"

"BİZ TÜRKAN HANIMLA HİÇ AYRILMADIK Kİ!"

Tören sonrası basın mensuplarının sorularını yanıtlamayı ihmal etmeyen Kadir İnanır, Türkan Şoray ile yıllar sonra ilk kez bir araya geldiklerinin hatırlatılması üzerine "Biz Türkan Hanım ile hiç ayrılmadık ki. Görüyorsunuz işte gazetelerde, televizyonlarda. Onun için hiç ayrılık gibi görmüyoruz yani. Ben görmüyorum şahsen" şeklinde konuştu.

Türkan Şoray ve Kadir İnanır İmren Erşen Oya Müzesi açılışına katıldı

Türkan Şoray ve Kadir İnanır İmren Erşen Oya Müzesi açılışına katıldı

"SELVİ BOYLUM AL YAZMALIM FİLMİNDE TAKTIĞIM YEMENİ, AFİŞİN ÜSTÜNE ÇIKMIŞTI"

Oynadığı filmlerde 'Yemeni' takacağı zamanlarda çok mutlu olduğunu söyleyen Türkan Şoray ise "10 yıl sonra Eskişehir'e gelmek benim için o kadar güzel ki. Bugünün anlamı bu oya sergisiydi. Biz de bunun için başkanımızın daveti üzerine geldik. Müzeden çok etkilendim. İmren hocamızın müthiş bir emeği var. 60 sene Anadolu'yu köy köy dolaşıp bu yemenileri toplamış. Bu yemenilerde acı var, göz yaşı var. Kullanılmış yemeniler. Hepsi ayrı bir hayat. Benim de hayatta en sevdiğim şey yemeni takmak. Kırsal kesim kadınını canlandıracağım zaman, 'Bu filmde yemeni takacağım' diye adeta bayram ediyordum. Evimde en az 50 tane yemenim vardır. Kadir Bey ile yaptığımız 'Selvi Boylum Al Yazmalım' filminde de yazma, afişin üstüne çıkmıştı" ifadelerini kullandı.

Türkan Şoray Yemeni ile poz verdi

Türkan Şoray Yemeni ile poz verdi

Ressam İmren Erşen ise Türkan Şoray ve Kadir İnanır'a al yazma hediye ederek sanatçıları duygulandırdı.

Türkan Şoray ve Kadir İnanır yıllar sonra bir arada

Türkan Şoray ve Kadir İnanır yıllar sonra bir arada

İlk olarak 1971 yılında Atıf Yılmaz'ın "Kara Gözlüm" filminde birlikte rol alan Türkan Şoray ve Kadir İnanır, bu güne dek tam 11 filmde başrolü paylaştı. Son olarak 2003 yılında "Gönderilmiş Mektuplar" filminde oynayan Şoray ve İnanır, daha önce verdikleri bir röportajda "Yaptığımız filmlerin kalitesi, başarısı bizi çok mutlu ediyor. Bizim filmlerimize yıllardır gösterilen ilgi başarımızın göstergesidir." şeklinde konuşmuştu.

Türkan Şoray ve Kadir İnanır gençlikleri

Türkan Şoray ve Kadir İnanır gençlikleri

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK VİDEO:

Can Yaman İtalya'da para basıyor! Milyonluk reklam anlaşması yaptı

Tamer Karadağlı pasta sürprizini beğenmedi! 'Bana hiç benzememiş'

İLİŞKİLİ HABER

Tamer Karadağlı pasta sürprizini beğenmedi! 'Bana hiç benzememiş'
 Saadet Işıl Aksoy duygusal açıklama: Çok zor zamanlar geçirdik!

İLİŞKİLİ HABER

Saadet Işıl Aksoy duygusal açıklama: Çok zor zamanlar geçirdik!
Sadakatsiz'in Ali'si Alp Akar hakkındaki gerçek ortaya çıktı! Meğer Cansu Dere'nin...

İLİŞKİLİ HABER

Sadakatsiz'in Ali'si Alp Akar hakkındaki gerçek ortaya çıktı! Meğer Cansu Dere'nin...
Nursena Akbaba Yasemin.com - Editör
Yasemin - Nursena Akbaba

Editör Hakkında

1997 yılında İstanbul'da dünyaya geldi. İlk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da tamamladıktan sonra 2019 yılında Sakarya Üniversitesi Gazetecilik Bölümü'nden mezun oldu. 2018 yılında Hürriyet Gazetesi ve 2019 yılında TRT'de stajlarını tamamladı. 2021 yılından itibaren Kanal 7 Medya Grubu bünyesinde yer alan Yasemin.com'da İçerik Editörü olarak görev yapmaktadır.

BİR YORUM YAPIN 0