2022 Eurovision Şarkı Yarışması'nda büyük skandal! Oylarda usulsüzlük yakalandı

Geçtiğimiz günlerde İtalya'nın Torino şehrinde düzenlenen Eurovision Şarkı Yarışması'nda 2. yarı finalinde birbiri ile mücadele eden 6 ülkenin, yarışmadan bir gün önce gerçekleştirilen jüri oylamasında usulsüzlük yapıldığı ortaya kondu.

2022 yılında Eurovision Uluslararası Şarkı Yarışması'nda beklenmedik denemeyecek bir skandal ortaya çıktı. Herkesin bildiği mesele gün yüzüne çıkınca tepkiler kaçınılmaz oldu. İtalya Torino şehrinde meydana gelen yarışmada Ukrayna’yı temsil eden Kalush Orchestra grubu "Stefania" şarkısı ile en yakın rakibine 165 puan fark atarak birincilik koltuğuna oturmuştu.

Kalush Orchestra grubu

Kalush Orchestra grubu

USULSÜZLÜK ORTAYA  ÇIKTI

Eurovision’un medya kuruluşu olan Avrupa Yayın Birliği (EBU), ihtişamlı final sonrasında yaptığı açıklama ile 12 Mayıs Perşembe günü gerçekleşen 2 yarı finalinde birbiri ile mücadele eden 6 ülkenin yarışma öncesi bir araya geldiğini ve jüri oylamalarında usulsüzlük olduğunu açıkladı. 

Kalush Orchestra grubu

Kalush Orchestra grubu

ŞÜPHE ÇEKMİŞTİ

EBU yaptığı açıklamada 6 ülkenin direkt olarak ikinci yarı finaldeki oylamanın gidişatını etkilemeye çalıştıklarını ve şüpheli puan alışverişlerinin olduğunu bildirdi. Bu bildirir yapılırken büyük final devam halindeydi. İzleyiciler Azerbaycan, Gürcistan ve Romanya’nın jüri puanlarını ekranlarda "teknik sorunlardan kaynaklı" görememişti. Azerbaycan, Gürcistan ve Romanya’nın teknik sorunlar nedeni ile oylama sırasında canlı bağlantı kuramamasından dolayı puanlama skandalı konusunda şüphe oklarını üzerinde çekmişti, diğer üç ülke olarak Polonya, Karadağ ve San Marino’nun da bu skandala ortak oldukları iddialar arasındaydı.

italya eurovision 2022

italya eurovision 2022

RESMİ AÇIKLAMA YAPILDI

Avrupa Yayın Birliği ikinci resmi açıklamasıyla konuya aydınlık getirdi. şaibeli durumları net şekilde ortaya koyan açıklamada 6 ülkenin tahmin edildiği gibi Azerbaycan, Gürcistan, Romanya, Polonya, Karadağ ve San Marino olduğunu belirtti.

Seren Serengil Ece Erken'e resti çekti! Sosyal medyadan takibi bıraktı

İLİŞKİLİ HABER

Seren Serengil Ece Erken'e resti çekti! Sosyal medyadan takibi bıraktı

BİR YORUM YAPIN 1

Yavuz Selim 1 yıl önce

Türkiye katılmama kararı almada haklı.