Uzmanlar uyarıyor: Tek bir gıdayı aşırı öven başlıklara inanmayın!

Her sene olduğu gibi dönem dönem bazı yiyecekler gündeme öne çıkarılıyor. Uzmanlar sadece bir yiyeceğin öne çıkarılarak çok övülmesinin doğru olmadığını altını çiziyor. Özellikle her derde deva yiyecek olarak tek başlık adı altında anlatılan gıdalara inanmayın uyarısında bulunuyor. peki doğru yaklaşım nasıl olmalı?

Son günlerde meyve ve sebzeler üzerinden iddialı söylemlerle tek bir gıdayı öneren haberler yapılıyor. Yapılan araştırmalar bu başlıklar altında yapılan haberler adı altında tüm insanlığa faydası olan ciddi ve önemli çalışmalar vardır.

tek bir gıda aşırı övmek doğru mu

tek bir gıda aşırı övmek doğru mu

‘Biyoaktif’ denilen, gıdalarda bulunan maddeler, sağlık üzerindeki etkileri için araştırmalara tabi tutulur. Bu maddeler vitamin ve mineraller gibi vücut için elzem olmasa da sağlığımızı etkiler.

Biyoaktif maddelerin araştırılmasındaki en büyük zorluklardan biri, ilgili maddeyi gıdadan ayrıştırmaktır. Bir bardak kahvede, kalp sağlığına faydalı olan fenolik asitlerin yanında, kolesterolü arttırabilen başka bileşikler de bulunur. Bu da araştırmaları zorlaştırır.

Gülşah Kerimoğlu Yasemin.com - Şef Editör
Yasemin - Gülşah Kerimoğlu

Editör Hakkında

Üsküdar Üniversitesi Yeni Medya ve Gazetecilik bölümünden 2019 yılında onur öğrencisi olarak diplomasını aldı. Okul gazetesinde birçok habere ve röportaja imza attı. Kanal 7 Medya Grubu bünyesinde Haber 7 ve Yasemin.com’da staj yaptı. Anadolu Ajansı’nda gönüllü stajyerlik yaptı. Yasemin.com’da mesleğe ilk adımını attı. 2019 yılında Kanal 7 Medya grubu bünyesinde yer alan Yasemin.com kadın sitesinde İçerik Editörü olarak çalışmaya başladı. Burada pek çok özel habere imza attı, kategori bazında SEO içerikler oluşturdu. 2023 yılında Yasemin.com'da Şef Editör olarak görev yapmaktadır.

BİR YORUM YAPIN 0