Yeşilçam'ın ünlü sesi oyuncu Nilgün Kasapbaşoğlu emekli olmayı reddediyor!

Ünlü oyuncu ve seslendirme sanatçısı Nilgün Kasapbaşoğlu, sanat hayatı ve kariyeri boyunca nasıl bir yol izlediğini ve çocuk ses olarak nasıl başladığını anlattı. Hepsinin çok özel olduğunu vurgulayan Kasapbaşoğlu "Gülşah, Yumurcak, İlker İnanoğlu, Menderes Utku, Küçük Ceylan, Sezercik... Bunların hepsini ben seslendirdim. Çok özeldi" ifadelerini kullandı.

Yeşilçam'a sesiyle ahenk katan 67 yaşındaki ünlü oyuncu Nilgün Kasapbaşoğlu, geçtiğimiz günlerde verdiği röportajda samimi açıklamalarda dolu itiraflarda bulundu. Ünlü oyuncu, daha oyuncu olmadan önce çocuk sesleriyle sektöre girdiğini ve birbirinden değerli isimlerle nasıl tanıştığını açıkladı.

nilgün kasapbaşoğlu çocukluğu

nilgün kasapbaşoğlu çocukluğu

"BABAM OYUNCULUK İÇİN DESTEKLEDİ"

Türk tiyatro tarihinin en önemli isimleriyle bir araya gelen usta oyuncu Nilgün Kasapbaşoğlu "Babam gençlik döneminde sanatçı olmak istemiş, şehir tiyatrolarına girmiş. Ama ailesi sanatçı olmasına izin vermemiş. Ailenin tek çocuğuymuş ve o zaman memur olmak önemliymiş. Ama babam hep tiyatroya ilgi duymuş. Ben daha çok küçükken ve okula başlamadan elimden tutup şehir tiyatrolarına beni götürdü. Arkasından filmler geldi, seslendirmeler ve tiyatro ile devam etti. Ama tiyatro ağırlıklı devam ettim." açıklamasında bulundu.

hülya koçyiğit ve nilgün kasapbaşoğlu

hülya koçyiğit ve nilgün kasapbaşoğlu

YEŞİLÇAM'IN ÇOCUK SESİ

Yeşilçam'a ilk çocuk oyuncu olarak küçük yaşlarda giren Kasapbaşoğlu "Çocuk yıldız olarak 12 Film çevirdim. O zaman Son Havadis diye bir gazete vardı oradan ödül aldım. Ama 13 yaşında seslendirmeye başladım. Gülşah, Yumurcak, İlker İnanoğlu, Menderes Utku, Küçük Ceylan, Sezercik... Bu arada TRT’de de yabancı çizgi filmlere seslendirme yapıyordum. Heidi’de Peter’ı seslendirdim. Uzun İspanyol dizilerine de ses verdim. 8 yıl TRT’de seslendirme yönetmenliği yaptım." şeklinde ifadelere konuşmasında yer verdi.

 nilgün kasapbaşoğlu

nilgün kasapbaşoğlu

"TORUNLARIM İNANMADI"

O filmleri tekrar izleyince keyif aldığını ama torunlarının dahi inanmadığını belirten Kasapbaşoğlu "Torunlarım izlerken inanmıyorlar benim konuştuğuma, 'Sen olamazsın anneanne' diyorlar. Bana sesle taklit yaptırıyorlar." ifadelerini kullandı. 

huzur sokağı dizi setinden

huzur sokağı dizi setinden

"EMEKLİLİĞİ KABUL ETMİYORUM"

Sakin bir hayatla torunlarıyla devam eden Kasapbaşoğlu emekliliği kabul etmediğini şu sözlerle ifade ediyor "58 yıl aralıksız Şehir Tiyatroları’nda çalıştım. 2 yıl önce yaş haddinden emekli oldum. Bir kızım var, onu evlendirdim. İki torunum da var. Fakat kesinlikle emekliliği kabul etmiyorum. Devlet kurumundan emekli olmuş olabilirim ama sanatımdan emekli olmadım. Şimdi seslendirme yapmaya devam ediyorum. Artık maalesef seslendirme para kazanılan değil de, hobi olarak yapılan bir iş. Ama ben çok seviyorum. Fakat artık çok sıkıldım. Setlere dönme zamanı geldi." 

Ebru Gündeş kızı Alara'yı sır gibi saklıyor!

İLİŞKİLİ HABER

Ebru Gündeş kızı Alara'yı sır gibi saklıyor!

BİR YORUM YAPIN 0