Korcan Karar'ın ayak parmakları kesilmişti! Ünlü spikerin son durumuyla ilgili gelişme...

Bir dönem ana haber bültenlerinin tanınan siması ünlü spiker Korcan Karar'ın kangrenden dolayı ayak parmağı kesilmişti. Yakın arkadaşı, Karar'ın son durumuyla ilgili sosyal medya hesabından paylaşım yapmıştı. Diyabet hastalığının sebep olduğu kangrenden dolayı ayak parmağını kaybeden Karar'ın son durumu merak konusu oldu.

Bir süredir sağlık problemleriyle mücadele eden eski spiker Korcan Karar, geçtiğimiz aylarda kangrenden dolayı ayak parmaklarını kaybetmişti. "Birkaç saat daha geç kalsaydım bacağımı da kaybedebilirdim" diyen Karar'ın sağlık durumuyla ilgili son gelişmeler ortaya çıktı.

Korcan Kararın son hali

Korcan Kararın son hali

YÜRÜMEYE BAŞLADI

Show TV ve ATV ana haberde görev alan Korcan Karar, aylar önce geçirdiği ameliyatın ardından ilk kez görüntülendi. Diyabet hastası olan Karar, sağlığına kavuşarak yeniden yürümeye başladı.

NE OLMUŞTU?

Diyabetin sebep olduğu kangrenden dolayı ayak parmağı kesilen ana haber bültenlerinin tanınan siması Karar, kendisini amputeye götüren süreci anlattı. Ünlü isim konuşmasında kan donduran açıklamalara yer verdi.

Korcan Karar

Korcan Karar

"GEÇ KALSAYDIM BACAĞIMI DA KAYBEDEBİLİRDİM"

Gazeteci ve Haber Spikeri Korcan Karar, kendisini sağlığına kavuşturan Enfeksiyon Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Serhan Sakarya, Ortopedi ve Travmatoloji Uzmanı Doç. Dr. Levent Küçük, Kalp ve Damar Cerrahisi Uzmanı Opr. Dr. Yılmaz Deniz'e teşekkürlerini ileterek konuşmasına başladı.

Pandemi nedeniyle hastaneye gitmeyi ya da tahlil yaptırmayı bir süre için birçok kişi gibi ertelediğini söyleyen Karar, "Hiçbir belirti olmadı. Uyuklama hali, baş dönmesi, herhangi bir belirti olmadığı için de hayatıma normal olarak devam ettim. Bu süreçte de şeker içten içe işledi, çok sinsi bir hastalık olduğunu gayet açık ve net gördüm ve sonunda da sağ bacağımda üç damar tıkanmış. Sadece 48 saat içerisinde baş parmağımın yanındaki parmağım simsiyah oldu. Bunu saat saat yaşadım. Hastaneye geldiğimde üç damarımın tıkalı olduğunu öğrendim. Hekimler öncelikle bu damarları açtı. Hastalık çok kısa bir sürede bütün bacağı sarabiliyormuş ve kişi tüm bacağını kaybedebiliyormuş. Damarlarım açıldıktan sonra ameliyata girdim ve bu kadar önemli bir kangreni sadece tek bir parmağımın alınması ile atlattım" şeklinde konuştu.

Ünlü spiker yaşadıklarını anlattı

Ünlü spiker yaşadıklarını anlattı

Türkücü Latif DoğanİLİŞKİLİ HABERTürkücü Latif Doğan'ın annesi Ayşe Doğan yoğun bakıma alındı!

"PARMAĞI KURTARMAMIZ MÜMKÜN DEĞİLDİ"

Enfeksiyon Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Serhan Sakarya ise, Korcan Karar'ın 48 saat içerisinde önce kırmızı ve sonra mosmor bir parmağa sahip olduğunu belirterek, "Bu parmağı kazanmamızın mümkün olmadığını Korcan Bey'e söyledik. Damar tıkandığında aslında vücut size bazı sinyaller gönderiyor. Ayakta his kaybı oluyor. Kişi ayağını çarptığında, vurduğunda hissetmiyor. Sıcağa maruz kaldığında hissetmiyor. Bu durum, ayak sinirlerinin artık çalışmadığını, damarlarla ilgili bir problem olduğunu anlatıyor. Kılcal damarlar aniden kapanıyor ve çok hızlı bir şekilde doku ölmeye başlıyor. Ne yazık ki ayağın çok önemli bir uzuv olduğunu kaybettikten sonra anlıyorsunuz" dedi.

Korcan Karar

Korcan Karar

"ŞEKER HASTALIĞINIZ VARSA AYAĞINIZI HER GÜN KONTROL EDİN"

Korcan Karar'ın parmağını ampute eden Doç. Dr. Levent Küçük, diyabetin çok sinsi bir hastalık olduğunu hatırlatarak, diyabet hastalarının risk altında olduğunu ifade ederken ayak bakımının aksatılmaması gerektiğini, ufak yaraların bazen çok hızlı ilerleyebildiğini kaydetti. Öte yandan Doç. Dr. Küçük, "Şeker hastalığınız varsa ayağınızı her gün kontrol edin, tırnağınızı ayağınızda yara yapmayacak şekilde kesin. Ayağınızda nasır olmasına, ayağınıza bir şey batmasına izin vermeyin. Elbette damarlarınızın açık olduğundan emin olun. Bunun için de tahlil yaptırmak çok önemli" ifadeleriyle vatandaşları uyardı.

NE OLMUŞTU?

Kangren olması nedeniyle ayak parmakları kesilen Korcan Karar'ın sağlık durumuyla ilgili Dündar, zamanında müdahale edildiğini aksi takdirde Karar'ın ayağının dahi kesilmek zorunda kalacağını belirtmiştir.

Korcan Kararın ayak parmakları kesildi

Korcan Kararın ayak parmakları kesildi

KORCAN KARAR'IN SON HALİ

Ameliyat sonrası görüntülenen Korcan Karar'ın son hali sosyal medyada gündem oluşturdu. Öte yandan ünlü simanın geçirdiği operasyonun ardından hastanede tedavisinin sürdüğü görüldü.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK VİDEO;

Karadeniz'de palamut coşkusu!​

Aliye dizisinin yıldızı Sanem Çelik imajında büyük değişiklik!

İLİŞKİLİ HABER

Aliye dizisinin yıldızı Sanem Çelik imajında büyük değişiklik!

BİR YORUM YAPIN 0