Karadeniz'in sevilen sesi Kazım Koyuncu ölüm yıldönümünde anılıyor!

'Şair Ceketli Çocuk' olarak anılan Karadeniz müziğinin sevilen sesi Kazım Koyuncu, bugün ölüm yıldönümü sebebiyle anılıyor. Karadeniz müziğiyle rock müziğini sentezleyerek kendi tarzını oluşturan Koyuncu, tüm sevenleri ve sanat camiası tarafından unutulmadı.

Yakalandığı kanser hastalığı nedeniyle 33 yaşında hayata gözlerini yuman Karadeniz'in unutulmaz sesi Kazım Koyuncu, 2005 yılının bugünü gösteren tarihinde tüm sevenleri tarafından son yolculuğuna uğurlandı.

1971 yılında Artvin'de doğan ünlü sanatçı bugün ölüm yıldönümü nedeniyle sosyal medyada anılıyor. Ünlü sanatçının Karadeniz müziğiyle rock müziğini harmanlayıp ortaya çıkardığı kendi tarzındaki şarkıları hala dillerden düşmüyor.

Laz kökenli Türk müzisyen, söz yazarı, oyuncu ve aktivist Koyuncu, kısa zamanda vücudunda yayılan kansere yenik düşmeden önce son olarak Karadeniz Teknik Üniversitesi'nde sahneye çıkarak kulakların pasını silmişti.

Kazım Koyuncu

Kazım Koyuncu

KAZIM KOYUNCU KİMDİR?

Karadeniz'in kadife sesi Kazım Koyuncu nüfusa geç kaydedildiği resmi doğum tarihi 10 Mayıs 1972 olsa da aslında 7 Kasım 1971 tarihinde Artvin'nin Hopa ilçesine bağlı Yeşilköy'de dünyaya gözlerini açtı. Cavit Bey ve Hüsniye Hanım'ın 6 çocuğundan 5'inci olan ünlü sanatçı, müziğe ortaokul yıllarında babasının aldığı mandolinle başladı. 1989'da İstanbul Üniversitesi'nde Kamu Yönetimi Bölümü'ne kayıt yaptırsa da öğrencilik dönemi pek parlak geçmeyen ünlü isim sanat tutkusuyla 1992 yılında Ali Enver ile birlikte Dinmeyen isimli müzik grubunu kurarak müziğe adım attı.

Kazım Koyuncu ölüm yıldönümünde anıldı

Kazım Koyuncu ölüm yıldönümünde anıldı

Sihirli AnnemİLİŞKİLİ HABERSihirli Annem'in senaristi Gamze Özer hayatını kaybetti!

Özgün müziklerin yanı sıra tiyatro oyunları için de müzik yapan Koyuncu 1993 yılında okuduğu bölümü bıraktı. Hayatına müzikle devam etmek isteyen sanatçı, okulu bırakma kararına ilişkin gelen bir soruyu şu sözlerle yanıtlamıştı:

"Zor dönemler, o okulu bitirip kaymakam falan olacaksın ya da kendi istediğin işi yapacaksın ama hep soru işaretleri olacak, sonu nereye varacak? Bu tercihlerden soru işaretli olanını tercih ettim."

kulu bırakmasının ardından kendi stiliyle müzik yapmaya devam eden Karadeniz'in unutulmaz ismi, yakalandığı amansız hastalıkla 33 yaşında sevenlerine veda etti. Hala dillerde dolanan şarkılarıyla sanat camiasında bugün ölüm yıldönümü nedeniyle anılıyor.

'Şair ceket çocuk' aynı zamanda sanat tutkunluğunun yanı sıra koyu bir Trabzonspor taraftarıydı.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK VİDEO;

Acun Ilıcalı MasterChef Türkiye jüri seçiminde ters köşe yaptı!

Alişan ve Buse Varol'un ailesi arasında kriz giderek büyüyor!Buse Varol'un annesi devreye girdi

İLİŞKİLİ HABER

Alişan ve Buse Varol'un ailesi arasında kriz giderek büyüyor!Buse Varol'un annesi devreye girdi

BİR YORUM YAPIN 0