Kraliçe II. Elizabeth için kemer sıkma dönemi! Kraliyet ailesinde paralar suyunu çekiyor

Geçtiğimiz yıl gideri 102.4 milyon sterline ulaşan İngiliz Kraliyet Ailesi, lüks harcamaları ve ihtişamlı kutlamaları sebebiyle ekonomik bunalıma girdi. Özellikle Buckingham Sarayı'nda yapılan restorasyon çalışmaları sebebiyle giderleri yüzde 17 oranında artan aile için kemer sıkma dönemi başladı.

İngiliz Kraliyet Ailesi, köklü tarihi ve yıllardır süregelen gelenekleriyle dünyanın en dikkat çeken ailelerinden biri. Her adımlarını göz önünde yaşayan aile, ihtişamlı yaşamları ve milyon dolar değerindeki servetleriyle ne kadar zenginliğin sembolü haline gelse de son üç yıldır tüm dünyayı etkisi altına alan Covid 19 pandemisi onları da vurdu. 

İngiliz Kraliyet Ailesi

İngiliz Kraliyet Ailesi

İngiliz basınında yer alan haberlere göre pandemi sonrası resmi görevlerine dönen ailenin geliri 14 milyon sterlini bulsa da giderleri yüzde 17 oranında artış gösterdi. Kraliçe'nin 70'inci yıl kutlamaları için düzenlenen görkemli kutlamaların ardından "kemer sıkma" dönemine giriş yapan aile zor günler geçiriyor. İngiliz kraliyet ailesinin mali işlerinden sorumlu olan kurumun yetkilisi Sir Michael Stevens, aile için zor günlerin kapıda olduğunu belirtti.

Kraliçe II. Elizabeth

Kraliçe II. Elizabeth

Verilere göre İngiliz kraliyet ailesinin gideri geçen yıl 102.4 milyon sterlin gibi bir rakama ulaşıyor. Bu yüzde 17 artışın en önemli sebebi ise Kraliçe II. Elizabeth'in Buckingham Sarayı'nda 10 yıllık tadilat çalışmaları başlatması. Öyle ki Kraliçe, bu restorasyon süreci boyunca Windsor Sarayı'na taşınma kararı almış ve Buckingham'ı baştan aşağı yeniletmek istemişti. 

Buckingham Sarayı

Buckingham Sarayı

Ayrıca pandemi süreciyle uluslararası turizm durduğu için aile sarayları ziyarete açamadı. Her ne kadar pandemi sonrası saraylar ziyaretçilerine kapılarını aralasa da gelenlerin sayısı oldukça az. 

Buckingham Sarayı

Buckingham Sarayı

Öte yandan Prens William ve Kate Middleton'ın Karayipler gezisi için 223 bin sterlin, James Bond: No Time To Die filminin Londra galası için 32 bin sterlin, G7 zirvesi için Kraliçe ve onun davet ettiği kişileri taşıyan kraliyet treni için 32 bin sterlin gibi harcamalar dikkate alındığında Kraliçe'nin artık çok dikkatli hareket etmesi gerekiyor.

James Bond: No Time To Die filminin Londra galası

James Bond: No Time To Die filminin Londra galası

Konu hakkında konuşan finans uzmanı Norman Baker, "Kraliyet ailesi üyelerinin kamu kasasından ödenen özel jetleri ve helikopterleri kullanımı konusunda fikir beyan etme hakkımız yok. Sıradan insanlar ekonomik bir mücadele içindeyken bu doğru değil" şeklinde konuştu.

Kraliçe II. Elizabeth ve oğlu Prens Charles

Kraliçe II. Elizabeth ve oğlu Prens Charles

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK VİDEO:

Burcu Özberk üniversiteden mezun oldu! 

Baturay Özdemir paylaşımının silinmesine isyan etti! 'Çok üst düzey yöneticiler gelmesinler'

İLİŞKİLİ HABER

Baturay Özdemir paylaşımının silinmesine isyan etti! 'Çok üst düzey yöneticiler gelmesinler'
Nursena Akbaba Yasemin.com - Editör
Yasemin - Nursena Akbaba

Editör Hakkında

1997 yılında İstanbul'da dünyaya geldi. İlk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da tamamladıktan sonra 2019 yılında Sakarya Üniversitesi Gazetecilik Bölümü'nden mezun oldu. 2018 yılında Hürriyet Gazetesi ve 2019 yılında TRT'de stajlarını tamamladı. 2021 yılından itibaren Kanal 7 Medya Grubu bünyesinde yer alan Yasemin.com'da İçerik Editörü olarak görev yapmaktadır.

BİR YORUM YAPIN 8

tiyatro 1 yıl önce

tiyatro...

denge 1 yıl önce

abo bunlar ciplak mi kalacak artik bir elbise dunyanin parasi verip ciplak kalmak zor olacak kesin bol bol patates sogan yer artik yuz yasina gelmis bu gidene kadar hepsi gidecek oturan zor geberiyor

Toplam 1 beğeni

aga 1 yıl önce

bunlar fakirler gibi zeytin ekmek peynir mi yiyecek dusun elbise para yok ciplak geziyorlar yadali elbise tam olur avrupa krallik bu devir de bunlari diktatør mu bu devir de krallik ne arar

Toplam 1 beğeni

Hadi oradan 1 yıl önce

Vah vah... Pazar günleri kiliselere mendil sersinler... Ne diyelim... Vah vaaaaahhhhhh

Toplam 1 beğeni

bildiğin kral 1 yıl önce

adamlar ülke benim diyor bildiğin diktatör kimseden çıt yok !

Toplam 1 beğeni
Yorumların Tümünü Okuyun