Elon Musk Twitter'dan vazgeçti! Yasal işlem başlatıldı

Geçtiğimiz aylarda Twitter'ı satın almak için kolları sıvayan Tesla ve SpaceX'in Üst Yöneticisi Elon Musk, 44 milyarlık anlaşmayı feshetti. Satın alma işleminden vazgeçen Musk'a ilk tepki Twitter'dan geldi. Dünya gündemini oluşturan Twitter, Musk'a karşılık olarak yasal işlem başlatmayı planlıyor.

Nisan ayında yapılan açıklamaya göre Elon Musk'ın 44 milyar dolar karşılığında Twitter'ı satın alacağı bildirilmişti. Ancak Musk, Mayıs ayında dünyaca ünlü sosyal medya şirketi Twitter'ı satın alma anlaşmasının geçici olarak askıya alındığını duyurmuştu. Bu açıklama da "Spam ve sahte hesapların toplam kullanıcıların yüzde 5'inden azını oluşturduğu hesaplamasına dair beklenen detaylar nedeniyle..." şeklinde olmuştu.

Musk, sonunda Twitter'dan vazgeçti. Tesla ve SpaceX'in Üst Yöneticisi Elon Musk'ın bu kararı Twitter'ı kızdırdı.

Elon Musk

Elon Musk

TWITTER YASAL İŞLEM BAŞLATMAYI PLANLIYOR

Musk'ın Twitter'i satın almak işleminden vazgeçmesi üzerine ilk tepki Twitter Yönetim Kurulu Başkanı Taylor'dan şu şekilde geldi:

"Twitter Yönetim Kurulu, Musk ile üzerinde anlaşılan fiyat ve şartlarda işlemi tamamlamayı taahhüt ediyor ve birleşme anlaşmasını uygulamak için yasal yollara başvurmayı planlıyor."

Elon MuskİLİŞKİLİ HABERElon Musk'ın çocuklarına uyguladığı sıradışı kurallar!

Öte yandan Taylor, bu davada galip geleceklerinden emin olduğunu vurguladı.

Elon Musk Twitterdan vazgeçti

Elon Musk Twitterdan vazgeçti

SPAM VE SAHTE HESAPLARLA İLGİLİ BİLGİ TALEBİ YANITSIZ KALDI

Elon Musk'ın avukatları, ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu'na (SEC) yapılan bildirimde, Twitter şirketinin iş performansı için önemli olan, platformdaki sahte veya spam hesaplarla ilgili birden fazla bilgi talebine yanıt vermediğini veya yanıtlamayı reddettiğini belirtti.

Aktarılan bildirimlerde Twitter'ın anlaşmanın birçok hükmünü esaslı şekilde ihlal ettiği, yanlış ve yanıltıcı beyanlarda bulunduğunun görüldüğü öne sürüldü.

Karardan feshedildiği durumda Elon Musk'ın Twitter'a 1 milyar dolar ödemesini gereken bir anlaşmanın yapıldığı gündeme geldi.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK VİDEO;

Bahadır Yenişehirlioğlu'ndan kurban bayramına özel ders niteliğinde paylaşım!

ETİKETLER

BİR YORUM YAPIN 0