Sungun Babacan hayata gözlerini yumdu! Hollywood'un Türkiye'deki sesi sustu...

Tom Hanks, John Travolta, Brad Pitt, Tom Cruise ve Mel Gibson gibi pek çok Hollywood yıldızına sesiyle hayat veren Sungun Babacan, 63 yaşında vefat etti. Babacan vefatıyla yakınlarını ve sevenlerine yasa boğdu.

Türkiye'nin en önemli seslendirme sanatçılarından olan Sungun Babacan, ailesine ve tüm sevenlerine veda etti. Ünlü sanatçının vefat haberini Oyuncular Sendikası duyurdu. Yapılan açıklamada, "Seslendirme mesleğinin efsane isimlerinden, değerli ustamız ve üyemiz Sungun Babacan’ı kaybetmenin derin üzüntüsünü yaşıyoruz. Ailesi başta olmak üzere tüm sevenlerinin ve seslendirme camiamızın başı sağ olsun" ifadeleri kullanıldı.

Seslendirme sanatçısı Sungun Babacan vefat etti

Seslendirme sanatçısı Sungun Babacan vefat etti

BİRÇOK ÜNLÜ İSMİ SESLENDİRMİŞTİ

Hacettepe Üniversitesi İşletme Fakültesi’nin ardından meslek yaşamına TRT'de başlayan Babacan, 1980'li yılların ortalarında 'Cumartesiden Cumartesiye' adlı programın sunuculuğunu yapmıştı.

Birçok sinema ve dizide dünyaca ünlü aktörlere ses olan ünlü sanatçı, Tom Hanks, John Travolta, Brad Pitt, Tom Cruise, Alec Baldwin, Jean-Claude Van Damme, Nicolas Cage, Sean Penn, Andy Garcia, Bruce Willis, Kevin Costner, Mel Gibson gibi aktörleri kendi sesiyle izletti.

Sungun Babacan

Sungun Babacan

SUNGUN BABACAN NEDEN VEFAT ETTİ?

Hollywood'un ve Türk sinemasının önemli seslerinden Sungun Babacan'ın vefat nedeninin Kronik Obstrüktif Akciğer Hastalığı (KOAH) olduğu öğrenildi.

ÇEVİRİ VE SESLENDİRME YÖNETMENLİĞİ DE YAPMIŞTI

Öte yandan Babacan, uzun yıllar çeviri ve seslendirme yönetmenliği de yapmıştı.

Usta sanatçı, Balıkesir Burhaniye Orjan Sitesi Camii'nde kılınan öğle namazının ardından Burhaniye Belediyesi Geriş Mezarlığı'na defnedildi. Ünlü sanatçının cenaze törenine birçok meslektaşı, ailesi ve sevenleri katıldı.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK VİDEO;

Alpaslan Büyük Selçuklu'nun yeni sezon fragmanı tüyleri diken diken etti!

Semih Sergen hayata gözlerini yumdu! Ünlü oyuncu ve ses sanatçısı...

İLİŞKİLİ HABER

Semih Sergen hayata gözlerini yumdu! Ünlü oyuncu ve ses sanatçısı...
Saruhan Hünel'den Aslı Hünel'e yarım milyonluk hediye!

İLİŞKİLİ HABER

Saruhan Hünel'den Aslı Hünel'e yarım milyonluk hediye!

ETİKETLER

BİR YORUM YAPIN 0