Yılan hikayesine dönen Miraval Şatosu davasında Brad Pitt Angelina Jolie'nin bir adım önünde!

Sanat dünyasının parmakla gösterilen örnek çifti Brad Pitt ve Angelina Jolie, uzun ve acılı boşanma süreçlerinin ardından Miraval Şatosu nedeniyle birbirlerine düşman olmuşlardı. Jolie, Pitt'i Miraval Şatosu şaraphanesinin kontrolünü ele geçirmeye çalışmakla; Pitt de Jolie'yi kincilikle suçluyordu. Yılan hikayesine dönen davada Jolie'nin Pitt'in açtığı davayı geri çevirme girişimi hakim tarafından reddedildi.

Dünyaca ünlü oyuncu Angelina Jolie ve Brad Pitt, 2019 yılında olaylı bir boşanma süreci yaşamış ve daha sonra 6 çocuklarının velayeti için sancılı bir hukuk mücadelesine girmişti. Ayrılıklarının üzerinden yıllar geçse de birbirlerine karşı öfkesi dinmeyen çift, son yıllarda sürekli olarak 2008 yılında satın aldıkları Miraval Şatosu'yla gündeme geliyor. 

Angelina Jolie ve Brad Pitt Miraval Şatosu yüzünden karşı karşıya geldi

Angelina Jolie ve Brad Pitt Miraval Şatosu yüzünden karşı karşıya geldi

Dünyanın en saygın şarap üreticilerinin rehberliğinde Miraval Şatosu'nu yöneten Brad Pitt ve eski eşi Angelina Jolie boşanmanın ardından hisseleri yarı yarıya bölüşmüşlerdi. Ancak Jolie'nin 2014 yılında nikah törenlerini gerçekleştirdikleri Fransa'nın güneyindeki Miraval Şatosu şaraphanesi'ndeki hisselerini Rus bir iş insanına devretmesiyle öfkeden deliye dönen Brad Pitt, eski eşinin kendisine zarar vermek istediğini iddia etmişti ve soluğu mahkemede almıştı.

Angelina Jolie Brad Pitte dava açtı

Angelina Jolie Brad Pitte dava açtı

Davaları devam eden çiftin arasındaki gerilim gittikçe artarken Angelina Jolie de 250 milyon dolarlık yeni dava açmıştı. Pitt ise eski eşine kendisine "zarar vermek" için hisselerini "bir yabancıya" sattığını iddia ederek dava açmıştı. 2021 yılından beri mahkeme salonlarından çıkmayan çiftin, birbirlerine karşı kullandığı suçlayıcı ifadeler dünya basınında büyük yankı uyandırırken yeni bir gelişme yaşandı. 

Angelina Jolie ve Brad Pitt arabulucu ile problemlerini çözecek

Angelina Jolie ve Brad Pitt arabulucu ile problemlerini çözecek

JOLİE KAYBETTİ

Mahkeme, Jolie'nin "anlamsız, kötü niyetli ve sorunlu bir düzenin parçası" olarak nitelendirdiği iddiaları reddetti. Bu durumda Jolie, eski eşi Pitt'in iznini almadan hissesini sattığı iddiasını geri çevirmek için verdiği yasal mücadeleyi kaybetmiş oldu. 

DAHA ÖNCE NELER OLDU?

Daily Mail'in haberine göre; Jolie ile Rus bir iş insanı Yuri Shefler arasındaki konuşmalar Brad Pitt tarafından ortaya çıkarıldı. Ortaya çıkan konuşmalarda 56 yaşındaki Shefler, ünlü yıldızı İskoçya'daki şatosuna davet etti ve ikilinin samimi bir arkadaşlık geliştirdi. Jolie'nin bu daveti kabul edip iş adamının evine gidip gitmediği ise bilinmiyor.

Angelina Jolie

Angelina Jolie

ÇİFT BİRBİRİNE ÖFKE KUSUYOR

Page Six’in haberine göre; Angeline Jolie, Pitt ve ekibinin Fransız şaraphanesini ele geçirmek için birtakım işler çevirdiğini düşünüyor. Dava nedeni olarak da Pitt’in boşanma ve velayet davasından dolayı Jolie'den öç almak istediği ve Jolie'nin şaraphane yatırımından tek kuruş kazanmamasından emin olmak istediği ifade edildi. Ünlü aktörün eski eşi Jolie'ye 'sus payı' verdiği ve evliliklerinin noktalanmasına sebep olan koşullar konusunda sessiz kalması istediği ileri sürüldü. 

Angelina Jolie Brad Pitt yeniden davalık oldu

Angelina Jolie Brad Pitt yeniden davalık oldu

"KÖTÜ NİYETLİ BİR DÜZENİN PARÇASI"

Dava belgelerinde yer alan ifadelere göre Jolie, eski eşinin kendisine yönelik ithamlarını ve yasal adımlarını "Boş, kötü niyetli ve problemli bir düzenin parçası" olarak görüyor. Öte yandan belgelerde "Pitt'in, kendisi ve Jolie arasında gizli, yazılı olmayan ve satışa izin verdiğini gösteren bir anlaşma olduğuna dair sunduğu iddialar, yazılı kayıtlar ve yasal belgelerle uyuşmamaktadır" şeklinde ifadeler yer aldı. Ünlü aktristin eski eşine attığı mailde "Burası evlendiğimiz, ikiz çocuklarımızı getirdiğimiz yer. Burası bir gün yaşlanacağımı düşündüğüm yerdi. Şimdi bunları ağlamadan yazmakta bile zorlanıyorum. Burada yaşadığımız anıları hep hatırlayacağım" şeklinde yakındığı görülüyor. 

Angelina Jolie

Angelina Jolie

Öte yandan Pitt'in avukatlarına göre ünlü aktör, eşinin yüzde 50 hissesini "gizlice" sattığını ve yeni iş ortakları olduğunu 2021'de yapılan bir basın açıklamasıyla öğrendi. Los Angeles Yüksek Mahkemesi'nde açılan ve Daily Mail tarafından aktarılan belgede, "Duruşmada da gösterileceği üzere, Jolie'nin eylemleri hukuka aykırıdır, Pitt'e ciddi ve kasıtlı olarak zarar vermiş ve kendisini haksız yere zenginleştirmiştir" ifadelerine yer verildi.

Angelina Jolie ve Brad Pitt

Angelina Jolie ve Brad Pitt

İkili arasındaki kriz büyürken Brad Pitt, Angelina Jolie'yi adeta bir düşman olarak görüyor. Page Six'in özel kaynaklarına göre; Brad Pitt, Yuri Shefler'i Miraval'dan göndermek ve hatta kovmak istiyor. Kaynaklar, aktörün eski eşinin hisselerini satmasını 'kinci' bir hareket olarak gördüğünü, çünkü Rus iş adamının daha önce Jolie'ye hisseleri için bir teklifte bulunduğunu ancak o dönem ünlü yıldızın bu teklifi reddettiğini dile getirdi. İddialara göre Jolie, eski eşini kızdırmak ve onu üzmek için böyle bir hamlede bulundu.

Brad Pitt, Yuri Shefler ve Angelina Jolie

Brad Pitt, Yuri Shefler ve Angelina Jolie

Yuri Shefler'in Miraval şatosunu bu kadar istemesinin sebebinin de Pitt'in ününden faydalanmak için olduğu iddia edildi. Kaynaklar, Shefler'in Pitt ile 'göstermelik' bir ortaklık sürdürmek istediğini söyledi.

Brad Pitt ve Angelina Jolie

Brad Pitt ve Angelina Jolie

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK VİDEO:

Eşi sosyal medyadan hamile olduğunu duyurdu! Yunus Emre Survivor'da sevinçten havalara uçtu

90'lı yıllara damga vuran eski manken Merve İldeniz yıllar sonra ortaya çıktı!

İLİŞKİLİ HABER

90'lı yıllara damga vuran eski manken Merve İldeniz yıllar sonra ortaya çıktı!
Cem Yılmaz Ramazan ayının ilk gecesinde rezil rakı paylaşımı yapmıştı! Bakın tepkisi ne oldu

İLİŞKİLİ HABER

Cem Yılmaz Ramazan ayının ilk gecesinde rezil rakı paylaşımı yapmıştı! Bakın tepkisi ne oldu
Kıvanç Tatlıtuğ beyefendi tavrıyla yine beğeni topladı! Oğlu Kurt Efe ile...

İLİŞKİLİ HABER

Kıvanç Tatlıtuğ beyefendi tavrıyla yine beğeni topladı! Oğlu Kurt Efe ile...
Nursena Akbaba Yasemin.com - Editör
Yasemin - Nursena Akbaba

Editör Hakkında

1997 yılında İstanbul'da dünyaya geldi. İlk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da tamamladıktan sonra 2019 yılında Sakarya Üniversitesi Gazetecilik Bölümü'nden mezun oldu. 2018 yılında Hürriyet Gazetesi ve 2019 yılında TRT'de stajlarını tamamladı. 2021 yılından itibaren Kanal 7 Medya Grubu bünyesinde yer alan Yasemin.com'da İçerik Editörü olarak görev yapmaktadır.

BİR YORUM YAPIN 2

Keyser Söze 9 ay önce

Gwyneth Yengemiz'in ahı tuttu :)

isa 10 ay önce

Bu kadın şeytanın vucut bulmuş hali

Toplam 2 beğeni