Kraliçe II. Elizabeth'in ölümüyle Kate Middleton prenses unvanına kavuştu!

Kraliçe II. Elizabeth'in önceki gün hayatını kaybetmesinin ardından İngiliz kraliyet ailesinin unvanlarında köklü bir değişim yapıldı. Kraliçenin oğlu Prens Charles'ın kral olmasıyla birlikte Prens William ve eşi Kate Middleton Cornwall ve Cambridge Dükü ve Düşesi unvanını aldı. Böylece Kate Middleton prenses unvanına sahip oldu.

İngiltere Kraliçesi II. Elizabeth, geçtiğimiz gün 96 yaşında hayatını kaybetti. Bir süredir sağlık sorunlarıyla mücadele eden kraliçenin hayatını kaybetmesinin ardından başta İngiltere olmak üzere tüm dünya yasa boğuldu. Sosyal medyayı kasıp kavuran kötü haber sonrası gözler kraliyet ailesine çevrildi.

Kraliçe II. Elizabeth

Kraliçe II. Elizabeth

Kraliçenin ölümüyle en büyük oğlu ve tahtın varisi Prens Charles İngiltere ve İngiliz Milletler Topluluğu'nun kralı olmak için tahtın tek sahibi haline geldi. Kraliçenin vasiyetine göre Prens Charles'ın eşi Camilla Parker Bowles da İngiliz Kraliyet Ailesinin yeni Kraliçesi olarak anılacak. 

Prens Charles ve eşi Camilla

Prens Charles ve eşi Camilla

Yeni bir dönemin eşiğinde olan Windsor Hanedanında tek değişiklik Prens Charles ve eşi Camilla için olmadı. Cornwall Dükü unvanına sahip olan Prens Charles'ın kral ilan edilmesiyle Cornwall unvanı, oğlu Prens William ve onun eşi Kate Middleton'a devredildi. Kraliçe II. Elizabeth hayattayken Cambridge Dükü ve Düşesi olarak anılan çift, Elizabeth'in ölümünün ardından Twitter hesabında "Cornwall ve Cambridge Dükü ve Düşesi" şeklinde değişiklik yaptı. 

Prens William ve eşi Kate Middleton

Prens William ve eşi Kate Middleton

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK VİDEO:

Kraliçe II. Elizabeth hakkında bilinmeyenler

İngiliz Kraliyet Ailesinin bilinmeyen kuralları! Kraliçe Elizabeth'in bilinmeyen sırları

İLİŞKİLİ HABER

İngiliz Kraliyet Ailesinin bilinmeyen kuralları! Kraliçe Elizabeth'in bilinmeyen sırları
Nursena Akbaba Yasemin.com - Editör
Yasemin - Nursena Akbaba

Editör Hakkında

1997 yılında İstanbul'da dünyaya geldi. İlk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da tamamladıktan sonra 2019 yılında Sakarya Üniversitesi Gazetecilik Bölümü'nden mezun oldu. 2018 yılında Hürriyet Gazetesi ve 2019 yılında TRT'de stajlarını tamamladı. 2021 yılından itibaren Kanal 7 Medya Grubu bünyesinde yer alan Yasemin.com'da İçerik Editörü olarak görev yapmaktadır.

BİR YORUM YAPIN 1

stres savar 1 yıl önce

SİZİN TARAFI BİLMEM AMA BİZDEN OLAN KİMSE YASA FALAN Boğulmadı