Emine Erdoğan Sarıyer'de anaokulu açılışında!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan Sarıyer'deKİ 'Mehmet Tabanca Anaokulu' açılışına katıldı.

Sarıyer'de Mehmet Tabanca Anaokulu'nun açılış töreninde konuşan Erdoğan, anaokulu açılışı vesilesiyle bir arada olmanın mutluluğu içinde olduğunu söyledi. Bu modern okulun, çocuklar için güzel bir geleceğin anahtarı olmasını dileyen Erdoğan, "Bildiğiniz gibi, hayırseverlik, toplumsal karakterimizin en belirgin özelliğidir. Kadim medeniyetimiz, bizlere vakıf kültürüyle birlikte, emsalsiz bir iyilik ve dayanışma pratiğini, miras bırakmıştır. Tüm topluma fayda sağlayacak hizmetlerin peşinde koşan, bu uğurda büyük emek harcayan insanlar medarı iftiharımızdır." diye konuştu. Emine Erdoğan, eğitimi desteklemenin, insanın ülkesine verebileceği en güzel hediye olduğuna inandığını ifade ederek, Milli Eğitim Bakanlığı ve Tabanca Ailesi ile emeği geçenlere teşekkür etti.

"AĞACIN YAŞKEN EĞİLDİĞİ GİBİ, İNSANIN DA EN VERİMLİ İŞLENEBİLECEĞİ VAKİT, ÇOCUKLUĞUDUR."

Erdoğan, "İnsan geliştikçe, erdemlerle donandıkça, yaşam da doğru orantılı olarak güzelliklerle dolar. Ağacın yaşken eğildiği gibi, insanın da en verimli işlenebileceği vakit, çocukluğudur. Uzmanlar, 0-6 yaş aralığında, zihinsel, duygusal, sosyal ve bedensel gelişimimizin yüzde 70'ini tamamladığımızı söylüyorlar. Okul öncesi eğitim, çocukların dil gelişiminde, sosyal ve duygusal becerilerinin güçlenmesinde son derece önemli bir yere sahip. Ve bu çocuklar akademik hayatlarında çok daha başarılı oluyorlar. Yaşamlarının sonraki evrelerinde daha başarılı yetişkinler olma ihtimalleri yükseliyor. Diğer bir önemli husus da okul öncesi eğitimin, dezavantajlı çocuklar için fırsat eşitliği sağlamasıdır. Dolayısıyla anaokulları, yaşama en iyi başlangıç yerleridir." dedi. 

Konuşmaların ardından Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, Emine Erdoğan'a hediye takdim etti. Emine Erdoğan da hayırsever Erol Tabanca'ya teşekkür belgesi verdi.

Programda daha sonra Emine Erdoğan, Bakan Özer ve eşi Nebahat Özer, İstanbul Valisi Ali Yerlikaya ve eşi Hatice Nur Yerlikaya, Eski Bakanlardan Nabi Avcı, Tabanca ailesinin üyeleri ile bazı milletvekillerinin katılımıyla açılış kurdelesi kesildi.

Emine Erdoğan açılışını yaptığı anaokulunu protokol üyeleri ile birlikte gezdi. Anaokulundaki oyun, resim ve etkinlik odalarını gezen Erdoğan, çocuklarla sohbet ederek yakından ilgilendi.

Emine Erdoğan Hırvatistan'daki 'Spor Projesi' hakkında bilgi aldı

İLİŞKİLİ HABER

Emine Erdoğan Hırvatistan'daki 'Spor Projesi' hakkında bilgi aldı

ETİKETLER

Busenur Karakaya Yasemin.com - Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumlusu
Yasemin - Busenur Karakaya

Editör Hakkında

2015 yılında Kanal 7 Medya Grubu'nun Haber7.com bünyesinde stajyerlik yaptı. 2016 yılında Haber7.com Kurumsal İletişim Sorumlusu olarak mesleğe ilk adımını atarak sonrasında İçerik Editörü ve Sosyal Medya Uzmanı olarak görev aldı. 2018 yılında yeni kurulan Yasemin.com Kadın Sitesinde önce SEO editörü sonrasında Haber Şefi olarak görev yaptı. 2021 yılında Yasemin.com'un Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumluluğu ünvanını alarak çalışmalarına devam ediyor.

BİR YORUM YAPIN 0